Smålandsturné på gång



Hockeylaget åker på turné, en smålandsturné. Förra gången laget var nere i smålandsskogarna gick det inte alls som vi hoppats på men jag tror att dom lärt sig läxan, big time.


Nu gäller det att plocka lite poäng här och var och säkra den där eftertraktade direktkvalplatsen. Det är åtta omgångar kvar av serien för AIK. Åtta omgångar á 3 poäng, det är alltså 24 poäng på spel. AIK har idag 80, och skulle vi få full pott så innebär det 104. Fast det är inget att räkna med egentligen. Däremot är det roligare att titta neråt på tredje eller fjärdeplatsen, eller är det verkligen det?


Jag struntar egentligen i vilket lag som tar tredjeplatsen, huvudsaken är att Gnaget fortsätter att jobba för att ta så många trepoängare som de överhuvudtaget kan ta. Och eftersom målet var att gå direkt till kvalserien och det målet "nästan" är klart, så borde lagets mål nu vara att plocka hem seriesegern också.


Nu garvar säker många sig harmynta och säger att vi inte kan rå på Leksand och det är mycket möjligt att det ser svårt ut, men Leksand har idag sju poäng mer än Gnaget, en match mer spelad, så, det kan gå, precis som dom säger i reklamen. Vi kan ha allt i egna händer om nu exempelvis "jumbolaget" Huddinge, käkar puck och ger Leksingarna en resa dom sent ska glömma. Men, Gnaget behöver då först och främst vinna i Småland.


Nu gäller det att killarna inte ger sig elle rär nöjda. Dom ska ha tålamod i defensiven, spela jämnt i första och andra perioden och för att i tredje gå för fullt, det är melodin som tränarna förespråkar och jag kan inte tänka mig ett tränarpar som har mer koll på läget än Melin och Frazze.


På torsdag kommer även nyförvärvet Jamie Milam, 24, till Stockholm och AIK. Amerikanen som spelat i Danmark är nu officiellt klar för Gnaget och gör debut mot Almtuna den 11 februari. Nu finns tiden att spela ihop sig med laget och att han lär känna de nya lagkamraterna inna det är dags att visa upp sig för AIK-publiken.


Milam är en offensiv back och är framförallt värvad till det offensiva spelet och naturligtvis pp-spelet. En dröm vore att Milam spelar tillsammans med Tärnström i PP, för vem ska motståndarna "punkta" då? Milam är dessutom rightare och har ett riktigt bra skott.


Nästa vecka börjar LG Games och AIK är representerade i Tre Kronor! Dick Tärnström är åter med i truppen och jag kommer att följa Dick's resa genom turneringen.

Men som sagt, innan dess är det två matcher som ska spelas och förhoppningen är att jag kommer att se, en match i alla fall, den mot Nybro på fredag. Hoppas att det är fler som ska ner till småland och ge laget det stöd dom förtjänar, för det är nu och framåt som stödet är viktigt.


För visst är det så, att VI, VI ÄR ÖVERALLT!

/Marie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0