Avspark: Tidigt toppmöte på torsdag!


När AIK och Malmö FF möts inför välfyllda Råsunda-läktare på torsdag kl 19 så är det inte bara ett prestigemöte mellan två av Sveriges mest klassiska lag utan också ett tidigt toppmöte mellan två lag som inlett serien utan poängtapp.


Efter en stabil premiärseger över Halmstads BK imponerade AIK stort i bortamatchen mot Kalmar FF. AIK kom till Fredriksskans - för mötet med de regerande svenska mästarna - med endast en inspelad poäng på de senaste fyra matcherna mot KFF. Kalmars styrka de senaste åren har varit att de jobbat stenhårt och till slut malt ner motståndet, men i måndags fick de mer eller mindre smaka på sin (före detta?) egna medicin. AIK:s forechecking måste ha varit en av de bättre som visats upp på Fredriksskans under senare år och det är ingen tvekan om att segern var rättvis.


Målchanserna duggade inte tätt, men på de två skotten på mål som hemmalaget skapade i den första halvleken så visade Daniel Örlund prov på hög klass. Närräddningen på Abiola Daudas skott i den 29:e minuten var imponerande. AIK:s nyförvärv från Väsby United - Martin Kayongo-Mutumba och Mikael Thorstensson - fortsatte att imponera och "Thorsten" var inte långt borta från att stänga matchen i den 69:e minuten, men Petter Wastå räddade friläget.


Malmö FF har varit en placeringsmässig besvikelse de senaste åren och det finns nog ingen himmelsblå supporter som varit nöjd med placeringarna sedan det 15:e - och senaste - SM-guldet 2004. 5-7-9-6 är den tunga placeringsraden mellan 2005 och 2008. I år känns dock Malmö FF bättre än vad de gjort under de senaste åren och de kommer med största sannolikhet att vara med i guldstriden ända in i slutomgångarna. I premiären på Rambergsvallen i Göteborg hade MFF ändå en hel del tur när de tre poängen bärgades efter ett segermål på nick av Miljan Mutavdzic i den 85:e minuten. Mutavdzic som tyvärr för skåningarna skadades på träningen i torsdags med en befarad korsbandsskada.


I måndags inleddes ett nytt kapitel i Malmö FF:s historia då klubben spelade sin första hemmamatch på nybyggda Swedbank Stadion. 23 347 personer lyfte fram hemmalaget till en relativt säker 3-0-seger över Örgryte IS. Premiärmålet dröjde tills den 61:a minuten då Labinot Harbuzi frälste hemmapubliken. I slutminuterna ökade Agon Mehmeti på till både 2-0 och 3-0 innan domare Martin Hansson blåste av matchen.


Malmös laguppställning mot ÖIS: Startelva (4-4-2): 1 Jonas Sandqvist - 2 Ulrich Vinzents, 4 Jimmy Dixon, 5 Gabriel De Paulo Limeira, 20 Ricardo Ferreira da Silva - 14 Guillermo Molins, 8 Daniel Andersson (K, 68), 3 Robert Åhman-Persson, 11 Jeffrey Aubynn - 18 Edward Ofere (80), 23 Labinot Harbuzi (74). Avbytare: 15 David Durmaz (68), 10 Rick Kruys (74), 24 Agon Mehmeti (80), 21 Jimmy Durmaz, 25 Dusan Melichárek.


Förra året vann AIK på Råsunda med 2-0 efter två sena mål av Khari Stephenson och Daniel Mendes och på Malmö Stadion fick MFF revansch och segrade med 1-0. AIK har tre raka segrar mot MFF på Råsunda, den senaste förlusten kom under den ödesdigra hösten 2004 då Gnaget till slut degraderades. På Malmö Stadion kan AIK inte visa upp samma statistik utan vi får gå tillbaka ända till augusti 1996 för den senaste allsvenska segern.


Biljetter till AIK-Malmö FF köps enklast via Ticnet. Välj gärna TicketFast, d v s att du då får biljetten hemskickad som en pdf-fil i din mejlbox, skriv ut och ta med den innan du åker till Råsunda. Du slipper då köa för att hämta ut biljetten, enkelt och smidigt.


Det är fortfarande en mycket bra affär att köpa årskortet till AIK:s samtliga allsvenska hemmamatcher under 2009. Årskort till Norra Nedre/Mellan och till Familjeläktaren säljs över disk i AIK Shop och i Derbybutiken. Ring oss på kontoret, 08-735 96 50, för årskort till långsidorna och till Norra Övre. Gör som 9 319 personer hittills gjort - köp årskort!


Text: Stefan Mellerborg


Kommentarer
Postat av: Skogen

Det skulle vara intressant att veta hur biljettförsäljningen ser ut?

2009-04-15 @ 10:37:43
Postat av: Vaha

Var tror du att AIK slutar i tabellen då? Har en polare som håller på AIK och han tror på seger. Vet inte hur realistiskt det är hehe?

2009-04-15 @ 10:42:47
URL: http://lavecchiasignoraa.blogg.se/
Postat av: PTK

Robert Åhman Person wou wou wouo!



Hur många biljetter sålda till mffs sektion?

2009-04-15 @ 10:59:27
Postat av: Vi är Överallt

Det känns som att vårvädret håller isig och allt annat än fullsatt på torsdag måste kännas fel. Kom igen! Framåt stolta AIK!!



Angående blogglänkarna tycker jag inte det är fel att promota sin egen blogg sålänge den rör Gnaget som våran gör:)

2009-04-15 @ 12:06:23
URL: http://blogg.aftonbladet.se/30578
Postat av: AIK oG

Tror du är den ända som länkar upp din blogg, Alla andra lägger upp typ hur man blir av med acne eller liknade sjukt irreterande.. :/



3 points på torsdag.

2009-04-15 @ 14:02:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0