2009-01-23, Stellenbosch, kl.20.05



Oavsett om det är en fysiologisk- eller psykologiskträningsmetod som kan förbättra förutsättningarna för att träna mer kvalitativt, så är det tränarnas jobb att utvärdera den enskilda metoden. Givetvis förutsatt att det inte finns en överhängande skaderisk. Om grunden till effekten är psykologisk eller fysiologisk är ofta svår att bevisa då det alltid finns ett samband mellan dessa två, oavsett vilket är poängen att det utvecklar och förbättrar förutsättningarna att prestera.

Samtliga spelare har under träningspassen på sig pulsband, dessa band skickar information om spelarens fysiska ansträngning till en dator, den informationen gör att vi kan följa upp den fysiska verkningsgraden av respektive pass både kollektivt och individuellt direkt på planen och givetvis också i uppföljningsanalys efter träning eller en träningsperiod. Till detta har spelarna genomfört en mängd olika maxtester för att på så sätt få spelarnas status och förutsättningar så vi kan pulsera och belasta individuellt för maximal utvecklingsgrad per spelare.


Träning 7

Syftet med dagens första pass var att kombinera fotboll med fysisk utvecklingsträning i spelform. Löpuppvärmning och teknikdel avverkades på 30 min efter det var det spelform 3 v 3 på två planer, en med och en utan målvakter. Tidsintervallet var pulserat för att högbelasta spelarna. Efter 45 minuters spel väntade ett styrkepass i gymmet. Passet slutade på totalt 2 h och 16 minuter.

Pavey och Karlsson körde med Oyarzo idag för att balansera deras fysiskastatus till en nivå så dom snarast kan komma in i kollektiv träning igen. Tjernström körde kollektivt fram till spelet och sedan individuellt med Alm.

Det finns en "köra" mentalitet i spelargruppen där jag upplever att fysiska utmaningar ökar samhörighetskänslan, spelarna visade vid ett flertal tillfällen under passet att dom står upp för varandra och sätter laget före sig själva.


Träning 8

Syfte med träningen var att träna individuellt och kollektivt försvarsspel samt uthållighet. Direkt från uppvärmning arbetade spelarna med inriktning mot försvarsspel, den teknik som genomfördes syftade till att utveckla fotarbetet i försvarsspelet. Vidare arbetade spelarna i 1 v 1 och 2 v 2, där instruktioner i pressteknik gavs. Efter det arbetade spelarna 6 v 6 i anfall mot försvar. Principer för hur målvakt, backlinje och innermittfältare skall jobba i försvarsspelet övades. Träningen avslutades med uthållighetslöpning utan boll. Träningen varade i 1 h 45 minuter.

Till rehabgruppen från förmiddagspasset anslöt på eftermiddagspasset Bengtsson som fick en lårkaka på förmiddagen. Karlsson, Pavey och Bengtsson planeras alla att träna kollektivt nästa fotbollspass.


Truppen har idag tränat 8 pass på 5 dagar och tar imorgon helledigt från träning. Vithajssafari, en tur till Kap staden och en fotbollsmatch står på programmet imorgon. Dubbelpass på söndag innebär att vi tränar 10 pass denna vecka vilket var planerat.


BW


Kommentarer
Postat av: Conny

Roligt att ta del av Björns träningsrapporter och härligt att konstatera den professionalism som verkar prägla det han (och givetvis även det övriga teamet) gör.

Nu kör vi!

2009-01-24 @ 09:47:07
Postat av: En annan Björn W

Jag måste ge AIK en riktigt stor eloge för sättet de låter oss följa deras läger! Både med Björns träningsrapporter här på blackbeat och Nisses blogg på Svenskafans. Allt verkar vara så jävla positivt så man blir ju helt galen här hemma och fan vad man längtar till träningsmatcherna nu!

Väl mött!

2009-01-24 @ 10:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0