Thorsten från Malaga....Dag 3 del 2.



Ju större ryssar ju tyngre faller de

”Glöm inte joggingskor för ni behöver det på fötterna när ni ska ta er ner till planen.” Det var med den uppmaningen vi satte oss i bussen för att bege oss till vad som målades upp som ”planen som Gud glömde”. Nu var det faktiskt inte så farligt, omklädningsrummet var fräscht trots att det saknade krokar. Något som Bulten hanterade förvånansvärt bra. Bra krokar är annars något de flesta materialförvaltare rankar högt i SIFO-undersökningar. Låt oss återvända till planen lite senare.

Vill ni ha ett matchreferat innehållande klassiska fraser som bollen var rund, gräset var grönt eller domaren var en spansk idiot får ni vända er någon annanstans, förslagsvis Svenskafans. Eller varför inte det ryska lagets hemsida om ni känner er trygga i det kyrilliska alfabetet. Själv håller jag mig borta från referatet och ger er något annat istället.

Dagen inleddes med en träning utan träning där vi på planen gick igenom vår spelidé för att förtydliga hur vi ska agera som individer och som lag. Efter lunch och en hel del vila var det dags för samling och genomgång. Ledarstaben var välförberedda som vanligt och hade scoutat ”arenan” och visade oss lite bilder så vi visste vad som väntade oss. Efter 40 minuter i den pastellgröna bussen (som för övrigt har en distinkt doft av rengöringsmedel) stod vi på toppen av vad som kändes som Costa del Sols högst berg. Vindhastigheten var strax under orkan och det var nära att några av de yngre spelarna blåste av berget.

När vi hade gått/klättrat ner för trappan som var ”under konstruktion” stod vi på en plan som var av gräs och relativt grön. Ryssarna hade redan anlänt och vi kan väl sammanfatta första intrycket av dem med att det var inga grabbar som hade fuskat i gymmet. Hade vår käre fystränare Thomas vart där hade han gjort ett omvänt avhopp och följt med ryssarna hem istället.

Matchen vann vi efter ett nickmål av Ivan. Inga nyheter där direkt. Ivan är nog den enda jag tänker yttra mig om, han var grym. Punkt slut.

Så vad kan jag ge er om matchen som ni inte kan läsa någon annanstans? Det är svårt att säga spännande saker om träningsmatcher. Vi vann en tuff match och tog tre poäng. Hade det vart Allsvenskan hade vi alla varit sjukt nöjda. Missförstå mig inte, klart vi är nöjda med att vinna. Fotbollspelare är enkla varelser, vi vill ha en boll vid fötterna och tre poäng. Det är dock en väsentlig skillnad på träningsmatch och seriematch. Så efter dusch, middag och en applåd för segern är det bara glömma och gå vidare och sikta på en bra träningsvecka. Det här gäller ju förstås bara oss spelare, tror att ledarstaben gör en lite grundligare analys än bara middagssnack och en applåd…

Självklart tack till de fans som fanns på plats idag. Vi är överallt kan man helt enkelt konstatera.

Är för trött för att skriva mer just nu. Mina minnen av en match som jag själv spelat brukar bestå av avsparken och kanske något mer. Man går in i matchen på något sätt, därför skulle ett matchreferat skrivet av mig bara bli en orgie i klyschor och grova faktafel.

Återkommer förhoppningsvis imorgon, om jag inte blir avstängd av vår kommunikationschef för att jag kallade domaren en spansk idiot i andra stycket. Eftersom det verkar vara något fler än bara mina närmast sörjande som läser den här bloggen kanske ni där ute har något förslag på vad ni vill att jag skriver om här nerifrån! Skriv en kommentar så kanske jag nappar på något förslag.

/Thorsten 

Kommentarer
Postat av: Edvin

Först och främst, underbart skrivet och tack för att låta oss bli mer delaktiga i aik-livet, och stillar vår outtröttliga törst. Men gör gärna lite klassiska vem är lagets clown-listor, gärna med anekdoter som bevisar påståendet. Återigen, tack som faan

2009-03-17 @ 22:56:11
URL: http://.
Postat av: Brödet

Som Edvin sa, gärna en liten lista på dom olika "rollerna" i laget. Fortsätt blogga som du gör, mycket kul läsning!



Framåt AIK.

2009-03-17 @ 23:00:30
Postat av: DendärkillenmedAIKhalsdukpåÖstraNedre

Torsten,



Du har en stilistisk talang som du måste vårda. Henrik Rydström får allt se upp!



Jag är själv helt (nej, förlåt, ganska) ointresserad av vem som är lagets clown. För mig känns det väldigt Glenn Hysén.



Däremot är jag sjukt spänd på hur ni spelare ser på det klassiska tugget om spelformationer och taktik. Hur mycket bryr man sig om sånt? Känns det annorlunda att spela med två defensiva mittfältare, eller är det svårt att möta lag som spelar 4-5-1? Tänker ni på sånt om ni råkar kolla Champions League?



Att det bara är en lek med siffor är ICKE giltigt svar - så lätt kommer ni inte undan!



mvh

2009-03-17 @ 23:04:07
Postat av: 1891

Underbart inlägg Mikael. Fortsätt bara på samma sätt som du har gjort hittils. Vad ska man säga, jag tror att läsarna av denna blogg gillar att du pratar om saker som skiljer sig från den övriga rapportering vi är vana vid. Gillar att du gör det med glimten i ögat.

2009-03-17 @ 23:13:58
Postat av: April5th

"Ryssarna hade redan anlänt och vi kan väl sammanfatta första intrycket av dem med att det var inga grabbar som hade fuskat i gymmet."



Hahahah fyfan va roligt :)



Underhållning på hög nivå! Vem vill läsa de andra blogginläggen när dina är så sjukt bra?

2009-03-18 @ 00:02:02
Postat av: Affe

Du är en sjukt bra bloggare :D Fortsätt såhär, är riktigt intressant att få reda på vad som händer på och utanför plan :D



"Vindhastigheten var strax under orkan och det var nära att några av de yngre spelarna blåste av berget."

Höll på att dö av skratt! xD

2009-03-18 @ 00:13:44
Postat av: Bollkalle

Som gammal avdankad lärare i svenska blir man ju onekligen nöjd med vår unge skribents språkbegåvning. Principiellt avslutar jag omedelbart läsning av blogginlägg vid första sär skrivning... Kul således att för ovanlighetens skull komma förbi första stycket. Kan dock inte låta bli en liten anmärkning med röd penna i kanten:

JU större ryssar DESTO hårdare fall.



Plus för skön självdistans och underhållande pikar riktade mot lagkamrater.



Vi supportrar är också simpla varelser. Ett enkelt sätt att sprida leenden i läsarleden vore att avslöja spelares hat mot djurgården, förakt mot landsortsklubbar såsom IFK Göteborg etc. Ja, du hajjar. Kommentarer, anekdoter: Kittla oss där det kliar inför allsvenskan!



Hur fantastisk AIKs publik är behöver dock inte understrykas. Detta är vi själva löjligt medvetna om.

2009-03-18 @ 02:36:17
Postat av: Jock

Trodde fotbollspelare använde huvudet till att nicka med. Detta är riktigt bra skrivet.

Hög klass verkligen, stort tack.

2009-03-18 @ 11:07:03
Postat av: Clabbe

Jag skulle vilja veta om ni spelare följer med mycket i bevkaningen av AIK i media. Vilka läser forumdelen på Gnagarforum till exempel? Diskuterar när matchreferat och spelarbetyg på Svenskafans?



Jag förstår varför svenskläraren med signaturen "Bollkalle" är just avdankad. Hans anmärkning om att "ju" måste följas av "desto" är nämligen felaktig. Som Språkrådet skriver på länken ovan: "Det uttryckssättet [ju/ju] är belagt i svenskan sedan 1500-talet, och ett berömt citat av Kjellgren lyder 'Ju enklare ju simplare'."

Postat av: Salle

Du är grym Thorsten, ska bli kul att följa dig i år. Hoppas verkligen det finns någon i laget som levererar passningar av lika hög klass som det du skriver...



Såg även att du levererat i United, äntligen en rödblå tråd likt den röda tråd jag växte upp med i IFK S.



Lycka till!

2009-03-18 @ 12:10:23
Postat av: Pontus Bateman

Hur många av er som avgudar thorsten är brudar? Ni kanske kan lämna ett nummer åt karln

2009-03-18 @ 14:43:47
Postat av: Daniel

Vadå brudar? Det här är bra skrivet, inget snack om det. Men det är på plan vi hoppas på dig Thorstensson. Kör hårt och sätt dit 14+!

2009-03-18 @ 16:04:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0