Piteå IF-AIK 0-1 (0-1)

AIK tog årets första seger i Damallsvenskan efter 1-0 inför 2 012 personer på LF Arena i Piteå. Annica Sjölund nickade in segermålet i den 29:e minuten. Segern tog upp AIK till sjätte plats i tabellen.

AIK inledde matchen bra, men sedan kom hemmalaget in i matchen. AIK:s ledningsmål satte dock ner humöret rejält på Piteå-spelarna och de hade svårt att skapa några riktiga heta målchanser. Piteå hade dock ett jätteläge att kvittera i den 68:e minuten, men Mari Lundqvists nick gick i burgaveln. AIK hade ett par bra chanser att utöka ledningen i den andra halvleken, främst genom inhopparna Emma Lundh och Kimberly Gustafsson. AIK-spelarna jublade över den första segern i årets allsvenska då domaren blåste av matchen.

Startelva (4-4-2): 1 Maja Åström - 3 Emelie Ölander, 2 Linda Sembrant, 7 Frida Höglund, 13 Sofia Simonsson - 16 Emma Lindqvist (62), 17 Hanna Folkesson, 8 Anne Mäkinen (K), 20 Emilia Appelquist - 9 Annica Sjölund (62), 10 Louise Fors. Avbytare: 21 Kimberly Gustafsson (62), 11 Emma Lundh (62), 12 Elin Karlsson, 22 Johanna Baecklund.

På lördag kl 16 tar AIK emot Kristianstads DFF på Skytteholms IP.

Text: Stefan Mellerborg