3-1 mot Akropolis i träningsmatch

AIK besegrade Akropolis med 3-1 (1-0) på Skytteholms IP:s c-plan inför ca 200 åskådare. AIK tog ledningen i den 12:e minuten då Pontus Engblom slog in bollen i mål efter en bra passning från Yussuf Saleh på vänsterkanten. AIK borde fått med sig både en straff i den 51:a minuten samt en frilägesutvisning tre minuter senare, men domaren friade bägge gångerna.

Istället vände Akropolis på spelet och Taner Kocak fick på en kanonträff som gick över Milos Petkovic och ribba in. Yussuf Saleh var i den 63:e minuten nära att ge AIK ledningen igen, men hans skott gick i den vänstra stolpen, längs hela mållinjen till den högra stolpen där bollen bestämde sig för att studsa utåt.

I den 72:a minuten kom dock 2-1 efter att Saihou Jagne slagit ett högerinlägg som hamnade hos Patrik Bojent som med ett välplacerat skott gjorde mål. I slutminuten fick AIK sin sjätte hörna och efter lite kalabalik framför mållinjen kunde Pontus Engblom nicka in bollen i mål och fastställa slutresultatet.

Matchfakta

9 april 2009, kl 13:30
AIK-Akropolis IF 3-1 (1-0)
06:16 Varning Tarek Aloui, Akropolis (hårt spel)
11:26 1-0 Pontus Engblom (Yussuf Saleh)
25:58 Varning Tarek Aloui, Akropolis (hårt spel)
26:04 Utvisning Tarek Aloui, Akropolis (två varningar)
45:02 Slut på första halvlek
54:26 1-1 Taner Kocak (Michael Allyn)
57:49 Varning Pontus Engblom, AIK (protest)

Laguppställning

Startelva (4-4-2): 13 Milos Petkovic - 15 Mikael Wentzel (53), 6 Walid Atta, 11 Daniel Johansson, 2 Patrik Bojent - 24 Daniel Gustavsson, 7 Bojan Djordjic (K), 28 Viktor Lundberg, 25 Yussuf Saleh - 17 Saihou Jagne, 26 Pontus Engblom. Avbytare: 21 Christoffer Orfanidis (53), 23 Mustafa Özmen, 27 Jesper Lindgren.
Ledare på bänken: Mikael Stahre (chefstränare), Andreas Alm (assisterande tränare), Christer Swärd (assisterande tränare), Lee Baxter (målvaktstränare), Luis Oyarzo (naprapat), Åke Andersson (materialförvaltare), Niklas Andersson (materialförvaltare), Peter Ericsson (lagledare).