AIK i Norrtälje



Det är alltid lite speciellt när AIK ska spela bortamatcher, intrycken och själva upplevelsen är jämfört med en match på Råsunda oftast väldigt annorlunda. Det är speciellt två intressanta saker som är återkommande:

Speakern:
Idag var det faktiskt så att två olika speakers höll i evenemanget= dubbelt så mycket underhållningsvärde. Förutom sköna skrikiga röster och ett allmänt energiskt beetende så bjöd man publiken på en liten lögn. Innan matchen så hypade ena speakern matchen mellan AIK- IFK Norrköping i Hallstavik och påpekade- till publikens jubel- att:
-Då är även Dulee Johnson med!
Min läktarkamrat Björn Wesström började direkt skratta och sa:
- han hittar ju på!
Kanske vet speakern något som inte Björn Wesström vet?...Vem vet?

Musiken:
Idag var det faktiskt inmarsch med "Å vi e AIK" i bakgrunden, något som vi AIK:are alltid uppskattar. Men övriga melodier var kanske lite mindre uppskattade. Kviborg skrev för några månader sedan om att de dunkade "Venga boys" och "Markoolio" i Huddinge,  idag såg Norrtälje till att ge Ricky Martin lite tid i rampljuset. Men å andra sidan, musiken på Råsunda kanske inte briljerar den heller...

Det var även nationalsånger innan matchen skulle dra igång, något som bidrog till en liten försening av matchstart, för tillsammans med "Å vi e AIK" och spelarpresentationer med luriga finska namn- så blev det en uttdragen historia. Niklas Bergh sa efter matchen:
- Det tog ju en kvart innan vi kunde dra igång.

För övrigt så var det rätt roligt och se Inter Åbos Patrick Bantamoi, från Sierra Leone, stå och nynna till nationalsången.

Sådär ja, nu har jag väll gnällt färdigt...

Matchen - behöver jag säga så mycket om den egentligen. Stefan Mellerborg är ju mästarnas mästare på matchrapporter men jag tänkte nämna några saker i alla fall:
Bergh tillbaks! Skönt! Grymt sympatiskt kille som verkligen förtjänar att få vara hel och frisk.
Ortiz gör stor skillnad på en fotbollsplan, argentinaren kunde till och med behärska dagens svåra gräsmatta i andra halvlek.
Obolo spelar 90 minuter som vanligt och självklart gjorde han det bra som vanligt.
Försvarsspelet var- som Alm uttryckte det- rena rama vilda western ibland.
Kenny är lika galen i Norrtälje som på Råsunda, backar inte en meter i närkamperna som vanligt.

Tänkte avsluta med dagens "Bojan". Frågade Bojan i intervjun om konkurrenssituationen nu när Dulee ansluter till truppen. Efter intervjun säger han:
- Vad är det för någon fråga? Tror du Higuain klagar i Real när Kaka och Ronaldo har kommit?

Tack och hej

Kommentarer
Postat av: Peter

Bojan hahahahhaa...vilken lirare..KUNG

2009-06-18 @ 20:53:03
Postat av: Emm

Sv: Ja, serien är ju hur bra som helst! Har gått å väntat länge nu...... bloggbesokare.se

2012-11-03 @ 15:45:25
URL: http://www.bloggbesokare.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0