2009-01-20, Stellenbosch. Kl.22.00

Strålande solsken möte truppen vid träningsplanen inne på Stellenbosch University of Sports. Anläggningen är kortfattat beskrivet en modernare och mer omfattande anläggning än Bosön på Lidingö i Stockholm och med väsentligt fler soltimmar  och högre medeltemperatur i januari.


Två träningspass genomfördes idag, syftet var att kombinera fotboll och fysträning. Djordjic och Tjernström är i rehabträning, i övrigt körde alla fullt.


Träning 2

Uppvärmning genomfördes i form av isolerad löpning. Teknikdelen av passet genomfördes parvis där spelarna tog sig i djupled och kombinerade kast och tillslag i olika variationer i en pinnbana. Vidare genomfördes en passningsövning där syfte var att orientera sig för att utveckla speluppfattningen samt kombinera speluppfattningen med teknisknoggrannhet . Fotbolldelen av träningen avslutades med spelform 6 v 6 i trelagsprincip.  Efter det följde det stationsstyrketräning i gymmet. Passet slutade i tid på 2 ½ timme och kallades av Stahre för  ett "ryskt pass".


Träning 3

Uppvärmningen genomfördes i en variation av isolerad löpning och bollövningar i grupper om tre spelare som arbetade med en boll. Vidare jobbade utespelarna med variationer av 1 vs 1 och 2 vs 2, målvakterna jobbade isolerat med Baxter hela passet. Utespelarna avslutade passet med uthållighetsträning med pulsklockor i form av isolerad löpning i grupper om tre. Passet varade i 1h och 20 minuter.


Totalt sett en bra genomförd arbetsdag där försäsongsträningen genomfördes i ett mycket trivsamt klimat.

Imorgon väntar återigen dubbelpass, på återhörande!

BW

Kommentarer
Postat av: Marcus

Låter trevligt där nere! Önskar jag kunde vara där.

2009-01-20 @ 21:50:10
Postat av: Fröberg

Tack för rapporteringen Björn!



Fortsatt lycka till på lägret,



Joakim

2009-01-20 @ 22:21:13
Postat av: mE T

Äntligen!



Fortsätt, och utveckla gärna, berätta mer än bara hur träningarna strukturerades! Vilka gjorde bra ifrån sig? Vem ser hetast ut? Någon som tagit kliv i sin utveckling? Hur funkar Stahre med spelarna? Hur är maten? Vilka huserar ihop? Vem är segast? fegast? snabbast? Latast? Hungrigast, osv..



Heja heja!

(AIK)

2009-01-20 @ 22:39:35
Postat av: Edvin M+

2009-01-20 @ 23:10:29
Postat av: Anonym

2009-01-21 @ 14:08:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0