AIK-Kristianstads DFF 2-1 (0-0)

Matchen mellan AIK och Kristianstad inleddes avvaktande, men med AIK som det lag som försökte vara kreativa. I den nionde minuten fick Annica Sjölund iväg ett bra skott från långt håll och bollen gick strax över ribban. AIK försökte såga sig igenom motståndarförvaret med kortpassningsspel, men anfallsförsöken tog oftast slut en bit in på offensiv planhalva.

I den 27:e minuten tog sig Annica Sjölund fram på högerkanten och slog ett inlägg som till slut hamnade hos Louise Fors vid straffområdeslinjen. "Lollo" fick iväg ett pressat skott som precis smet utanför det bortre, vänstra krysset. Kristianstad ordnade sin första hörna i den 32.a minuten och den blev startskottet på en mycket bra period för gästerna. Högerhörnan nickades på mål av Mia Carlsson och Maja Åström i AIK-målet fick sträcka ut när hon limmade bollen.

Minuten senare fick Susanne Moberg fri gata mot mål, men passade inte på att avancera mot AIK-målet utan tog ett avslut från långt håll. Två minuter senare var det Holmfridur Magnusdottir som kom fri, men lobben gick över mål. Magnusdottir fick ett nytt bra läge i den 41:a minuten då hon tog sig förbi Sofia Simonsson och sköt ett skott som Maja Åström räddade. Minuten senare slog Kristianstads mittfält en perfekt boll som skar genom AIK-försvaret och gick till en framrusande Magnusdottir på vänsterkanten. Hon tog sig in i straffområdet och sköt ett skott mot det närmaste krysset, men AIK räddades av ribban.

I den andra halvleken bjöd AIK på sitt bästa anfall i den 51:a minuten då mittfältaren Emelie Karlsson-Wedin rann igenom motståndarförsvaret och sköt ett skott som täcktes av en back till en resultatlös högerhörna. "Lollo" Fors glimtade till tre minuter senare och slog ett bra inlägg från högerkanten som en Kristianstadsspelare slog ut till hörna. Vänsterhörnan togs om hand av Emelie Ölander och den blev perfekt då Annica Sjölund kom springande och mötte med pannan framför mål. 1-0 till AIK var ett faktum! Inte direkt rättvist, men sån är fotbollen.

Ledningen stod sig dock bara i tre minuter och Kristianstad utjämnade då Sofie Andersson nickade in bollen i mål efter att hon kommit först på en nickskarv efter en vänsterhörna. Matchens piggaste spelare var gästernas Holmfridur Magnusdottir och hon tog sig återigen igenom AIK:s backlinje i den 64:e minuten, men det hårda skottet gick över ribban. Tre minuter senare kom inhopparen Kimberly Gustafsson i ett bra läge på vänsterkanten, men en försvarare lyckades precis täcka hennes skott till hörna.

Vänsterhörnan togs återigen omhand av Emelie Ölander och den blev perfekt igen. Denna gång kom mittbacken Linda Sembrant högst på bollen och nickade in den i det vänstra hörnet. Målet kom som en kalldusch för gästerna och AIK:s spel blev samtidigt mycket mer stabilt. Kristianstad skulle dock få en bra möjlighet till då AIK-försvaret inte fick bort bollen. Från den vänstra delen av straffområdet fick Magnusdottir på ett tungt skott som Maja Åström halvräddade och bollen studsade plötsligt upp bakom henne, strax framför mållinjen. Maja var dock där snabbt och greppade bollen. Slutminuterna blev ganska händelsefattiga och AIK kunde hålla undan för sin andra raka seger.