IFK Norrköping vs AIK

I tiominuters intervaler så kommer det lite matchuppdateringar gällande kvällens cupmatch borta mot IFK Norrköping.

Startelvan ser ut enligt följande:

Örat

Nisse
Pertan
Atta
Bojent


Pierre B
Mutumba
Bojan D
Saleh

Obolo
Engblom

Avb:

Tjerna
Milos P (MV)
Thorsten
CH
Lundberg
-------------------------------


Inga större målchanser till något av lagen, så säger man precis för mycket då Obolo har ett tungt skott på mål som målvakten gör en bra räddning på. Nu hönder det grejer, Norrköping kommer i ett friläge helt ensam med Örat som får ut en näve och gör en bra räddning. Saleh var på väg igenom men blir fälld och enligt mina ögon bör det vara en friläges eller målchansutvising i detta ögonblick.

1-0 till Norrköping i riktigt farliga chanser

--------------------------------

Örat tappar bollen när han skall glida ut och fånga bollen i 23:e minuten annars är det ganska tafatt med chanser. Bojan vill spela mycket fotboll och snabb fotboll men det syns att han saknar matchträning.
 Yttrarna Saleh och Mutumba har börjat ganska bra, vågar utmana för att komma till inspel både efter marken och i luften,

Minut 25.

-------------------------------

Minut 29 slår Pierre B en mycket vek hemåtpassning som Norrköpingspelaren är påväg att hinna ikapp men en vaken Daniel Örlund kommer ut mycket bra och visar prov på ett bra spelsinne. Norrköping spelar mycket klokt oc efter sina reurser medans AIK inte hittar sitt spel ännu. Mycket bollar i sidled eller hemåt från innermittfältaren Bengtsson. Norrköping skapade en riktigt farlig målchans som Örat gör en kanonräddning på.

minut 31

-------------------------------

Minut 44 Bojan gör 1-0 på ett mäktig långskott

--------------------------------

Halvtid.


Tycker Norrköping har skapat dem mest farliga chanserna så kommer Bojans långskott upp i målvaktens vänstra kryss som en kalldusch. Ser inte jättebra ut men Örat har spelat enormt stabilt och skapat lugn i backlinjen. Det är inte ett spel som visar att det är ettan i Allsvenskan som har kommit ut på Norrköpings plastgräs.

Dom tre främsta spelarna i första  är Örat, Nisse samt Mutumba. En som knackar på dörren är Bojan med sitt klassmål men grabben behöver matcher i benen, man ser att det finns kvalité i killen. Han började matchen som en ivrig junior och ville ha boll och spela alla på planen samtidigt men ju längre in i matchen vi kommer så hittar han mer och mer sin rätt.

Bilens tips i matchen:


Tommy Saari  1-4  sista målskytt Bojan D i 82:a

Charlee Mian  1-3 sista målskytt Markus J i 74:e

Lukas Ekwall (Arndt)  0-3 sista målskytt Mutumba i 73:e

Conan O´Brian (Stefan Mellerborg)  1-2 sista målskytt Atta i 62:a

Oskar Fan TV  1-3 sista målskytt Thorsten i 78:e


Vi har även en mediadokumentär som kommer attläggas upp.

(vi får inte lämna liverapporteringar enligt arrangören så detta är en efterhandskonstruktion, eller inte...)


-------------------------------


Minut nummer 50 kvitterar IFK Norrköping genom ett mäktigt långskott som ställer Örat fullständigt. ser ut som han står på fel ben när skottet kommer men det är inget dåligt skott han får iväg heller.  FAN,......


-------------------------------

Minut 57 har Norrköping ett riktigt bra spel som skapar en mycket bra chans inne i boxen men ingen spelare är tillräckligt hungrig på denna chans och Atta kan slå ut bollen till hörna. AIK kontrar efter hörnan men Mutumba slår en dålig pass i djupled som resulterar i att IFK bryter bollen enkelt.

------------------------------

Mutumba kommer runt fint på kanten efter en bra boll av Bojan och slår en boll efter backen till Obolo som har ett mindre bra avslut strax utanför.

----------------------------

Minut 60

IFK har ett bra skott i dålig vinkel som Örat gör en bra räddning på

----------------------------

Minut 61

IFK har en bra möjlighet men Atta täcker ut bollen bra

---------------------------

Minut 

Tjerna in  Bojan ut

CH  in  Enblom ut

---------------------------

Minut 68

Dybendahl i Norrköping gör bort ett par AIK spelare och spelar bollen snett bakåt in i banan där IFK avlossar ett hårt skott efter marken som Örat gör en riktigt bra räddning på.

Daniel 2008 Örlund finns inte längre, här står en mycket säker, stabil och enormt duktig målvakt .

-------------------------

Minut 74

Mutumba slår en underbar genomskärare till CH som lägger bollen efter backen strax uatnför målvaktens högra stolpe. Borde kunnat få den på mål i alla fall.

------------------------

Minut 75

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL Obolo

Tjerna slår en underbar djupledsboll till CH som spelar in bollen efter backen som Obolo snappar upp vid bortre stolpen och stöter in 2-1 till AIK.

CH har varit en frisk fläkt då han kom in på plan.

------------------------

Minut 82

Ut Mutumba  In Thorsten

-----------------------

Minut 83

IFK får en hörna som AIK bryter och skapar en kontring på, Obolo slår en underbar djupledsboll och frispelar Thorsten som tar alldeles för god tid på sig och IFK backen bryter en mycket bra målchans

-----------------------

Minut 89

Tjerna tappar en enkel boll och skapar en kontring som Norrköping spelaren har ett tungt skott på men Örat tippar till hörna, efterföljande hörna kommer IFK målvakten upp men Örat som har varit säkerheten själv plockar enkelt ner bollen

-----------------------

Minut 92

Pierre B har ett TUNGT skott i innersidan på stolpen

----------------------

Slut

---------------------


Det var ett IFK Norrköping som verkligen ville bjuda upp till dans i afton dock så orkar dom inte fortsätta andra halvleken som den första slutade. AIK tog över mer och mer i andra halvlek och det var nog rättvist till hela matchen sett med en AIK seger.

Vad jag verkligen gillar med denna kväll är att det är två lag som håller spelet efter backen då planen som håller en mycket hög kvalité. Är inte plastgräs ett alternativ för AIK? Man slipper dessa jävla skitplaner två månader in på säsongen, slipper dom jävla bollarna som studsar åt höger och vänster på en taskig gräsplan, man får ett lag som blir enormt skickliga på sin hemmaplan, man kan ha ALLA träningar på sin hemmaplan, AIK har det bästa, största och mest högljudda stödet på hemmaplan. Är plastgräs ett alternativ för framtida fotboll i Sverige? Kan man då köra höst/vår säsong i Sverige?

Lag i Norrland anammar detta mer och mer och det är ett underlag som blir mer och mer utbrett i Sverige, se på Elfsborg som är riktigt starka hemma.  Detta tåls att tänka på....

Mest framstående i mina ögon var utan tvekan Daniel Örlund som visade hög Allsvensk klass med ett flertal fina räddningar och som höll sina lagkamrater kvar i matchen. Ett stort lugn och med en trygghet som vi inte varit bortskämda med visade han ikväll, fortsätter han på detta sätt kommer Allsvenskan bli MYCKET intressant.

Plus också till CH som kommer in och skapar mycket oreda i IFK försvaret samt Mutumba med sin irrationella spelstil, Nisse har även en låg felprocent men jag hade velat se Bojan i 90 minuter och jag kan förstå frustrationen när han fick lämna planen till förmån för Tjerna.

Nu bär det av hemåt och det kommer att göras en analys av matchen som varit.

På återseende.

Mvh Tommy Saari

Kommentarer
Postat av: Kalle

Lite pinsamt att man på en officiell hemsida inte kan skriva ut fullständiga namn på spelarna, och heller återge korrekt information. Det är inte GF ni sitter och skriver på!. Skärpning någon tack!

2009-04-26 @ 18:41:36
Postat av: Filip

KALLE// Det här e inte en officiell hemsida.

2009-04-26 @ 18:47:22
Postat av: frank

grymt att bojan får scora

2009-04-26 @ 18:48:21
Postat av: anton

Kalle DU är pinsam! stick härifrån o köp dig något fint för sossbidraget.

2009-04-26 @ 18:54:09
Postat av: AIK oG

Bojan fyfan vad skönt! =) - pallar inte bry mig om andras roliga inlägg...

2009-04-26 @ 18:55:28
Postat av: magz

Är det kameror på arenan???

2009-04-26 @ 19:17:14
Postat av: Feliciano

Så jävla kul att Bojan får näta, han har en underbar personlighet och nu måste det kännas skönt att få tillbaka lite energi efter allt slit, det är bara att köra på som förut!

2009-04-26 @ 19:40:13
Postat av: Anonym

vad skulle vi göra utan obolo..

2009-04-26 @ 19:48:35
Postat av: Empe

Tack för liverapporteringen!Verkar dock som att ni gillar Örlund väldigt mycket. Han släpper in ett mål som han borde ha tagit och uppdateringen efter höjer upp honom till skyarna.Hoppas det går bra för honom dock.

2009-04-26 @ 19:53:21
Postat av: Tommy Saari

Örat gör en riktigt bra match, kanske borde han tagit den men som sagt han står öven på fel ben och det är ett riktigt bra skott han får iväg.Bojan springer över hela planen till AIK klacken för att kyssa klubbmärket och tacka supportrarna när han får göra sitt mål, stort!

2009-04-26 @ 20:04:45
URL: http://aikmedia.blogg.se/
Postat av: Ekis

Fotboll ska spelas på naturgräs, basta! Skönt att slippa förlängning! OBOLO!!!

2009-04-26 @ 20:10:42
Postat av: Marcus Å

Vi kommer inte behöva plastgräs på Swedbank om vi spelar där eftersom gräset kommer att bytas flera gånger per år.

2009-04-26 @ 20:28:29
Postat av: Igor

Arrangören snackar goja. Skriven journalistik är inte livesändning.

2009-04-26 @ 22:15:13
URL: http://aik.blogs.eurosport.se
Postat av: AIK oG

får hoppas på att Obolo blir kvar i AIK. surt att släppa bra spelare mitt i sesången!! AIK STOCKHOLM*

2009-04-26 @ 23:15:58
Postat av: W

Gnaget möter Sirius borta i nästa omg.

halvderby...

2009-04-26 @ 23:44:46
Postat av: AIK oG

"halvderby" Derby mot en annan stads lag? Hur fan tänker vissa människor. Finns bara derby och det är när STOCKHOLMS lag möts! Du vet Gnaget-dif tex? haha, Vart kan man se AIKs fina mål mot norrköping?!

2009-04-27 @ 12:29:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0