En plump i protokollet



Tänkte först be om ursäkt lite för den dåliga uppdateringen av Blackbeat på sistonde! Självklart kommer det bli bättring från vår sida.

Ikväll var det alltså dags för en riktigt tuff bortamatch mot ett av seriens svåraste lag, något som märktes på AIK:s spel och på resultatet. AIK inledde första kvarten på ett positivt sett, men annars var nog dagens första halvlek det sämsta iår, och den andra halvleken blir nog den näst sämsta såhär långt. Men nu är det inte tänkt att jag ska sitta här och agera råsundafetto, som det är så lätt att göra efter en förlust. Grabbarna är trötta och det märktes idag. Sen är det självklart lika för alla gällande det tighta spelschemat, men Gefle är verkligen inga drömmoståndare i sådana här tider. Att komma upp till Strömvallen och möta ett stabilt och vattentätt Gefle är grymt svårt, speciellt när vi har tömt batterierna i två raka matcher.

Micke sa efter matchen att det helt enkelt var energin som tagit slut. Motivationen och attityden finns där (en jävla massa attityd tror jag till och med han sa) men tröttheten kickade in. Vår käre holländare var rätt trött efter slutsignalen, huvudanledningen var enligt honom att han mött " a guy that runs 100 meters in fucking three seconds" (Jawo).

Nu är det bara att glömma bort det här eländet. Eventuellt glimta lite på tabellen och notera hur bottenstriden ser ut. Då mår i alla fall jag lite bättre.

Nu är det bara matchen på torsdag som gäller. Förhoppningsvis får vi se minst 25 000 på Råsunda, tre poäng och en lika briljant insats från Norra som i det senaste derbyt. Man kan alltid hoppas..

Filmkameran var, som vanligt numera, med oss under resan. Jag ska försöka slänga upp resereportaget imorn om jag hinner!

Intervjuer från dagens match kommer upp på hemsidan under tisdagen.

// Lukas

Kommentarer
Postat av: nilsson

Amadou Jawo - varför spelar inte denna forna Vallentunakille i AIK? Hur står det till med scoutingen? Varför kliver ingen av talangerna fram i AIK? Per Karlsson, Pierre B, Saleh? - Dessa tre borde AIK å det närmaste göra sig av med. En riktig gåta att de 2 förstnämnda tar plats i U21 - dessa uttagningar säger en hel del om svensk landslagsfotboll. Namnet för dagen är - Amadou Jawo.

AIK ledingen skyller på trötthet - men visst spelar de andra lagen lika ofta? Eller?



Jos blir bara sämre och sämre för varje match som går. Ser ingen större nackdel att han nu är avstängd mot Bajen. Dags för att plocka in Backman från Väsby - om det går. Den killen är ett framtidslöfte till skillnad från Per K. Per saknar helt och fullt det offensiva kreativa spelet, verkar sakna spelsinnet. Och igår riktigt dålig även defensivt. Här skulle jag vilja föda ideen om att skola om Thorstensson till mittback. Han har ett bra huvudspel, är snabb, intelligent, teknisk och dessutom kan jag skönja en vinnarskalle i honom. I år har han ju inte alls lyckats ta en plats i boxen - tar ofta för lång tid på sig, för många tillslag - men som mittback tror jag han skulle bli en klippa. AIK borde testa honom i den positionen - men mot Bajen får väl Nisse kliva in i mitten. Och då skulle jag välja Markus Jonsson som hans parhäst på mitten. Och dra ner Kenny som ytterback till höger. Sen föredrar jag Bojent framför Pierre på den andra ytterbacksplatsen.

AIKs spel mot Gefle var oerhört förutsägbart - allt skulle gå via Obolo. Bajen kommer att köra Gefles taktik - Stänga Ivans ytor. Igår var det så uppenbart - och AIKs lednig stod handfallen. Man fortsatte att mala på bollar mot Obolo. Vi såg resultatet av denna taktik - fiasko. Istället borde man ha dragit ner Obolo i Ortiz defensiva mittfältsroll och satt Ortiz på Obolos plats - skapa oreda - nya infallsvinklar mot Gefles mål. Nu stångades man mot samma mur med samma taktik i 90 minuter. En klar ledarmiss - sen måste man ju oxå påpeka att Sahle inte hör hemma på en allsvensk arena. Han hade aldrig platst i Gefle. Mycket gnäll denna gång - men det är befogat - för det var bedrövligt och kom inte och skyll på att orken tröt. Ledarna måste ta sitt ansvar för uttagning, taktik och byten - fiaskoinsats. Amadou Jawo var namnet för dagen. Per Olsson är ett geni - en person gör ett lag. Grattis Per.

2009-05-26 @ 06:35:29
Postat av: swedensoccer

Längtar till resereportaget!

2009-05-26 @ 10:11:50
URL: http://swedensoccer.blogg.se/
Postat av: AIK oG

nilsson du är ett fiasko. Bara så att du vet.

2009-05-26 @ 12:31:38
Postat av: PB

Kom in i matchen Nilsson.. Man kan ju tro du häckar på Söder... :-)

2009-05-26 @ 13:32:08
Postat av: Henke

Vakna nu nillson. Självklart var matchen mot gävle ett riktigt bottennapp men obolo som defensiv mittfältare och ortiz på topp hur tänker du. på vilket sätt skulle det gå bättre skulle ortiz få mer uträmmy för sitt fina passningsspel eller skulle obolo som legat bakom alla utom ett mål i år ska mer oreda som defensiv mittfältare.

Thorstensson som mittback låter lika idiotiskt det med men orkar inte gå in på det. Vi har ett för dåligt spel det stämmer men att byta roll på våra spelare kommer bara att försämra vårat spel ännu mer det är inte där felet ligger. Felet är faten som vi saknar totalt i vissa matcher i år det går för långsamt och om vi börjar byta positioner kommer inte detta hjälpa

2009-05-26 @ 14:19:30
Postat av: Joakim

nilsson



Vem är du?

2009-05-26 @ 18:11:38
Postat av: SHEER BLONDES

Hej :)

vi har startat en hemsida där vi testar produkter, ger tips och betygsätter. Du får gättegärna ta en titt om du har lust!



Ha en superfin dag & hoppas det är OK att vi lämnar en kommentar.



/Alicia Eriksson

Tessie Hagström

(Viktor Piepenburg

Andreas Käll

André Persson)

2009-05-26 @ 18:19:13
URL: http://sheerblondes.se
Postat av: Marcus Å

nilsson:



Amadou Jawo kan jag till viss del hålla med om. Som spelare skulle han absolut passa i AIK, men frågan jag ställer mig är hur eventuell trupp/kontrakt såg ut då Amadou eventuellt varit aktuell (för det tror jag han varit). Fast å andra sidan passar en spelare som han noh bättre i ett kontringslag än ett lag med mycket bollinnehav likt AIK.

2009-05-26 @ 18:36:02
Postat av: Markus

Nilsson din pajas. Gräv inte ner dig för en förlust. Bara att ta nya tag och krossa bajen

2009-05-26 @ 19:17:36
URL: http://fotbolloannat.blogg.se/
Postat av: AIK oG

Nilsson är inget att bry sig om. Killen tror att han är expert. Men i själva värket har han inget liv. Förvirrad är ordet! AIK STOCKHOLM

2009-05-26 @ 20:32:00
Postat av: AIK oG

Nilsson är inget att bry sig om. Killen tror att han är expert. Men i själva värket har han inget liv. Förvirrad är ordet! AIK STOCKHOLM

2009-05-26 @ 20:32:39
Postat av: Markus

Framåt Stolta AIK!

2009-05-26 @ 20:41:42
URL: http://fotbolloannat.blogg.se/
Postat av: bonde från gävle..

Haha..så ska skatorna från fjollträsk knullas !

2009-05-26 @ 23:06:44
Postat av: Sky Blue´s

Amadou Jawo är en skänk till Gefle från Djurgården! Bosse Pettersson tipsade Per Ohlsson om denne talang, för DIF hade redan fyllt sin spelarkvot och Bosse tyckte A.J var en intressant spelare :)

Gefle har tagit 10 poäng mot 08-lagen så här långt, smaka på det ni!!

2009-05-26 @ 23:13:47
Postat av: AIK oG

Och? Det är i slutet det räknas. Bara för att en kille är duktigt. Tror ni han kommer vara duktig hela sesången ut då eller. Suck. Hej Bönder!

2009-05-27 @ 11:54:48
Postat av: Jesse

Henke, du är ett jävla geni

2009-05-27 @ 13:55:05
Postat av: Anonym

Tack Jesse Holm

2009-05-27 @ 19:47:44
Postat av: dennis

först och främst hur vet du att han heter holm i efternamn? haha

Nilssn dra åt pipan, inte ens värt att lägga ner 30 sekunder och läsa din text.

2009-05-27 @ 22:18:02
Postat av: Stefano campione

uppdatera-.-, det är ju derby snart och ingenting står här , ikke bra ....

2009-05-27 @ 23:20:15
Postat av: nilsson

Idag får vi se om laget i vårt hjärta lärt sig något av matchen mot Gefle. Bajen har säkert en ambition om att spela som Gefle. I kväll får vi se hur AIKs ledning tänker vinna matchen. Vi vill inte se Per K i mittförsvaret och vi vill inte se Pierre B i startelvan. Ersättarna bör heta Jonsson och Bojent. Nu kör vi Gnaget.

2009-05-28 @ 08:55:12
Postat av: AIK oG

Snacka för dig själv istället nilsson. Du kan inte tala för alla fans. Herregud skulle kunna tro att du var från någon blaska -.-

2009-05-28 @ 12:24:52
Postat av: nilsson

Bojent var ju riktigt bra mot Bajen. Fortsätt så.

2009-05-29 @ 00:18:53
Postat av: älska AIK

vi älskar gnaget!

2009-05-29 @ 04:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0