Slaget vid Kanalplan.


Då var det dags. Kriget ska starta. Tyvärr måste någon/några lämna kriget efter ett antal omgångar i strid. Det kommer inte att vara vi.

Känslorna inför en allsvenskpremiär är olika för olika individer. För mig så är det då man börjar bli bedömd. I Sverige så får man extra länge på att förbereda sig och det är viktigt att man verkligen får ut allt som man nu har förberett. Jag tror att vi har förberett oss bra, men det visar sig först imorgon (onsdag 1/4) och de närmaste omgångarna om vi gjort det så bra som vi vill.

Att spela ett derby i en allsvenskpremiär är fantastiskt. Att få starta med en match som inte bara gäller för poängen utan även om att få visa vilka som är bäst i stan. Jag vet att vi har övertaget. Vi spelade 2-2 mot Hammarby nu på försäsongen men det vi presterade i andra halvlek är utom räckhåll för Hammarby. Jag vet verkligen att vi är bättre och nu är det dags att visa.

Det är viktigt att poängtera att det på onsdag som vi ska visa det.

Gårdagen gick åt att få förklara för spelarna att det var måndag. Vad jag menar med det var att spelarna nästan var i kropp & själ redan på kanalplan för att spela match. Det gäller att veta när man ska vara där och när man ska vara där. Det är en skillnad. Man vill att spelarna ska ge 110 % även fast det är måndag. Man måste styra känslorna så pass bra att man vet när man behöver ta fram det där lilla extra som finns när det är match. Pulshanteringen måste vara på topp för att prestera maximalt och göra resultat.

Läget i laget är vad vi hade hoppats av dem som är friska. Det saknas endast en spelare och det är fortfarande Laura Kalmari som efter sitt nyckelbensbrott blir borta 4-5 veckor till. Annars så är det ganska skönt att få visa för dem som läser det här att vi är intakta och förbannat förberedda för att komma till söder för slaget vid Kanalplan och tre poäng i årets första tävlingsmatch.
 

Patric Jildefalk
Chefstränare AIK Damfotboll
Premiär


Samtidigt som våren börjar bota täppta näsor och ge oss värme, så drar allsvenskan igång. Något som vi alla har längtat efter sen november. På söndag är det AIK- Halmstad på ett kokande Råsunda. Stödet finns där, rysningarna finns där och fotbollen finns där. Det är en självklarhet var man ska befinna sig mellan 13.00 och 17.00 på söndag.

Imorn (onsdag) så sparkar damerna igång sin allsvenska säsong mot Hammarby. Där finns däremot inte stödet och det är nog bara kalla vindar som kommer att framkalla rysningar. Så därför uppmanar jag er alla, ta er tid, stötta en av AIK:s sektioner och bege er till Kanalplan för att se AIK krossa Hammarby. Jag lovar er, det kommer att uppskattas!

Lagom till premiären så släpper jag även det reportage som jag gjorde under Spanien-veckan. Reportaget finns både här och på hemsidan. Hör vad spelarna säger om damfotboll i allmänhet, hör dom prata om säsongen som stundar och se massvis med mål och övriga bilder.

Del 1:

Del 2:Reportaget finns i bättre kvalitet på hemsidan.
http://www.aikfotboll.se/Media/Sidor/090331_alicante.flv.aspx

#1


Boka biljetter till Sveriges största premiär.

Nu är det nära. Den nya tränarstaben går in med ett formstarkt lag i en utmanande inledning av Allsvenskan. Premiären mot Halmstad följs av matcher mot Kalmar och Malmö FF. Boka din biljett, plus en extra, till premiären - direkt på ticnet.se.
 
Micke Stahres första försäsong är avklarad med resultatraden 7-3-0. Nästa söndag börjar allvaret - då kommer vi vara där för att skapa Sveriges största premiär.
 
Redan klockan 13 samlar vi lika många personer som får plats på Söderstadion för att ge laget gåshud med den största spelarbussmottagningen genom tiderna. Ta med dig fler vänner än vanligt, för att 2009 är året då vi sätter en ny standard.
 
Två timmar senare, kl. 15:00, påbörjar AIK säsongen. Väl inne på läktarna kommer kampanjen Slaget om Stockholm att lanseras.
 
Boka din biljett snarast på www.ticnet.se. Enligt våra prognoser blir det sol, 13 grader varmt och 30 000 på läktarna.
 
Nyligen gick AIK om bajen och dif tillsammans i antalet bokade premiärbiljetter. Biljettbarometern för såväl AIK som HIF-DIF finns på rivalernas gemensamma kampanjwebb: www.hifdif.se.
 
 
AIK-alliansen

Det är INTE kört

Efter kvällens fina anfallsspel mot Rögle så visade krigarna på isen att Elitserien inte är körd, AIK skall spela mot Leksand borta, SSK hemma och Västerås borta. SSK har ett par tuffa matcher kvar och med tre segrar vilket inte alls är omöjligt så kan det mycket väl bli Elitseriehockey kommande säsong. Med spelet som spelades ikväll så kommer det bli mycket intressant. AIK rivstartade och Rögle hade inte kommit in i borgen på det sätt som dom gjorde någonstans på vischan i Skåne, det var stängt och vem visar vägen om inte mannen med passionen och den stora viljan? Öset är ingen större målskytt men det gick en rysning i kroppen då han smäller in 1-0 efter endast 4 minuter. Kanonstart tänker man i sitt stilla sinna men AIK fortsätter framåt, framåt stolta AIK....

Det tar inte lång tid innan AIK leder med 3-0 efter mål av legenden David ENgblom och Stefan Johansson. AIK fortsätter att visa upp ett spel som inte tillåter Rögle att göra någonting och vantarna i nyllet på bröderna Abbot gjorde gott, två bröder som inte hade någon större afton. AIK pressar och pressar för ett fjärde mål men så kommer det som gör matchen onödigt spännande, Rögle reducerar i box play. Närmare än så kommer inte Rögle, nu väntar Leksand borta en match som visar sig bli förbannat viktig.

Hoppas grabbarna tar med sig första två perioderna till Dalarna och visar upp samma vilja, kunnande och engagemang.

Vi riktar blickarna mot Lukas och damernas premiär på Onsdag samt herrarnas hemmapremiär mot Halmstad BK på Söndag klockan 15:00


Mvh Tommy Saari

Går tåget till Elitserien ikväll??

Ikväll är det match på Hovet mellan AIK och Rögle, det är ett Rögle som princip är klart för Elitserien men för AIK:s del är det nu sista tåget som går. Nere i Ängelholm så snurrades det utan desslike i AIK:s zon men frågan är om det har med bortaspelet, lång resa, Elitserien vs Allsvenskan eller helt enkelt bara en stor klassskillnad att göra? Alla vet att Hovet är våran borg och med stödet som finns där så är det inte många lag som åker hem med full pott. Ett kokande Hovet är en mardröm för alla motståndare, det är Power Play i varenda minut som spelare nummer sju sjunger och skriker.

Leksand som manglade sig igenom Allsvenskan har fått sig ordentligt med uppläxningar, lite flyt i sista hemmamatchen under grundserien men när det väl gäller då finns det inte många som kan rubba oss. Det tro fan att man blir taggad när det är ett par tusen på läktarna som står och skriker, sjunger och supportar våra krigare, vem fan skulle inte bli det.  Jag mionns särskilt hemmamatchen mot Växjö i grundserien då jag och Lukas sitter på läktaren med ytterligare 5500 personer, det är långt från fullsatt men stämningen är magisk. Långsidorna dras med i ramsorna, bortasupportrarna skickar sms till varandra för man hör inte vad man säger till varandra, det tror fan att man höjer sig ett snäpp.

Ikväll kan hockeysäsongen ta en jävligt tråkig vändning men jag tänker gå dit för att se till att det blir annorlunda, jag skall till Hovet ikväll för att supporta, stödja och hålla mina två förkrympta tummar för laget idag. Hoppas ni känner detsamma och ringer en polare, vän eller bekant för att ställa frågan:

-Tjena det är jag, skall du med och ta en öl och höja stämningen i Hovet för kampen mot Elitserien?

Det är magiskt när alla sjunger som mest, när man triggar varandra för att höja adrenalinet och visa passionen, man vill ju gärna hjälpa till på det sätt man kan, jag vill kommande säsong se ett AIK som spelar ett SM slutspel.

MEN, vad jag definitivt klarar mig utan är någon jävla pappskalle som kastar vatten in i bortabåset. Munhuggningen får Melin och Janne stå för men vi vinner inte ett jävla skit på att kasta in vatten eller dylikt mot bortabänken, vad är detta för sätt att SUPPORTA vårat lag på???
Vad tjänade AIK på detta beteende? Vad fan fick vi ut av detta? Blir man omtyckt av någon genom detta beteende, dina polare på 8 man kanske tycker du var ball för 20 sekunder men vid närmare eftertanke så är det så jävla idiotiskt.

Kom till Hovet och SUPPORTA och heja fram AIK till en underbar revansch mot Rögle ikväll.

Ses på Hovet grabbar och tjejer.

Mvh Tommy Saari

Ett genrep av klass

Av oss 1800 tappra åskådare som hade tagit sig till så fick vi svar på många frågor kring årets AIK och hur det kan tänkas att se ut, skulle mitt namn vara Mikael Stahre så hade jag gnuggat händerna för mig själv innan jag somnar ikväll. 4-1 mot ett degraderat Sundsvall kanske inte säger så mycket men sättet man genomför matchen på höll en absolut toppklass utan några tveksamheter sånär som på ett utkast från Örat i den första halvleken. AIK spelar med en stor portion självförtroende, en spelidé alla spelare har tagit till sig men framför allt spelar man som ett lag och med spelare nummer 12 skulle inte jag vilja byta om i omklädningsrummet för bortalagen eller stå på Södra.

Vilka utmärkte sig en match som denna då?

Torsten spelar 90 minuter och får två hockey ass, kan han kanske numera kallas Hawk Eye?
Milwall Kenny har två perfekta ass till Obolo som hänger två, just denna Obolo gör dessutom en delikat framspelning till irrationelle rapparen Mutumba som dundrade in 1-0 men som slår ett stenhårt inspel som tar på en Sundsvallspelare och in i mål. Tyvärr klassades detta som ett självmål men det var med all rätt.

AIK skapade chanser gång på gång och Ortiz kanske inte syntes så mycket på planen men det var få bollar han slog bort och dom bollar han fördelade ut på kanterna skapade mycket chanser, detta kantspel var för eftermiddagen AIK:s absoluta styrka, delikata passningar från innermittfält samt ytterbackar skapade perfekta förutsättningar för Mutumba och Kenny vilket hela tiden ställde till det för Sundsvalls försvar.

Med lite skärpa hade det kunnat bli ett par mål till och som Kenny säger så skulle han ha nickat in en balja men vem har någonsin sett en engelsk yttermittfältare som är bra på huvudet????

Utan att nämna något namn så måste jag dock kommentera denna Jos Hooiveld, den person som värvat denna spelare och lyckats med konststycket att knyta honom till klubben bör få en bonus eller ett lönepåslag. Det är en klippa i försvaret som man inte sett på länge, spelar med stor pondus och en enorm trygghet men även vid sidan om verkar han vara en kille som kan bidra med en mycket god stämning i klubben samt i laget. Han kommer enligt min spåkula bli årets spelare i AIK.

Kenny började lite trevande men ju längre matchen led så gjorde han precis allting rätt utom nickchansen i andra halvlek, han behövde inte springa ihjäl sig som så många gånger tidigare, han stod redan på rätt plats eller hade transporterat sig dit tidigare än vanligt.

Obolo är inte kvar i AIK till hösten, han är för bra för Allsvenskan.

Torsten är en spelare som jag vill se mer av, mycket intressanta kvalitéer.

Mutumba lika dålig som hans musik är lika bra är han på att lira boll.....


Nu får vi inte heller glömma att Bojan gjorde 20 minuter och var enormt spelsugen. (han är kass på tv spel dock)
Pertan, Pierre Bengtsson, Walid Atta, Kevin Walker och Özkan var iväg på U21 läger. Det är en enorm konkurranssituation i AIK för tillfället som är mycket stor och det kan löna sig i längden, spelare har tagit ytterligare steg i sin utveckling och nu är det upp till Team Stahre att ta vara på dessa talanger samt detta lag och putsa till det som Rickard Norling byggde upp.

Vad var negativt idag?

Det var endast en händelse, ett utkast från Örat som är riktigt uselt som hamnar rakt i gapet på en Sundsvallspelare som drar till från 30 meter och reducerar.

Nu bådar det riktigt gott inför premiären och jag hoppas ni kommer att ta med en vän som inte går på matcherna i vanliga fall för det som årets AIK kan prestera i ett 0 gradigt Solna kan bära riktigt långt så missa nu inte denna tillställning, i våran borg kommer inga fiender att känna sig säkra.

Tommy Saari

Seger i genrepet

AIK dominerade och vann mot GIF Sundsvall med 4-1 och här kommer spelarnas och ledarnas röster efter matchen (pga hemsidan så publiceras allt här på bloggen): Genrep

Idag är det dags, det  skall vara nu laget visar att det är från början vi är med. Dock är det ett genrep men det är nu det skall visas att om chans på guldet skall finnas då måste man vara med från början och det är idag. Min egen förväntan är att det i stort sett är en tilltänkt startelva som kommer att presenteras på Råsunda, laget som skall stega in för 30 000 (?) åskådare i premiären, laget som skall visa Halmstad att dom inte kommer att åka hem med tre poäng i premiäromgången. Visst klyschor som premiär är alltid en premiär men det är fan inte bara ett lag som har premiäromgången på Råsunda, det skall bärgas tre poäng. Som det är sagt är Råsunda AIK:s borg och ingen skall visa oss hur fotboll skall spelas, än mindre åka från Solna med våra poäng.


Det är idag man vill se tecken på att förra året är glömt sedan länge och varje match är en kamp om det stundande guldet, ett guld som skall bärgas till Råsunda med passion, skicklighet, stort ledarskap men framförallt en stor support från Östra,Västra men definitivt Norra Stå. Man har sett, läst och hört tidigare att vad är klubben utan sina supportrar? Det är den 12:e spelaren som man vill höra pusha grabbarna, den spelaren som finns varje säsong, den spelaren som har ett livstidskontrakt det är just den spelaren som kommer att göra Råsunda till ett helvete för alla lag som kommer.

www.hifdif.se kommer inte att kunna rubba AIK i år, kommer dom någonsin kunna göra det?

Med stödet som finns så kan Råsunda alla gånger fyllas till premiären, vilka vill inte se Özkan spela en premiär match eller att se Bojan med en revanschlusta,att se Kevin W kriga till sig en ordinarie plats, att se vem fan den där styrande Holländaren i försvaret är.

Detta kan bli ett mycket intressant år men var med från början, gör oss sällskap i premiären.


Mvh Tommy Saari

Viktor Lundberg klar för AIK


Thorsten is back.....


AIK-GIF Sundsvall i Webb-TV.Se AIK – GIF Sundsvall på webben.

Kan du inte ta dig till Råsunda på lördag, men ändå vill se matchen.  Då har du möjligheten att se den live på nätet.

AIK Fotboll samarbetar med Sverigewebben som sänder matchen från sin hemsida – www.sverigewebben.se. Priset är detsamma som att gå på matchen – 60 kronor. En av AIK:s spelare är expertkommentator. AIK har del i vinsten så kan du inte gå och stödja AIK kan du nu göra det på nätet. Sändningen börjar en halvtimme innan match – kl. 12.30 – med inför-snack både för matchen och inför Allsvenskan.

Det nalkas fest på Råsunda


Vad är detta???** Jag skrattade gott när jag vaknade imorse, eller host * host........fin tanke med denna anti-våldskampanj.

jättefint......


Att fler lag inte gör så, med detta sagt så hoppas jag att Malmö FF och Helsingborgs IF tar sitt ansvar omedelbart!!


Stahre om "genrepet" på Råsunda.
Genrep mot GIF Sundsvall på Råsunda


 

 

AIK inleder Allsvenskan på hemmaplan söndagen den 5 april, men redan på lördag den 28 mars spelas genrepet inför premiären då AIK tar emot GIF Sundsvall på Råsunda Fotbollstadion. Den Västra läktaren och den Norra Nedre läktaren kommer att vara öppna. Kom och stötta AIK i de sista förberedelserna innan allvaret börjar!

 

Träningsmatchen mot ”Giffarna” spelas kl 13:00 på lördag och Västra samt Nedre Norra läktaren kommer att hållas öppna. Entré 320 i hörnet av Västra/Norra läktaren samt entréerna på Norra Nedre öppnar kl 12:00 och entrén kostar 60:-.

 

Passa på att köpa ditt årskort via årskortssidan [länk], årskort till Norra läktaren och Familjeårskort kan även köpas direkt i AIK:s reception på Västra läktaren från kl 12:00 och fram till matchstart i samband med träningsmatchen på lördag. Kortbetalning fungerar bra.

 

Lösbiljetter till samtliga hemmamatcher under våren kan köpas via Ticnet. [länk] Till premiären mot Halmstads BK är 9 000 biljetter sålda och till derbyt mot Hammarby är över 11 000 redan biljetter sålda. Garantera din plats till dem och till övriga vårmatcher på Råsunda så snart som möjligt!

 

Missa inte heller det öppna huset på tisdag och onsdag då ni som har funderingar kring årskorten har möjlighet att mellan kl 17:00-19:30 komma in till oss på AIK:s kontor. Du kanske inte vet vilken plats du vill ha eller vill se just din stol på Råsunda. Kom då in till oss så hjälper vi dig att hitta din plats, vi bjuder på fika! AIK:s kontor ligger på Parkvägen 4 B i Västra läktaren.

 

AIK Shops 50%-iga rea går den här veckan in på sin slutspurt och på lördag avslutas den. Passa på att fynda!

 

Välkomna både till öppet hus i veckan och till genrepet på lördag!


GF godisAlltså ibland kan man inte annat än skratta ihjäl sig åt den komik och fyndighet man kan hitta på GF, kolla in vad jag hittade efter div svordomar i Supercue matchen mellan Kalmar FF- IFK Göteborg:

* Göteborg blir utsjungna av 12 barn. Stämningen är precis så där "go" som Lagrell och gänget vill.

*Jag stängde av KFF - IFK när den 30:e tjongbollen utan adressant följdes av något svammel om kvalité av Kåmark. Fy fan vilket skitmatch.

*Mendes har börjat filma, hehehe

*Någon mer än jag som blev tvungen att stänga av KFF - IFKG pga att KFFs "klack" låter som en förskoleklass? skulle lika gärna kunna vara match mellan 5:orna och 4:orna på kumla skola om det inte vore för pontus kåmarks ständigt haglande klyschor. även om kåmark själv säkerligen inte skulle tacka nej till att bisitta en sådan match.

Tack för de skratten.....

Cee
   

Sista inlägget från Spanien!

Linda Sembrant.

Nu är det dags försista blogginlägget. Jag ville ju som resten av laget sola lite här påeftermiddagen så jag ska nu snabbt försöka summera sista tiden.

 

Som jag anade så vanninte mitt lag frågesporttävlingen igår, men vi tog dock två helt otippade men starkapoäng. Vinnare var lag Åström med 6 poäng. Där ingick Bacon, Lollo och Folke.Jag skrev att bilder på våra sandslott skulle läggas upp, men tyvärr går intedetta att genomföra pga tekniska omständigheter. Totalvinnaren blir med största sannolikhet fröken Höglund! 

 

 

Hasse, veckansutblomning!

 

Om det är någon somverkligen blommat ut denna vecka så är det vår assisterande coach Hans Friman.Hasse var i sitt esse under eftermiddagspasset. Kommentarerna flödade så jagtänkte dela med mig av några.

 

 

”Ikväll kommer ormen fram”

Innan eftermiddagspasset drog igång kläckte Hasse denna kommentar. En ledig kvällväntade och han skulle förklara hur han skulle dansa. Kommentaren följdes av endans som inte kan beskrivas med ord.

 

 

”Nu är kvaliteten dålig. Det fattar till och med Lukas som inte förstår så mycket”

I slutet av träningenblev det lite tävlingar. Från straffområdeslinjen skulle vi träffa ribban ochdet var inte många träffade rätt. Då fällde han den här minnesvärdekommentaren, samtidigt som Lukas stod bakom hans rygg.

 

”Vafan var det som var bra med det?”

Som ni säkert lästtidigare så är Hammarby även här på träningsläger. Deras träning drog igångdirekt efter vår. Hasse sittandes bredvid planen tittar upp precis innantränaren blir lyrisk och tycker att prestationen var lysande. Då är Hasse snabbmed repliken ovan. Det roliga med det här är att just Hasse brukar vara snabbmed hyllningarna innan han ens sätt resultatet av prestationen.

Hasse är som Lukas beskrev det i min och Annicas intervju med honom: Konstig! Intervjun bjöd påmånga avslöjanden, men det är Lukas som sitter på materialet så vi får se vadhan bjuder er läsare på!

 

 

Efter träningen igår hade vi en ledig kväll. Ledarna drog in till staden och åt på en svensk restaurang, saknar dem Sverige så mycket? Vi har ju endast varit borta i ett par dagar. Vi andra plus Lukas tog oss ner mot stranden och käkade.

  

När vi korsade en väg så syntes en bil i horisonten. Emma Lindqvist skrek till och sprang fort upp på trottoaren, trots att resten av klungen sansat lunkade över.

 

Middagen blev lyckad, maten god och stämningen på topp. 

Annica bjöd inte på något trots att hon drog upp hundra Eurosedeln som om det vore toalettpapper.

  

Göteborgsfostrade Frida Höglund verkar inte ha koll på Sverigekartan. Hon menade på att AIK Hockey skulle spela derby mot Skellefteå, när det i själva verket varSödertälje som stod för motståndet. Trots att hon blev rättad så upprepadesmisstaget flera gånger. Kanske beror detta på att göteborgare tycker att västkusten är Sveriges framsida… hon verkar vara nonchalant inför resten av Sverigekartan.

 

Fredagen har innehållit sovmorgon, träning och sol.

Inför lägret fick viäven nya bollar, det verkar som att vi tillslut anpassat oss och hittatkänslan. Idag på träningens tävlingar träffades ribban både en och tre gånger!

 

Nu är bussen här och jag hinner tyvärr inte bjuda på något mer för den här gången! Hoppas det har varit lite underhållande läsning.

 

TACK för mig!

Sembrant

 

 

 


Alicante, dag 5

Gröna foppatofflor? Är inte det världens i särklass fulaste skor? Dessa skor, troligtvis skapade av djävulen själv, är ett återkommande problem i min annars felfria vardag här i Spanien. Eftersom vårt hotell ligger i närheten av en fotbollsplan, så blir det även ett så kallat ”fotbollshotell”, som består av pensionärer och andra fotbollslag. Det är just  dessa  fotbollslag som väljer att sätta på sig uppfinningen direkt från helvetet. De andra lagen här på hotellet, har precis som Linda beskrivit tidigare, präglat vår vardag.  Jag har nu på slutet av vistelsen börjat utreda vissa saker kring de andra lagen. Här kommer rapporten:


[090320] 

De som jag tidigare benämnt som Tyskar och Linda även kallat Italienare är….(trumvirvel) Schweizare. Detta anonyma vi-har-bara-chocklad-och-Federer land har uppenbarligen även lyckats fostra ett irriterande fotbollslag. Jag kan kort sammanfatta deras beetende såhär långt:


Nikotin. Alkohol. Sippa på en latte vid poolen. Sjunga med i skadligt hög RnB musik. Sjunga med i skadligt hög RnB musik en meter från min balkong. Göra patetiska raggningsförsök på 90% av alla damspelare.


Det senaste, som jag genom mina fantastiska reporterkvalitéer tagit reda på, är att det nu har tagit på sig det oförlåtliga attentatet mot Patrics hotellrum.


En av ledarna för laget, som fick lite blogguttrymme den första dagen, har jag även gjort lite bakgrundscheck på. Ledaren är tydligen målvaktstränare och även gammal spelare i Slavia Prags A-lag på 60-talet. Namnet finns tyvärr inte kvar i minnet, annars hade lite wikipedia research varit på sin plats.


Nu kanske ni tror att det är Basel eller Grasshoppers som är på besök. Men laget spelare i division fyra och betalar för sitt så kallade träningsläger ur egen ficka.Nog om Schweizarna. Idag är det dags för hemresa, något som skapar en hel del sista minuten stress för damerna. Kläderna ska ner i resväskan och brännan ska bli fin och jämn, det sistanämnda står självklart för merparten av stressen.

En annan sak som jag noterat är att det finns riktigt sköna ”nej vi idiotförklarar inte dig” skyltar här i omgivningen. Checka bara den här:

 


Sedan finns det två som är lite mer av ett mysterium, på avbytarbänken vid träningsplanen finns det en lapp med texten: ”ät inte nötter” (skriven på  spanska, men den hade likväl kunnat vara på svenska, praktiskt taget halva pensionärSverige bor här nere just nu).

Den andra, som sitter vid kaffeterian/baren vid planen, är kanske mest oförklarlig: ”inga svordomar i baren”.


För att behandla det sportsliga lite också, så måste jag säga att det har varit ett intressant läger. Det ledarskap som Patric och Hasse visar upp, är onekligen imponerande. De lyckas blanda humor och glädje tillsammans med utvecklande övningar och taktiskainstruktioner.


Rent spelarmässigt så har lill-Marta/Zlatan imponerat. Lollo har faktiskt stått som vinnare i alla 7 vs 7 matcher.  Emilia Appelqvist har även hon gjort ett starkt intryck, genom att placera stenhårda skott i krysset ett antal gånger. Imponerande. Hanna Folkesson är den tredje liraren som visat upp sig, bland annat genom att visa en jämn och stabil form i ”träffa ribban” tävlingarna.


Idag fick även Linda Sembrant och Annica Sjölund prova på rollen som reporter, intervjuoffret var reportern själv (jag), som till och med fick svara på frågan ”morgonmys eller kvällsmys?”. Mer än så får ni inte veta.

Nu är det snart hemgång, något som känns lite lättare då Schweizarna har börjat spela strandtennis i lobbyn. Vad i helve*te?


Jag riktar även ett STORT tack till Linda Sembrant som hjälpt till med att skilldra träningslägret. Världsklass. 


Lukas


SLAGET OM STOCKHOLM


Thorsten från Malaga dag...6Fallskärm i Malaga och ingen ananasjuice för Thorsten

Det är varmt idag. Väldigt varmt till och med. Det är därför jag just nu väljer hotellrummets skugga istället för poolområdet. Mitt pigment är allt annat än lämpat för sol. Blir röd i ansiktet bara av att titta på en solig väderrapport på SVT. Vissa andra ligger dock vid poolen och klämmer in ett antal soltimmar. Tänker inte droppa namnen på de största soldyrkarna, ni får kolla på Svenskafans intervjuer istället och gissa.

 

Förmiddagen var ledig. Eller var det träning? Minns knappt för det gick så otroligt dåligt för mig och mitt lag att jag redan förträngt det. Alla minnen av dagens träning har paketerats långt bak i någon djup håla av hjärnbarken. Förmodligen kommer någon om 10-15 år hitta mig gråtandes i fosterställning på en fotbollsplan när minnen av den här träningen väller fram. Kul också att dagens träning filmades. Just nu tror jag tränarstaben sitter i telefonkonferens med Björn W och försöker sälja det svarta laget till något lag i en liga på fotbollens bakgård. Eller Sverige kanske är fotbollens bakgård?

 

Om någon timme blir det jogg och styrka med Thomas L. Thomas bjöd för övrigt på en fallskärm igår. Det var Kenny som fick ta på sig fallskärmen och köra löpträning. Det såg en aning komiskt ut. En kraftig kastvind och Kenny hade vart i Nordafrika nu.

 

Igår vid lunchen frågade jag Pertan om han kunde skicka ananasjuicen. ”Den är ju inge god”, svarade Pertan och fortsatte äta utan att skicka den.

 

En djup konversation mellan Kenny, Nisse, Lee, Örlund och mig efter lunch. Frågeställningen var vilken person, död eller levande, vi helst skulle vilja träffa? Det haglade förslag, allt från bin Laden till Hitler eller varför inte Pol Pot eller Hugh Hefner. Även Patrik Sjöberg nämndes, fråga mig inte varför. Personligen skulle jag gärna träffa han/hon som kom på idén med sådana där ”Ringa-in-och-gissa-ord-på-tv”-program. Eller personen som kom på idén med pålagda skratt på komediserier. Onda människor.

 

Markus Jonsson får här med sin upprättelse när det gäller restaurangen och Michelinguiden. Det här klistermärket sitter vid entrén till hotellet. Om det innebär att restaurangen håller samma klass som Operakällaren låter jag vara osagt men jag förstår i alla fall vart Jonsson fått sina tankar ifrån.

 

 

 

Imorgon är det sista träningen vid 10.00 och sedan avfärd från hotellet runt 14.00 mot flygplatsen. Vi får se om jag hinner komma med någon sista rapport från Malaga. Om det här mot all förmodan skulle bli mitt sista inlägg hoppas jag att ni känner att ni under den här veckan nästan varit med i Malaga. Ni ska ha den där, ”fan-måste-jag-gå-tillbaka-till-jobbet-på–måndag känslan”.

/Thorsten  


Vi är överallt.......

Hej på er,
 
Var på Formel 1 2008 I Shanghai och självklart var flaggan på plats.
 
Bilden är från tidningen Shanghai daily dagen efter racet 20 oktober. Lite suddig, jag vet men ganska cool.
 
Mvh,
Christer
Thorsten från Malaga....Dag 5Skumma agenter och kärleksfilm

Jag är trött idag. Inte i kroppen, den känns pigg och bra, men huvudet är av någon anledning inte alls med mig. Ni där hemma kanske ursäktar mig ändå, hellre ett rappt steg på planen än snabba fingrar vid tangentbordet.

Dubbla pass idag där förmiddagen var kollektiv träning med mycket spelövning och spel. Eftermiddagen var det individuellt upplägg där allt från rehab, fys, avslut, huvudspel och frisparkar nöttes. Under avslutsövningen försökte Örlund avsluta min fotbolls- och bloggkarriär genom att placera en boll stenhårt i min nacke när jag inte var förberedd. Genom hjälp från en lagkamrat kom hämnden dock snabbt när Örlund fick en ordentlig ”facial”. En boll i ansiktet alltså.
"Maskerad målvakt försökte döda Thorsten".Vid middagen kom dagens händelse när Mutumba ställde frågan, vilken kärleksfilm är den bästa ni sett? Jag, Yussuf och Walid svarade exakt samtidigt ”The Notebook” vilket vi fann hysteriskt kul. Av denna anekdot kan vi alltså dra slutsatsen att det har varit en otroligt händelsefattig dag.

Har inte Viktor några vänner? Oj, tänker ni nu, vad är det som försiggår i Spanien egentligen? Mobbar vi den talangfulle Väsbyspelaren? Inte då, men idag under uppvärmningen körde vi en lek där vi springer omkring och Stahre ropar ut en siffra. Det antal han ropar ska man gå ihop, den eller de som blir över måste göra något straff (oftast upphopp eller armhävningar). Den unge Viktor fick två gånger i rad göra upphopp vilket föranleder frågeställningen, har Viktor inga vänner? Jag har dock kollat och enligt Facebook har Viktor ett flertal vänner.

Hotellrestaurangens påstådda stjärnor i Michelinguiden fortsätter att vara ett hett ämne. Rykten säger att Jonsson kanske får upprättelse i frågan inom kort.

Vill sända en tanke till de lagkamrater som inte får möjligheten att vara med oss här nere. Tomi, Miran och Bergh är alla saknade. Framför allt Miran skulle jag behöva ha här eftersom han och jag har ett stort utbyte av Family Guy referenser. Nu har jag dock förstått att även Pertan är beroende av den tecknade serien vilket gör lägret lite lättare.

Igår på teorigenomgången visade de årets lagfoto och man kan konstatera att vi har 13 ledare på 25 spelare. Alltså en ledare per två spelare ungefär. Som blivande lärare tänker man vad fantastiskt det vore om skolan kunde ha en sådan lärartäthet.

Nu sitter jag i receptionen och ska skicka in bloggen och Bojan sitter i närheten. Precis då kommer en person fram som på något slags språk presenterar sig som agent eller liknande. Han kallade Bojan mini-Torres och gav honom ett visitkort. Mycket surrealistiskt.

Vill också tacka Charlee Mian på AIK Media för att han ovanför varje inlägg från mig lägger in DN-bilden där mitt ansikte har fått elefantsjukan. En vacker svullnad.

Mindre än 48 timmar till hemresa nu, lägret flyger förbi. Ska bli otroligt skönt att komma hem till konstgräs och minusgrader. Jag låter er gissa om den sista meningen var ironi eller inte.

/Thorsten

Jaha.....vad kul med vinst!


Hej på er alla, igår hade vi en grej som hette: FÖRSTEN IN, igår var det försten in på The Terrace och vinnaren fick en tröja, den lycklige var Bengt Wallman som kom dit dryga 20 minuter efter inlägget, bra jobbat "Bengan".

Vi har sjukt mycket besökare nu på vår Blackbeat och det gillar jag skarpt, några stör sig på vissa saker och det får man kallt räkna med ibland, senaste "vad fan Cee" är mina många punkter.................. Jag sticker ut och kommer fortsätta med det.............

Vi live-bloggade från hockeyn igår, vet inte om någon läste det då matchen visades i TV och man kunde höra den på radion med säkert, förutom alla andra duktiga webb-sidor som skrev om matchen med så var vi typ nr 98 i ledet.....men om 1 person läste så är vi nöjda!

Alla hockey intervjuer flyttas som jag tidigare sagt till Blackbeat, det sparar oss en massa redigerings jobb samt att vi kan få mer trafik till denna sida..........

Fick mail av Joakim Hall:

AIK har redan spelat för långtidsskadade Tomi Maanoja. Till första träningsmatchen, som äger rum nu på söndag, gör supportergänget Råsunda FC samma sak för den finske målvakten.

 

Söndagen den 22 mars spelar Råsunda FC sin första riktiga träningsmatch för året då  Stockholm Snipers tar emot på Hägerstensåsens BP klockan 15:00. Råsunda FC beslutade sig tidigt för att spela matchen för AIK:s finske keeper Tomi Maanoja som råkade ut för ett elakt benbrott tidigare under AIK:s försäsong.

 

Vi funderade en del på vad vi skulle kunna göra för att visa vår uppskattning för den finske U21-landslagsmålvakten. Blommor och choklad ratades snabbt, han känner inte oss och vi känner inte honom. Men vi ville ändå göra någonting speciellt för att uppmuntra Maanoja, och vad kan vara mer speciellt än att ett supporterlag spelar en match för en av favoritklubbens spelare? Sagt och gjort, på söndag är det alltså dags.

 

Åbro har hjälpt till med utrustning och även Ronnie Smith från Smith’s Bil har stöttat oss vilket gjort att vi kunnat ta fram speciella tröjor till matchen. Vid ett senare tillfälle kommer vi att besöka Tomi, ge honom en av matchtröjorna samt ett inramat lagfoto.

 

Båda lagen spelar i division sju. Kom gärna förbi och stötta oss på söndag samt för att titta på lite förstklassig supporterfotboll!

 

Stockholm Snipers – Råsunda FC

Hägerstensåsens BP (T-bana Hägerstensåsen)

Söndag 22/3 klockan 15:00.

 

Mvh Joakim Hall, ordförande Råsunda FC

www.rasundafc.se

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Bra jobbat Jocke!

 

 

 

Ikväll ser vi fram emot "Thorsten" och "Sempan" igen från lägren i Spanien.

 

 

Imorgon skall jag ha möten om Studio AIK 09 och även med Daniel Olemyr ang förbättring om Blackbeat......

 

 

Cee


AIK-Leksand 5-1.


Stenkastning, träd och träning!

 

Linda Sembrant.
 

Natten bjöd på stenkastning och märkliga drömmar, där Lindqvist figurerade på mer än ett håll.
Annica och Fia vaknade mitt i natten av att någon kastade sten på fönstret.Konstigt beteende mitt i natten. Vi misstänker italienarna som bor alldelesbredvid. De röker som skorstenar under dagen och verkar festa hårt på natten.Borde eventuellt vara dem som bär ansvaret för händelsen med kundvagnen. Lucasbor i samma hus och han är alltid lite sen till frukosten… o ser då dessut om lite småmosig ut. Vi börjar undra om han leder dessa styrkor och jävlas medoss!? Vi får försöka luska lite i det, svar kommer kanske i eftermiddag då jagoch Annica tänkte försöka oss på en intervju med Lucas. Vi tänkte att både Ni och vi skulle få veta lite mer om killen på AIK Media.

 

Hanna ”Folke”Folkesson, lagets perfektionist när det gäller kläder gick med sitt insydda träningslinne in i ett träd imorse på vägen till träningen. Vi fick våra nya träningskläder inför resan, men hon hann besöka skräddaren för att ordna perfekt passform. Allt för att få bra resultat då fotografen Anders laddar med kameran!

 

Träningen innehöll teknik, passningsövning, spel 7 mot 7 och sedan avslutningsvis blev det omställningar 3 mot 2. Härlig fart och humörsvängningarna verkar vara under lite mer kontroll idag. Det är bara början av dagen så jag ska inte säga förmycket!

 

Solen fortsätter attskina på oss, underbart!

Nu är det lunch och sedan möte innan det halv 4 är dags för nästa träningspass. 


Sandslott, solenergi och humörsvängningar!


 

 

 

 

 

Linda Sembrant.

 

 

Jag ska försöka få tilldet här med mellanslag i detta inlägg, så det blir lite enklare att läsa. Dethar inte blivit rätt då texten lagts upp på bloggen. Tredje gången gillt nukanske!

 

 

Detta har känts som en avde längsta dagarna jag varit med om, så vi får se vad jag lyckas komma ihågatt återberätta för er och hur sammanhängande det blir! 

 

Efter frukosten blev vitillsagda att lämna bollarna hemma. Alla såg ut som stora frågetecken. Vad görman på en fotbollsplan utan boll? Springa kan man göra hemma i kylan! Liteförvirring och fundersamhet uppstod i truppen, men dem flesta gjorde självklartsom vi blev tillsagda.

 

Väl nere påträningsplanen möttes vi av tre ord: ”Vem var det?” Denna fråga ställdes ettantal gånger och ingen hade något svar.

Under natten hade dettydligen busats. Utanför ledarnas balkong hade utsikten förändrats. Enkundvagn, en brandsläckare, en skylt, en stor kvist och stenar som låg formatsom ett hjärta hade placerats ut strategiskt. Västarna som vädrats syntes intetill. Ingen erkände händelsen utan vi fick istället 5 minuter på oss att hämtabollarna. Vi vet fortfarande inte vem/vilka som är skyldiga till dådet, menmisstankar finns mot ett herrlag på hotellområdet.

 

Träningen bjöd påpassningsövning, tvåmålsspel och keepboll!

 

Här i Spanien ätsmåltiderna betydligt senare än vad vi är vana vid hemma och det har minst sagtorsakat ostabilt humör. Eftermiddagsträningen drog igång vid 2 tiden medkvaddar. Här märktes humörsvängningarna ordentligt. Vissa verkade ha fåttsolsting redan. Stämningen var spänd vilket kommenterades ett antal gånger medhånliknande tonfall… ”nu börjar det bli dålig stämning”, ”vilken dåligstämning”, ”inte ska vi bli osams” osv. Detta löste inte problemet… meneftersom lättades det hela upp och folk fick nästan ont av allt skratt.

Lite en mot en blev detinnan det var dags för individuell träning. Några fortsatte med en mot en, vissa sköt och andra övade mottag och tillslag. 

 

I med yoghurt och frukt efter träning och sen snabb dusch innan vi samlades igen. Nu var det dags för lite teambuilding. Promenad tillsammans ner till stranden där vi delades in i fyralag. Lag Åström, lag Höglund, lag Simonsson och lag Sembrant. Vi fick 25minuter på oss att bygga det snyggaste sandslottet. Bilder kommer upp senare dåjag inte har tillgång till dem nu. Domarteamet bestod av ledarna där Hasse ärden som är mest mottaglig för mutor. Det blev vinst för lag Höglund. Stortgrattis till Frida, Honken, Kimmy och Linkan! Kul för er! 

Herrarna spelar golf, vi står på alla fyra och bygger sandslott!

Frågesport blev det påvägen hem från stranden. Jag återkommer med resultaten, dem får vi imorgon. Menmitt lag bestående av Emelie K-W, Emilia och Lundh är inte vinsttippade, för vi chansade på alla elva frågorna! Det viktiga är att deltaga, inte att vinna. Eller? Vi var inte bittra efter sandslotts-tävlingen! 

 

Väl tillbaka på hotellethade klockan hunnit bli 18. Middagen serveras 19.30 här. Men i och med att vivarit ute i stort sett hela dagen drog sig folk tillbaka på sina rum. I väntanpå mat går vi på solenergi här. Tur att folk drog sig undan för solen hade nugått i moln! Annars hade det nog med dagens humörsvängningar på alla håll och kanter blivit mer än en dispyt! 

 

 

På återseende!

 


Alicante, dag 3
Jag hade precis återhämtat mig från gårdagens förnedrade tunnel när "Lollo" bestämde sig för att visa sina konster igen, någon minut senare hade jag både ramlat och blivit rundad ett antal gånger. Katastrof! Vi får verkligen hoppas att alla backarna i damallsvenskan spelat någon säsong i Brommapojkarnas 27e lag (där jag höll till under min karriär), för då kan det nämligen bli lekstuga i år. 

Damerna har nu tränat klart för dagen och är för tillfället iväg på någon sorts teambuilding nere vid stranden. Träningstiderna har blivit lite rubbade eftersom Hammarbys damlag befinner sig på exakt samma hotell, och tränar således på samma plan. Kanske blir jag anlitad av tränarteamet för något sorts spioneringsuppdrag. Stämningen lagen emellan är faktiskt ganska avslappnad, har betydligt svårare att se Pavey och Chanko stå och konversera i hotell lobbyn...

Idag var det dags för en dubbelintervju med Patric och Hasse, något som skulle visa sig vara svårare än väntat. Det dynamiska tränarparet tar nämligen varje chans dom får att pika eller hacka på varandra och därav blev det mer en skrattfest än en intervju. Men alla tre tog sig i kragen och slutprodukten blev riktigt bra. Det är enormt svårt att tänka sig att Patric endast är 22 år, den mogenheten (kanske inte alltid är ett påkopplat karaktärsdrag) och det engagemang som han utstrålar är det inte ofta man ser. AIK är i riktigt bra händer.
För övrigt så gav jag uttrycket "intervjuarm" (påhittat av undertecknad) ett ansikte idag. Intervjun med Patric och Hasse varade i ungefär 30 minuter, i 29 av dessa så satt jag med en sträckt arm, fy tusan vad jobbigt det blev mot slutet. TV-hiten Robinsson har ju tidigare använt "intervjuarmen" som ett tävlingsmoment, kanske är dags att söka dit?


Jag kan såhär efter några dagar konstatera vissa saker:

Patric Jildefalk är på många sätt väldigt lik Rikard Norling...

Lollo Fors är damfotbollens svar på Zlatan...

Jag hade inte velat stå i muren om Emilia Appelqvist var frisparksläggare...

Att Hasse väger upp sin korthet med att vara mest högljudd, i alla sammanhang..

Jag ska nog inte låna ut kameran till Emma Lundh...

Att pensionärerna på hotellet har en tendens att överanvända sin parfym...

Under mina intervjuer såhär långt har ALLA poängterat att AIK spelar en offensiv och underhållande fotboll...Tack för mig! 
Sembrant är tillbaks framför datorn ikväll. 
//
Lukas


Thorsten från Malaga....Dag 4Varmt isbad, The T-List och gnutta jämställdhet

God eftermiddag AIK-vänner och alla ni arbetströtta människor som har aikmedia-bloggen som startsida. Klockan är 16.00 och vår lediga eftermiddag övergår om en timme till ett teoripass. Vi har fått veta att det blir ungefär en timmes teori, jag återkommer imorgon med en rapport hur lång tid det tog innan folk tappade koncentrationen.

Träningen imorse var återhämtning för oss som spelade och ett rejält fotbollspass för de andra. Fotbollspasset bjöd på en stekhet Bojent som sprutade in mål i en sådan omfattning att jag och de andra anfallarna börjar oroa oss. Efter träningen var det isbad, något som vi testade i Sydafrika och som vi ska fortsätta med under säsongen för maximal återhämtning. Isbadet idag var dock av annorlunda karaktär då det visade sig att vi helt enkelt klev i hotellets pool. En gissning är att det var runt 15 grader, inte så mycket is-känsla över det (i Sydafrika var det runt 6-10 grader). Lik förbannat gör vi vad vi blir tillsagda att göra. Isbadets största förvandling stod Gabbe för. Första minuten såg han ut som att vattnet var 0-gradigt för att någon minut senare bestämma sig för att ta av sig tröjan. Jos skvätte väldigt mycket vatten, min rumskompis har ett psyke som milt sagt är schizofrent, han pendlar mellan 7-45 år under en vanlig dag.

Har självklart gått igenom de kommentarer ni skrivit om bloggen och vad ni vill läsa om. Eftersom hela 20 % (låter bättre än två av tio) ville se någon form att lista ska jag självklart bjuda på något sådant. Ska även försöka leverera något slags resonemang om hur vi ser på spelformationer under veckan.

”The T-list” idag blir ett hopkok av saker som hänt under lägret hittills.
Lagets ofrivilliga golfare: Walid och Yussuf. Uppvisningen på driving-rangen idag innehöll mycket humor och tävlingsinstinkt men desto mindre golfteknik. Men Yussuf vann, eller?


Lagets roligaste: Kenny. Väldigt subjektivt vad som är bra humor men jag tror fler i laget håller med. Den gode engelsmannen behärskar all sorts humor och är så rapp i käften att man ibland undrar om han skriver nytt material innan vi samlas.

Lagets Nisse: Nils-Erik Johansson.
Lagets matkritiker: Markus Jonsson. När potatismoset vid dagens lunch var garnerat med persilja ville Jonsson omedelbart uppgradera restaurangen till två stjärnor i Michelinguiden.Lagets Idol-Kevin: Kevin såklart. Hamnade vid flygeln i hotellreceptionen där han retade gallfeber på Bojan. Bojan hävdade bestämt att Kevin bara kan två låtar och att han måste lära sig nytt material.


Lagets snake (läs: orm): Pertan. Är enligt CH lagets största orm vilket för att förtydliga innebär att Pertan är… lite lurig?!

Lagets intellektuelle: Ivan, som på flyget ner läste Platon. Det är mäktigt.

Lagets omedvetet roligaste: Vår naprapat Luis. Går inte att beskriva men Luis har alltid svar på tal och får än att börja skratta.

Det får räcka så för den här gången, listor kan man ju alltid göra fler av. Läste förresten att damlaget får sola på sitt läger, till och med under träning (läs: uppkavlade shorts och tröjor). Hade det skett hos oss hade ledarstaben stämt av direkt. Fråga bara DG som under ett av de första passen i Sydafrika kom med shorts så långt uppdragna att det såg ut som Speedos. När han dessutom hade den där karakteristiska doften av Hawaiian Tropic tror jag ledarstaben såg lite rött. Men så är det väl, fotbollsvärlden är långt ifrån jämställd, tjejerna har det alltid bättre.

/Thorsten 

Försten in.....


God dag, snart lunch dags här på AIK fotboll men en del att berätta innan. Igår slog Blackbeat rekord i antalet tittar, alltså unika besökare vilket är väldigt kul samt ett bevis på att vi gör något som ni uppskattar, en stor del i det är rapporter som kommer från "Thorsten" och "Sempan" i Spanien.

Fick alldeles nyss reda på att det finns 600 biljetter som kommit i retur till kvällens match på hovet, skynda att fynda på Ticnet.se.

En annan kul grej jag tänkte bjuda på är:

FÖRSTEN IN PÅ THE TERRACE FÅR EN TRÖJA, DET ENDA NI BEHÖVER GÖRA ÄR ATT SÄGA:  BLACKBEAT.

Under dagen kommer nya rapporter från Spanien samt att om vi får en sittplats ikväll så kommer Tommy live-blogga vad fan nu det kan vara......

Björn Wesström tillbaka från XXXXXXX och han hade en del kul att berätta MEN jag kan och får inte återberätta det.......Se bara till att komma till Råsunda så kanske ni märker något i framtiden..........

Som han sa till mig, lite mystik kring AIK är bara bra........


Idag är första vårdagen sa jag och min tjej till varandra...........svinkallt är det fortfarande, hur orkar fåglarna kvittra och varför?


Återkommer senare idag!!

CeeLinda Sembrant från Alicante

Visst är det underbart med sol? Det gör det så mycket lättare att kliva upp på morgonen… Annat var det förra året! Då var snö och elände i Tyskland. Tänkte att jag ska visa en bild så ni förstår hur mycket gladare vi är av att få vakna upp med sol och fågelkvitter i Spanien istället!

 

Vi bor två och två, och dem flesta verkade ha sovit bra inatt. Men en lägenhet stod tom samtidigt som dem sov fyra stycken i en annan. Värmeproblem var anledningen, så dem sökte sig över till grannarna som självklart ställde upp med öppna armar! En låg i skarven i dubbelsängen medan den andra i soffan.

Första träningspasset drog igång halv 10 imorse. Fotbollsplanen ligger alldeles bredvid hotellet vilket är otrolig skönt. Lagets försiktiga svärmorsdröm Emma ”Linkan” Lindqvist bör dock gå i förväg för att ta sig över de två vägarna som ska passeras så hon kommer i tid!
”Det är inte som i Sverige, bilarna kanske inte stannar…”

Det blev teknik, Hasses passningsövning och 1 mot 1. Därefter var det spel 7 mot 7, en jämn match som slutade 2-2 och fick avgöras på straffar!

1 mot 1 spelet dominerades av försvarsspelarna och målvakternas fantastiska spel. Lite grinigt från de offensivas sida och självklart massa klagomål på passningar osv. Att man aldrig kan gå till sig själv och inse vart felet ligger!? J

Straffdramat slutade med Orange seger! Alla spelare la en varsin straff, och straff efter straff hamnade i nätmaskorna. Det stod 8-7 till det Oranga laget då Emma Lundh klev fram för att lägga sista straffen. Sykningarna drog igång ordentligt och det lönades! Straffen sköts i stolpen och vinsten för det Oranga laget var ett faktum! Johanna ”Bacon” Baecklund, Emelie ”Öl” Ölander, Elin ”Kalle” Karlsson, Louise ”Lollo” Fors, Kimberly ”Kimmy” Gustafson, Emelie Karlsson-Wedin och jag Sempan Sembrant jublade! Fantastiskt tajmat att fotografen Anders H närvarade under träningen och kunde ta ett lagfoto av det segrande laget!

 

Herrarna verkar avverka film efter film i Malaga. Vad gör då damlaget mellan träningarna? Till skillnad från herrarna har vi bara råd att vara borta i fem dagar, så brännan ligger i fokus! Alltså blev det lite häng vid poolen. Lollo och Lundh, lagets två pressare kunde man ständigat hitta där. Det är också dessa två som viker upp shortsen hundra varv då vi tränar! Oljan flödade på flera håll och kroppar! Helene ”Honken” Holmgren åkte i poolen med huvudet före! Patric tog sig ett frivilligt dopp genom att elegant (?) hoppa från poolkanten. Det liknade mest en 10-åring som var på utlandssemster för första gången!

Pass två blev ett lättare pass och mer individanpassat. Det startades med lite lattj i kvadrater. En och annan tunnel bjöds det på. Det blev sedan lite teknik. Jag var ungefär lika bra som på bilden, som Lukas la upp på mig! Fantastisk, tack!

Träningen avslutades med avslut av olika varianter, utifrån den postition man spelar på. Vi fick se många snygga mål. Emilia var inte och leka med på sina distansskott. Inläggen hade klass och likaså många avslut. Men visst gjordes det en del mindre bra prestationer också Den största missen svarade Annica för. Hon sköt över nätet och in i höghusets trapphus. Som tur var ingen skada skedd. Vår ordförande Anders stod för en fantastisk prestation genom att klättra över staket och andra hinder och upp de fyra våningarna för att sedan äntligen hitta bollen. Annica som redan räknat med löneavdrag kunde slappna av igen.

Lollo lattjade lite med Lukas… stackarn åkte på en och annan tunnel men såg inte alltför knäckt ut ändå!

 

Dags för en efterlängtad middag med tanke på att vi slutade träna för 2,5 timmar sen. Sedan väntar lite matchgenomgång av söndagens möte med Bajen.

Det har varit en bra första dag på lägret och brännan är röd på vissa håll!


Thorsten från Malaga....Dag 3 del 2.Ju större ryssar ju tyngre faller de

”Glöm inte joggingskor för ni behöver det på fötterna när ni ska ta er ner till planen.” Det var med den uppmaningen vi satte oss i bussen för att bege oss till vad som målades upp som ”planen som Gud glömde”. Nu var det faktiskt inte så farligt, omklädningsrummet var fräscht trots att det saknade krokar. Något som Bulten hanterade förvånansvärt bra. Bra krokar är annars något de flesta materialförvaltare rankar högt i SIFO-undersökningar. Låt oss återvända till planen lite senare.

Vill ni ha ett matchreferat innehållande klassiska fraser som bollen var rund, gräset var grönt eller domaren var en spansk idiot får ni vända er någon annanstans, förslagsvis Svenskafans. Eller varför inte det ryska lagets hemsida om ni känner er trygga i det kyrilliska alfabetet. Själv håller jag mig borta från referatet och ger er något annat istället.

Dagen inleddes med en träning utan träning där vi på planen gick igenom vår spelidé för att förtydliga hur vi ska agera som individer och som lag. Efter lunch och en hel del vila var det dags för samling och genomgång. Ledarstaben var välförberedda som vanligt och hade scoutat ”arenan” och visade oss lite bilder så vi visste vad som väntade oss. Efter 40 minuter i den pastellgröna bussen (som för övrigt har en distinkt doft av rengöringsmedel) stod vi på toppen av vad som kändes som Costa del Sols högst berg. Vindhastigheten var strax under orkan och det var nära att några av de yngre spelarna blåste av berget.

När vi hade gått/klättrat ner för trappan som var ”under konstruktion” stod vi på en plan som var av gräs och relativt grön. Ryssarna hade redan anlänt och vi kan väl sammanfatta första intrycket av dem med att det var inga grabbar som hade fuskat i gymmet. Hade vår käre fystränare Thomas vart där hade han gjort ett omvänt avhopp och följt med ryssarna hem istället.

Matchen vann vi efter ett nickmål av Ivan. Inga nyheter där direkt. Ivan är nog den enda jag tänker yttra mig om, han var grym. Punkt slut.

Så vad kan jag ge er om matchen som ni inte kan läsa någon annanstans? Det är svårt att säga spännande saker om träningsmatcher. Vi vann en tuff match och tog tre poäng. Hade det vart Allsvenskan hade vi alla varit sjukt nöjda. Missförstå mig inte, klart vi är nöjda med att vinna. Fotbollspelare är enkla varelser, vi vill ha en boll vid fötterna och tre poäng. Det är dock en väsentlig skillnad på träningsmatch och seriematch. Så efter dusch, middag och en applåd för segern är det bara glömma och gå vidare och sikta på en bra träningsvecka. Det här gäller ju förstås bara oss spelare, tror att ledarstaben gör en lite grundligare analys än bara middagssnack och en applåd…

Självklart tack till de fans som fanns på plats idag. Vi är överallt kan man helt enkelt konstatera.

Är för trött för att skriva mer just nu. Mina minnen av en match som jag själv spelat brukar bestå av avsparken och kanske något mer. Man går in i matchen på något sätt, därför skulle ett matchreferat skrivet av mig bara bli en orgie i klyschor och grova faktafel.

Återkommer förhoppningsvis imorgon, om jag inte blir avstängd av vår kommunikationschef för att jag kallade domaren en spansk idiot i andra stycket. Eftersom det verkar vara något fler än bara mina närmast sörjande som läser den här bloggen kanske ni där ute har något förslag på vad ni vill att jag skriver om här nerifrån! Skriv en kommentar så kanske jag nappar på något förslag.

/Thorsten 

Alicante, dag 2

Hola!

Nu är jag tillbaks framför datorn igen. Efter att ha läst Thortenssons rader om hans idylliska uppvaknande i Malaga, så inser jag att livet som ”journalist” kanske inte är så farligt heller.  God frukost, palmer, pooler, 20 grader och en skinande sol bidrar till att jag gärna följer med strömmen och blir illegal invandrare här i Spanien. Fick höra att det var cirka två grader och regn hemma, något som endast gör det ännu varmare här nere, skadeglädje är den enda sanna glädjen. Mina tankar glider iväg till Peter Dalles grymma sketch från filmen "Yrrol". 

 


 

Damerna sparkade igång träningen idag klockan halv 10, med intensiva bollövningar som avslutades med 7 vs 7 spel.  Alla 16 spelare deltog  förutom Emilia Appelqvist som kände sig lite hängig efter F-19 Landslagets träningsläger.  Mina intervjuer till reportaget fick även en skön start genom att Frida Höglund, Emlie Ölander och Emma Lindqvist bjöd på såväl roliga som intressanta svar. Bakgrunden som hemma brukar bestå av betong eller en grå himmel, fick idag bytas ut mot en palm..

Det andra passet för dagen startar halv fyra, efter det så blir det en matchanalys om söndagens derby mot Hammarby. 

 


 

Nu ska jag illa kvickt bege mig till träningsplanen, det är nämligen danslektioner inne i baren just nu...klockan halv 4. Tjugo 65-plussare som känner att det är dags att lära sig dansa till svängig countrymusik (eller vad det nu är). Gamlingarna är även ytterst sociala, något som är väldigt trevligt och spontant till en början, men efter några gånger så har jag slutat försöka förstå vad dom säger och nickar endast medhållande med ett stort leende. 

 


 

 

 Foto: anders-h

 


Vilket ansvar har våra domare??

Domarnivåerna diskuteras hej vilt i Sverige idag, vilket nog inte är helt fel i sig efter söndagens matcher i kvalserien. Frågan är, vad förbundet, med domarbasen Peter Andersson i spetsen, gör för att förbättra nivåerna på domarna i Elitserien och i HockeyAllsvenskan.

 

Domarna har alldeles för stor makt idag. De är helt orörbara. Varken tränare eller spelare får kritisera domarna under matcherna för då riskerar de att åka upp på läktaren eller så riskerar dem att få dryga böter. De håller varandra om ryggen oavsett vilka fel de har begått, men vad de missar är att ett lag är helt utlämnat till deras insatser under en match, vilket kan få oerhörda konsekvenser.

 

Detta gäller naturligtvis inte alla domare och alla domare gör inte några större fel i sin helhet, men när det kommer felaktiga beslut så är det helt omöjligt att få rätt mot en domare.

 

Det är ingen idé att gå in på det som hände mellan Frölunda och Luleå för nu handlar det om kvalserien och kvalserien i sig själv är ett rent helvete för de inblandade lagen som slåss om en elitserieplats. Det är nerver som ligger utanpå spelarna. Det är supportrar som har enorma krav på sitt lag och det är, framför allt, en ohygglig summa pengar som ligger i potten genom att laget kan ta steget upp till elitserien. Ska då domarna vara de som avgör vilket eller vilka lag som tar klivet upp eller som behåller sin plats? Har domarna den kylan, som de flesta kräver av spelarna, att ta de rätta besluten när det verkligen gäller?

 

I kvalserien är det elitseriedomare som inte får döma i slutspelet i elitserien som ska skapa rättvisa ute på isen. Är dessa domare verkligen på tå när det verkligen gäller, jag tror inte det.

 

På söndagen hände det två riktigt jobbiga incidenter med två helt skilda utgångar och där domarna tog två helt olika beslut som kan få förödande konsekvenser framöver.

 

Den första händelsen sker nere i Södertälje när AIK är på besök. En rätt tät och jämn match där domaren Morgan Johansson verkar ha full koll på matchen under cirka 56 minuter, sen händer det. I en närkamp får AIK:s Christopher Löfberg en knuff i ryggen varvid han faller handlöst framåt. För att inte ramla med huvudet rakt ner i isen tar han då tag i det som finns tillgängligt, en klubba som i oturen tillhör en SSK:are. När han faller så trycks han samtidigt ner av densamme spelaren som i nästa sekund trycker sin klubba över hjälmen på Löfberg.

Vad renderar då detta domslut då. Jo Löfberg åker ut för ”holding the stick”!?!?! Nu blev detta domslut något av matchavgörande med tanke på att SSK kan ta ledningen i matchen, men det är inte det som är det viktiga. Låt spelarna spela matcherna med kamper och försök att förstå att det gäller mycket för alla inblandade. Ni domare behöver inte vara i centrum för ni ställs aldrig till svars när ni gör felaktigheter.

 

Den andra incidenten händer nere i Ängelholm. Anti Jussi-Niemi (Leksand)får en tackling i ryggen av Mathias Tjärnqvist (Rögle) vilken får en mycket tragisk utgång. Niemi faller medvetslös ner i isen med huvudet före och ligger för närvarande på sjukhus med svåra skador och Ulf Rönnmark som dömde i den matchen tog inte ens en utvisning!

 

Är det denna nivå spelarna ska rätta sig efter? Personligen tycker jag att förbundet ska våga ta till med hårdhandskarna när det gäller domare som inte gör sitt jobb, precis som vilken arbetsgivare som helst skulle göra om jag misskötte mitt arbete.

 

Jag hoppas att förbundet ska våga vara lite tuffare mot sina egna. Ta in utländska domare under slutspelen och flytta på det svenska domarna. En domare utifrån kommer att döma helt förutsättningslöst och har inte dömt dessa lag under säsongen. Då först tror jag att vi kan få en nivå där inte domare ser vilka färger det är på spelarnas tröjor eller vilka lag som ställs mot varandra. 

 

Om detta inte är något alternativ så vet de flesta att det inte är lätt att vara domare idag med alla krav, som ställs, och det är inte lätt att hänga med i alla situationer, men det finns hjälp att tillgå och varför inte våga använda den hjälpen under match. Det finns kameror runt omkring i en arena och är ni osäkra, ta hjälp av kamerorna, dem kan faktiskt hjälpa er i ert arbete.


Thorsten från Malaga....Dag 3 del 1.Bakom kulisserna på Gran Hotel Benahavis
När jag fick frågan om jag vill blogga här nedifrån fick jag vissa instruktioner, en av dessa var att rapportera vad vi gör på vår fritid här nere. Vilket otroligt ointressant ämne kände jag spontant. Vem f*n bryr sig om vad som sker inne på hotellrummen. Men eftersom jag ser mig som en skrivande riddare i AIK-fansens tjänst och inte som någon bortskämd journalist så ska jag självklart ge mig i kast med att avslöja vad en fotbollsspelare gör när han inte trixar med lädret.

Vad gör vi då? Utan att ha några vetenskapliga belägg för detta så är min gissning att film är det som dominerar vår fritid här nere. I var och vartannat rum du kliver in i, ligger en spelare på sängen med ögonen fixerade vid dataskärmen. Min rumskamrat Jos har redan avverkat ett tjugotal filmer känns det som. Han är också väldigt noggrann med vilka betyg han ger filmerna. Både Slumdog Millionaire och Gran Torino har han faktiskt gått hårt åt (Betyg 6,5 av 10). Andra gör filmtittandet till en mer social verksamhet. På bilden ser ni t.ex. Nisse, Lee och Kenny njuta av en trevlig dokumentär tillsammans.


I övrigt kan man hitta folk utspridda runt om på hotellet. Mutumba hade en lite musikhörna i hotellets trädgård där han, Walid och Viktor diskuterade livets stora frågor. I samma hörn kunde vi också hitta vår underhållande naprapat Luis och nya målvakten Milos.

I hotellreceptionen hittar vi de med en grav form av internetberoende. Här samsas Facebook-junkiesarna med mailfanatikerna och en och annan ”måste-läsa-sportbladet-två-gånger-per-dag”-fantast. Denna skara inkluderade under gårdagskvällen sådana som Bojan, Pontus, Örlund och jag tror Ortiz skymtade förbi. Självklart är jag själv den största boven av alla och har redan förbrukat mer internettid än alla andra tillsammans.

Sist men inte minst finns det några spelare som faktiskt ägnar en tid åt studier. Skämtar han tänker ni nu? Den ena studiecirkeln består av killarna som vill ha körkort. Där ingår CH och Kevin, den sistnämnde hittade jag igår mitt inne i ett ”låtsas” teoriprov. CH:s bilstudier flyter på och när vi kommer hem är det halkbana som gäller så det är nog inte omöjligt att vi snart får se oss lite extra över axeln i Solnatrafiken.

Men Playstation då undrar ni nu? Är det ingen som spelar Playstation? Detta fundament i varje seriös fotbollsspelares vardag. Efter noggranna efterforskningar kan jag säga att det inte verkar som någon har med sig Playstation hit. I Sydafrika var både Playstation och Nintendo Wii med men här i Malaga är det enda som skett i spelväg ett parti Maxi-Yatzy igår efter lunch. Hur vi spelare hanterar denna abstinens kan jag inte svara på, det får bli en senare fråga. Kanske resulterar det i en rejäl urladdning i eftermiddagens match?

Där fick ni lite mitt-på-dagen läsning att försjunka i. Hörs ikväll då en dagsrapport med matchfokus dimper ner!
/Thorsten

Resan avklarad och träningslägret igång!

Hola amigos! 

Äntligen på plats! Efter tre timmars flygresa till den Spanska östkuststaden, Alicante, och någon timmes bussresa till hotellet, Albir Garden, så är man framme. Förutom att jag var nära att tappa min plånbok på bussen så gick resan ytterst smidigt. Plats "F" (fönsterplats) bidrog till att jag sov bort 2/3 av resan samt att jag var tillräckligt vaken för att ta en liten rundtur i området. Fotbollsplanen (konstgräs) ligger någon minut bort och den övriga omgivningen består mestadels av barer och restauranger. Något som alltid uppskattas! Sen är det endast fyra kilometer till turiststaden Benidorm. Med andra ord så passar Albir Garden mig och anders h (som kom hit i lördags) perfekt. 

 

Så än så länge är allt positivt. 

 

Det enda negativa är att vi stötte på ett annat fotbollslag här på hotellet, det första intrycket vittnade om ett lag bestående av hormonstinna, sliskiga och stirrande tyskar. En av dom, troligtvis en tränare, kände sig tvungen att börja prata med mig.

-What sport do they play? (pekandes på truppen)

-Football

-Aha, okay, they look very nice! I don't know if they are any good....but they look very nice.. (alldeles för brett leende)

 

Vad ska man säga?

 


 

Imorgon, klockan halv 10, drar damerna igång med träningen och för min egen del så börjar arbetet med reportaget på allvar. 

 

Klockan börjar nu närma sig elva och det är dags att dra sig tillbaka till hotellrummet för att sova ut lite. Jag återkommer imorgon! 

 

(tyvärr så är internetuppkopplingen inte den bästa, så några bilder kommer inte upp idag)

 

Hasta luego! 


Resan avklarad och träningslägret igång!

Mätt och belåten sitter jag i lobbyn och ska försöka mig på det första blogginlägget.

Samling skedde idag vid lunchtid på Arlanda, för att sedan spendera några timmar på flyget söderut. Nu är vi väl framme i Spanien och någonstans i närheten av Alicante. Den precisa platsen är mindre viktig då vi är här för att träna och få ihop laget inför premiären som närmar sig.

På flygplanet hamnade jag med våra två målvakter. Fotbollsspelare som vi är finns allid hungern där och när det serverades en oöppnad godispåse med salta laktisar var vi inte sena på att tacka ja och hugga in. Precis före landning visade det sig att denna godispåse tillhörde en okänd dam som nu sökte efter den. Vi gav självklart tillbaka den nu halvfulla godispåsen och skämdes lite smått. Lärdomen av detta är att inte ta emot godis av okända män, det kan vara stöldgods!

När vi klivit på bussen som skulle ta oss till hotellet tog det inte mindre än 5 minuter innan Patrik drog igång sin Sten Frisk Cup! Det är ett återkommande tävlingsmoment i vår vardag med Patrik. Frågesport stod på schemat och jag får nog säga att Frida var vassast och samlade ihop 2 poäng!

Nu är det dags att se vad omgivningen har att erbjuda! 

// Linda Sembrant


Thorsten från Malaga....Dag 2.Svenskafans-blooper och Robinson-Jos
Hatar ni inte den där känslan av att vakna upp av att fåglarna sjunger och solen lyser in genom fönstret. För att sedan behöva dra sig up ur sängen och gå ner till en fantastisk frukostbuffé. Inte nog med det, sedan måste man lägga sig och sova ytterligare en timme innan man sätter på sig skorna och har en timmes fotbollsträning i det vackra vädret. Det är ett hårt liv som fotbollsproffs.

Första riktiga träningen idag och alla såg oförskämt laddade ut. Förutsättningarna var ett lätt pass eftersom det står match på schemat imorgon. Hela pressdrevet var på plats också, känslan är att alla är här, från den minsta bloggen till tungviktare som Sportblaskan eller vad de nu heter (den rosa tidningen ni vet). Tidningen i fråga intervjuade för övrigt Tjerna om AIK:s nya öppna attityd, jag låter det vara osagt vad Tjerna ansåg om den frågeställningen.

Keepball-spelet bjöd på högt tempo men aningen slarviga passningar. Seger dock för gula laget. Undertecknad åkte på en dubbeltunnel av Walid, något som han förmodligen kommer tjata om resten av säsongen. Det kan nog rent av urarta till ett bloggkrig.

Svenskafans gjorde en intervju med mig efter träningen och bjöd på en skön blooper. ”Tio frågor” var temat och jag fick frågan, ”Vilka tycker du minst om, DIF eller AIK?”. Kuggfråga eller? Det kommer nog klippas en del i den intervjun.

Efter träningen var det lunch och sedan en kopp kaffe i solskenet. Det var en hel del tröjor som åkte av i den stekande stolen. Pierre bjöd på en skön konversation också i solskenet.
Pierre: Thorsten, vad heter den där badplatsen i Sollentuna?
Jag: Vilken då?
Pierre: Den vid vattnet.

Under eftermiddagens träning fick firma Alm&Svärdh visa sina spetskunskaper. Först ut var Alm med perceptionsträning (alla i AIK vet vad det betyder) innan Svärdh tog över med fasta situationer. Alms första övning var som hämtad ur Robinson. Vi blev indelade i tre lag under uppvärmningen. Medan vi sprang skulle någon/några i laget försöka hålla koll på när det gått åtta minuter. Det laget som närmast efter åtta minuter sprang in till mitten och rörde bollen skulle vinna. Lag svart, ledda av en övertänd Jos Hooiveld, var det lag som chansade först och sprang in. Tyvärr för dem stod klockan bara på 7.10 vilket innebar armhävningar för dem och seger för de två andra lagen. Tydligen är det holländska skolväsendet kraftigt eftersatt, därav av Jos missräkning på nästan en minut.
Fasta situationer är ju självklart extremt hemligstämplat men så lite kan man avslöja som att Ivan var stekhet i avsluten, fötterna var känsliga hos Yussuf, Pierre, Kevin och Viktor samt att Markus Jonsson passar bättre på straffpunkten än i frisparksläge.
Vårt hotell.

Nu har vi precis käkat middag. Jonsson kom med teorin att hotellrestaurangen har en stjärna i Michelinguiden, något som säger med om Växjösonens smaklökar än om kvalitén på maten.

Nu får vi se vad som händer under kvällen, imorgon är det match och förhoppningsvis kan jag bidra med någon trevlig vinkel på den tillställningen och låta matchreferaten komma från Svenskafans istället.
Tack för berömmen förresten för gårdagens blogginlägg, ska försöka leva upp till de ruskigt höga krav jag numera satt på mig själv.
/Thorsten 

Ännu en måndag......Jaha då var det en ny vecka och jag sitter nu och planerar in framtiden för AIK Media, vad skall göras och framför allt hur det skall göras.

Helgen var sådär måste jag säga, det började en fredag kväll som slutade med förlust mot VIK som kanske spelade helt ok men skjuter man 3045 skott mot deras mål borde det vara bättre utdelning poängmässigt än en liten poäng, det roliga var när AIK kvitterade så satt jag bredvid en söt tjej som heter Julia och hon fyllde 20 år just fredagen den 13;e, AIK smäller in 3-3 pucken, tid?? 13.13 vilket Hanna-Sara upplyste mig om……..

Lördagen fick man se Liverpool krossa Man U borta, vilken match och vilken kapten Gerrard är, nu är ju detta en AIK blogg men fan man blir avundsjuk…..

Roliga i den matchen var annars min SMS terror till en viss Walker i AIK, han var lagom glad efter att Liverpool dominerat stort i inledningen men C. Ronaldo smäller in 1-0 på en straff till hemmalaget och jag skrev om orättvisa och han svarar med brutal tysnad vilket gör mig ännu mer förbannad, men sen…….1-1 och jag skrev: Fan vad rättvist, nu är det bara en tidsfråga…..2-1 och jag tar min lur och skriver: Nu är det avgjort min vän, nu byter jag kanal och kollar på något mer spännande för denna match är över…….vid 3-1 så frågade jag honom vad det stod eftersom jag fortfarande kollar andra kanalar med mer spänning typ, SVT 24 från riksdagen……..

Efter 4-1 fick jag av Walker följande SMS: FUCK OFF………..

 

Söndagen var brutalt härlig fram till att 3:e perioden började och SSK tryckte in 2-1, man ska aldrig skylla på domaren, men ärligt talat………AIK har varit det bättre laget i båda matcherna så här lång men står kvar på en pinne, nu SKA vi spela bort Dalmasarna på onsdag på hovet, inget snack!

 

Både herr och dam-laget åkte iväg till Spanien och Lukas Arndt är med damerna och skall blogga och ta lite reportage, herrarna bevakas av Fan TV samt Vi är överallt, vad det nu är vet jag inte men någon slags mobil-historia…….jaja……

 

För Blackbeat kommer ”Thorsten” att skriva och införde sitt första inlägg, och det blev succé direkt, KILLEN KAN JU SKRIVA…….

 

MEN NU VILL JAG HA ER HJÄLP!!!

 

Meningen var att Kevin  skulle blogga med men Internet kostar 100 kr för 2 timmar där och ”Thorsten” betalar själv, kan vi inte köra en insamling till honom så han slipper betala allt själv???  Jag lovar att kontra mot alla bud i gengäld……..Lämna era bidrag till AIK Shop och säg Blackbeat bara…….typ…

 

Jag sitter med planeringen av Studio AIK 09 som de nya programmen kommer heta, klart just nu är att programmen kommer att vara längre, ca 45-60 min och jag sitter med planeringen i detta nu!

Träffade Bergh vid lunch och han hade en hög med papper som han ville ha hjälp med. Han sa att han tagit bort gipset nu och snart kunde börja köra fys, det skulle han sysselsätta sig med en månad och sen börja med boll, han förväntas vara tillbaka efter sommar uppehållet!

Ikväll kommer det mer nytt från Malaga och kanske lite från damerna med antar jag…..

Tack för alla uppmuntrande mail från er läsare av Blackbeat, jag uppskattar de vänliga orden som fasen……

 

Cee


"Thorsten" från Malaga


En dag på resande fot med AIK

Dags för första rapporten från träningslägret i Malaga. Vid tangenterna ikväll, och kanske resten av veckan för den delen, är Micke Thorstensson. Varför det är jag som rapporterar vet jag inte, kanske är det min fantastiskt fina förmåga med ord eller det faktum att jag var den enda som sa ja…

 

Dagen inleddes på ett Karlberg inbäddat i snö och avslutas i en hotellobby strax utanför Malaga. Resfebern var påtaglig på Karlberg imorse, till och med en rutinerad räv som Bulten var förvirrad. Han lyckades missa att ge den yngsta spelaren i truppen (Pontus) en väska att bära. Något som dock Kevin fixade genom att ange Pontus och påpeka Bultens miss. Härlig angivarmentalitet!

 

Sedan blev det bussfärd ut till Arlanda där Lee Baxter gnällde över att vi var tvungna att checka in som vanliga människor. Jantelag muttrade han någonting om.  Väl incheckade och klara hann jag, Tjerna, Kevin, Pertan och Pierre med en fika. Kevin berättade att hans hörlurar kostade strax över 3000 kr. Något som fick Tjerna att reagera kraftigt. Han lät ungefär som en gammal gubbe som blir bestört över att dagstidningen inte kostar 50 öre längre. Men efter att Tjerna fått höra kvaliteten i lurarna var han snabb med att prisa Kevins inköp.

 

Resten av resan i punktform:

-       Ivan var hungrig på planet och ville beställa en frukostmeny (kl. var runt 15.00). Det fick han inte för flygvärdinnan. Förmodligen visste hon inte vem Ivan är.

-       Medelåldern på flyget var runt 137 år. Någon som Pertan snyggt påpekade en halvmeter från ett äldre svenskt par. Medelåldern visade sig när vi skulle av planet, ett projekt som tog runt 45 min.

-       Bussen till hotellet var helt inredd med någon suspekt grön pastellfärg. Jag frågade Kenny vilket år han trodde den var byggd, han svarade förra veckan…

-       Någon i AIK försökte inleda en applåd när planet landade. Ingen har dock tagit på sig detta än.

 

Väl framme på hotellet blev det en snabb macka innan vi skulle ut på planen och springa av oss flygresan. Det blev ungefär 30 min jogg och kvadrater. I min kvadrat styrde och ställde Bojan med järnhand och CH åkte på minst en tunnel.

Nu har vi käkat och fått instruktioner för morgondagen. Från matsalen kan meddelas att vi inte lär gå hungriga och att det är en tidsfråga innan ledarstaben inför restriktioner på dessertbordet.

 

För övrigt delar jag rum med den galne holländaren Jos! Kan säkerligen bli en och annan anekdot från honom under resan. Hörs imorgon, om internet vill!   

/Thorsten

Värme..Efter att ha frusit, hostat och skakat tänder ett antal gånger på träläktaren vid Skytteholm C, är det nu dags att se på fotboll i värmen. AIK:s damer beger sig, precis som herrarna, till Spanien. Imorn lyfter planet som tar damerna, tränarna och mig till Alicante, ingen är gladare än jag över detta. Jag kommer självfallet inte rulla tummarna där nere, utan bloggen kommer att uppdateras dagligen med bilder och blogginlägg från mig och Linda Sembrant. Det kommer däremot inte att poppa upp några intervjuer eller träningsbilder under veckan, utan jag kommer istället klippa ihop ett reportage som publiceras på hemsidan efter lägret.

Det spelades även en träningsmatch idag, 2-2 mot Hammarby, intervjuer finns uppe på AIK Media. Conan O´Brien (Stefan Mellerborg) skriver självklart ett matchreferat.

Ha det!

Om ni har några frågor som ni vill att jag ska ställa till laget så är det bara att maila till mig, Lukas.arndt@aik.se !

Intervjuer efter AIK- Västerås


AIK-Vasalund


Blackbeat frågar Lundberg

Blackbeat: Många ser ju dig som en stor talang men vad är egentligen dina mål med fotbollen?

 

Viktor: Det är väl att leva på fotbollen. Att komma så långt som möjligt. Få spela i någon av de stora klubbarna, i Premier League exempelvis.

Blackbeat: Känner du att du kan ta en plats i AIK:s trupp?

 

Viktor: Det är tuff konkurrens men det är ju givetvis målet. Jag bara kör på med Väsby, men det är klart att jag vill. Det är bara att ge järnet.

Blackbeat: Hur är konkurrenssituationen i AIK?

 

Viktor: Den är bra. Det är bra träningar med AIK.

Blackbeat: Vilken är din största konkurrent?

 

Viktor: Haha, nä men det är väl alla på mittfältet.

Blackbeat: Hur står du dig i jämförelse med de andra 90-talisterna i AIK (Daniel Gustavsson & Pontus Engblom)?

 

Viktor: Jag vet inte. Det låter jag andra avgöra. Men det är jämt mellan alla tre. Men det vill jag inte kommentera.

Blackbeat: Men hur känns det egentligen att som nyss fylld 18-åring springa ut på planen och spela för AIK?

 

Viktor: Det är enormt roligt! Det är kul att ha chansen att träna med det övriga laget. Så det är bara att kämpa på.

Blackbeat: Hur är nivån i AIK om vi jämför med Väsby?

 

Viktor: Det är ingen jättestor skillnad. Det är lite tuffare på träningarna. Men det är bra spelare i Väsby också. Men det märks att det är en nivå högre i AIK.

Blackbeat: Hur kombinerar du skolgången med fotbollen? Hur får det att gå ihop?

 

Viktor: Klart att det kan vara tufft ibland. Men jag får ett bra stöd från skolan. Men vid vissa tillfällen kan det vara tufft att missa en del i skolan. Men det är bra att ha skolan bakom sig.

 

Blackbeat: Vad prioriterar du då? Skolan eller fotbollen?

 

Viktor: Ehh, jag prioriterar fotbollen.

Blackbeat: Vad tycker klasskamraterna om att ha en AIK-spelare i klassen?

 

Viktor: Nä, allt är normalt. Jag går i en idrottsklass där det finns många talanger där alla håller på med sina sporter. Så det är ingen som reagerar särskilt mycket.

Blackbeat: Men du som är ung och både går i skolan och spelar fotboll, har du någon fritid överhuvudtaget och vad sysslar du med då?

 

Viktor: Jag har väl inte så jättemycket fritid. Men jag älskar fotbollen så mycket. Men när jag väl har någon fritid så tar jag det bara lugnt och är med kompisarna. Men det är inte jobbigt. Jag tycker det är så kul med fotbollen. Jag ser fotbollen som min fritid.

Blackbeat: Var ser du dig själv om fem år?

 

Viktor: Oj! Har inte tänkt på det. Men då vill jag väl vara i en storklubb utomlands. Drömmen är ju att komma utomlands.

Blackbeat: Vi tänkte avsluta med att säga tre påståenden och så får du kommentera dem. Första påståendet: Vi här på AIK Media ser dig som en av de största talangerna i AIK på i alla fall väldigt länge.

 

Viktor: Oj. Kul att höra, det är smickrande. Ja, varför inte?

Blackbeat: Vi på AIK Media vill se dig spela i Allsvenskan redan i år.

 

Viktor: Ja, det är ju drömmen. Chansen finns alltid. Så det är bara att köra!

Blackbeat: Och Charlee i alla fall här på AIK Media, vill att AIK skriver ett 10-årigt kontrakt med dig genast.

 

Viktor: Oj. Tio år!!! Jag skulle inte tveka, jag skulle skriva på.


Lindholm i båset!


Gurkor i stan.........


Om gårdagen..


Ingen kan ju påstå att det var någon klang- och jubelföreställning igår, 1-1 mot Vasalund får ingen AIK:are att dra på smilbanden. Det var för många tekniska misstag och AIK var oförmögna att sätta dit sina chanser. Rent spelmässigt så finns som sagt en del att slipa på, men det som är viktigt att poängtera är att vi skapar målchanserna. Med lite mer kyla och tur inne i boxen hade vi lämnat skyttan med en säker vinst.


Positivt var att Milos Petkovic såg stabil ut i målet igen, något som är betryggade då alternativet bakom honom känns ganska tveksamt...  


Till provspelande Rodrigo Soria, hur skötte han sig? Argentinaren hade inte allt för mycket boll igår och när han väl hade det så hände det inte speciellt mycket. Sen ska man ju inte glömma bort att killen nog har varit förfrusen på heltid sen han kom hit, och endast fick 30 minuter att visa vad han gick för.


Det jag har hört är att killen ska vara vass på smålagsspel, och det är inte heller helt fel att näta i första matchen. Kanske kan denna Soria vara något för AIK i framtiden?


Pratade med Niklas Bergh igår och han var på bra humör, samma sak med de övriga skadade spelarna. Skönt att se att psyket finns där!


Sen kan man inte bli annat än imponerad av Bojan, han måste vara urtypen för ett fullblodsproffs. Sen han kom till AIK har det rent ut sagt varit ett helvete, fast trots allt så har han hållit huvudet högt och krigat sig tillbaka. Jag önskar Bojan all lycka den här säsongen! Det är han värd.


Intervjuer ifrån matchen ska komma upp på AIK Media under dagen.


Vi beger oss även till Hovet ikväll för att se hockeykrigarna ta sig an Västerås.

Syns vi där?


Leksand kan inte vinna......


AIK SHOP


Ang arena artikeln i Aftonbladet.


För att inga missförstånd ska uppstå tänkte jag ge er lite tankar kring dagens arenaartikel i Aftonbladet. (De här tankarna har jag även delgivit Jonathan Fast på Aftonbladet.)

”Det är glädjande att läsa att Christian Alexandersson verkar vara så positivt inställd till AIK och våra önskemål. Det stämmer att vi ska träffa Christian Alexandersson och Arenabolaget senare denna vecka. Som vi ser det är det mer av ett inledande möte eftersom vi ännu inte haft några verkliga förhandlingar. Det är följaktligen svårt att idag göra några bedömningar vad gäller sannolikheter och tidsplaner avseende ett eventuellt avtal mellan AIK och Arenabolaget. Vi utreder naturligtvis även andra arenaalternativ och kommer i slutändan välja det alternativ som sammantaget är bäst för AIK. Vi upplever att vi har medlemmarnas stöd för denna hållning.”

 

Som sagt, bara så det inte skapar onödiga missförstånd i frågan. 

Vänliga hälsningar,

Per Bystedt


Den riktiga då......


Lite kul........


Bilder.....


Tjena på er.

Vad händer just nu?

Jo vi har haft ett tisdags-möte nyss, det har vi alltså varje tisdag och alla avdelningar får berätta om vad som sker. Fokus idag var från min sida en del saker, först och främst är det inte långt kvar till det är dags, det kan man fan inte tro om man ser denna bild tagen typ vid 11 idag!Det roliga som dock sker är att den nya hemsidan är på gång, jag vet inte om jag får berätta så mycket om den men cred till Anders Hagenbjörk som verkar kunna styra upp detta till något bra trots allt. Idag fick man se lite hur den ser ut och det såg bra ut!
Ni får en bild på det med:Annars kommer snart lite roliga bloopers upp här, vi spelade in en reklam-film till Ticnets hemsida och att sälja biljetter, den filmen kommer även gå inför våra klipp sen, men lite bloopers blev det och jag måste få ge er dem. Kevin hade det lite svårt.


// Cee

Snart dags........


Första lagbilden 2009


Var nyss på gräset (!) på Råsunda och bevittnade fotografering av laget 2009, ordet kallt som fan återkom.
Tomi grinade illa när han trots sin skada ställde upp för fotot.

Här kommer bilden:


Intervjuer på väg!

Walker
Saleh
Örlund
Wesström

// Cee

Tillbaka.....

Då är man tillbaka i verkligheten och kul kan det knappast vara, dels så är det alldeles för kallt, dels så har Tomi brutit benet eller ja båda benen och missar hela året. En mycket bra kille som alltid är glad och lagom finskt-galen i sättet att vara, en kille som missar en av karriärens viktigtaste säsonger för egen del med en stundade allsvenska och ett historiskt U-21 EM som skall spelas i sommar. Istället blir det nog en hel del hoppande på kryckor och att stödja "Örat".

Jag tror för övrigt att Daniel Örlund inte bara står i alla årets matcher utan åter blir en AIK hjälte, han fick mycket skit förra året och skeppades slutligen iväg, nu har han mognat av den stormen och kommer tillbaka mycket starkare.

Vad händer nu då undrar ni när jag är tillbaka på kontoret, jo idag kommer jag och Oscar (prao kille från Ystad) arbeta och planera veckan, ska planera in Studio AIK och hur vi ska lägga upp säsongen.

Pratade på väg in med Anders om "Borta-fighterna" som kommer sändas i restuarangen är det tänkt, dyrt som satan är det med och vi måste kolla hur många som kan tänka sig komma varje bortamatch, jag är av den uppfattningen att det kommer inst 150 pers varje match, öl och mat finns, dessutom är det BARA GNAGARE där uppe i AIK borgen, det kan ju inte bli bättre, vad tror ni?

EXTRA EXTRA:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Under perioden 9-13 mars kommer AIK att ha en argentinsk provspelare vid namn Rodrigo Soria i truppen. Soria är en offensivt balanserad spelare född 1987 och har tillhört Boca Juniors 2003-05 och Quilmes 2005-09.

- Detta är ett tips vi fått. På mycket kort varsel visade det sig att det var möjligt att testa honom i vår egen verksamhet utan någon kostnad och då ville vi ta den möjligheten. Vi har våran strategi i hur vi letar spelare till AIK och i den utesluter vi inget spår som kan vara gynnsamt för AIK, säger tf sportchef Björn Wesström.

 

22 år 

Offensiv mittfältare

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Jag kollar med Björn idag och skickar in intervju till er!

 

Laget fotas idag och jag är på plats och kollar av läget, vill ni ha någon fråga besvarad eller nåt annat jag kan göra för er??

 

 

Återkommer senare!

 

// CeeVäsby – en utbildningsplattform för spelare
Det är gläder mig att det finns ett så stort intresse för Väsby att jag har tillfrågats att skriva några rader i det här forumet.

Våra träningsmatcher på Skytteholm har varit relativt välbesökta och vi har i vår tur spelat en fotboll som i långa stunder har värmt i vinterkylan.
Tränarteamet, med Tolle i spetsen, har kunnat skönja en hel del positiva tendenser.

- Den defensiva formen – våra utgångspositioner i försvarsspelet som är grunden vid återerövringen av bollen och borgar för bra omställningar.
- Prioriteringen av bollinnehav vid övergångar – vårat vårdade passningsspel då vi tar oss framåt i planen. Något som får motståndaren att springa sig trötta och ger oss möjlighet att styra pulsen och tempot i matchen.
- Förmågan att komma till avslut och göra mål – ett vårdat passningsspel är inget självändamål i sig, det gäller att det leder till målchanser. Laget har på fyra matcher gjort tolv mål och det i sig är ett styrkebesked.

Sedan finns det givetvis en massa detaljer att slipa på, men grunden är på plats.
Med sex veckor kvar till seriepremiären känns det bra.

Bland spelarna är det en hel del som har utmärkt sig på ett positivt sätt. Det är glädjande att de nya killarna, som vi värvat från samarbetsklubbarna Sollentuna United, Täby IS och Akropolis, har klarat omställningen i både träningsmängd och spel från de lägre divisionerna på det sätt som de har. Hezha Agai har varit en tillgång på det centrala mittfältet och forwarden Omar Eddahri har tagit flera steg i sin utveckling bara på de här knappa två månaderna.
Jag måste också nämna våra unga spelare. I matchen mot Syrianska Botkyrka återfanns sex stycken spelare födda -90 i startelvan. I matchen i tisdags mot IK Sleipner hade vi sju stycken 90-talister.
Vår starka kull med med 90-or har också uppmärksammats av förbundet och Väsby hade flest representanter i en fyrlagsturnering i La Manga för P19-landslag.  Förbundskaptenen Roland Larsson valde att ta med tre spelare, Magnus Eriksson, Christoffer Eriksson och Sotirios Papagiannopoulos.
 
En intervju med just Sotirios har i dagarna rört upp lite känslor i supporterleden. Efter att ha pratat med Sotte så kan jag bara säga att det rör sig om en olycklig felcitering i artikeln på sajten fotbollsverige.se. Sotte vill inget annat än att spela i AIK. Han har spelat i AIK i hela sitt liv och hans mål är att bli elitfotbollsspelare på så hög nivå som möjligt. Svaret som Sotte gav reportern var att om han inte lyckas spela sig till en chans att spela i AIK-tröjan på Råsunda så har han ändå Allsvenskan som mål.

Inget mer.
 
Och det är ju det som är tanken med Väsby, att utbilda och förbereda spelare för den absolut högsta nivån. Att vara en utbildningsplattform och en sista avsats till Allsvenskan och då helst AIK.
Då har vi i Väsby gjort vårt jobb rätt.
 
Undertecknad heter Lukas Syberyjski och har rollen som assisterande sportchef i Väsby United.
På återseende.

LS

Back on track

Back on track. Efter den lite mindre lyckade matchen mot Assyriska senast, så fick AIK publiken ikväll se en trevligare tillställning. AIK:s seger mot Enköping idag innebär att lagets facit på de inledande sex träningsmatcherna ser riktigt starkt ut: fem segrar och en oavgjord. Mest anmärkningsvärt var nog dagens unga startelva, som innehöll flertalet Väsby spelare. Dagens AIK lag var som sagt allt annat än rutinerat, något som styrker detta är att Walid Atta hade kaptensbindeln runt armen.

Laguppställningen såg ut såhär:

M. Petkovic
P. Motas- D. Fällman - N. Backman - C. Eriksson (Enbart spelare tillhörande Väsby)

D. Gustafsson - W. Atta (K) - T. Koskela - Y. Saleh

P. Engblom - S. Jagne

Matchen var under långa stunder ganska tam och mindre välspelad. Det fanns dock några ljusglimtar:

- Milos Petkovic gjorde en stabil debut i AIK tröjan
- Yussuf Saleh bjöd på några fina frisparksförsök, Saleh som för övrigt gjorde en pigg insats (trots en missad straff)
- Jag tyckte mig se vissa kvaliteter i Toni Koskela, han skötte sig bra i passningsspelet och utstrålande ett lugn på plan. Men finnen är definitivt inte någon Mutumba gällande tekniken.
- Daniel Gustafssons 3-0 mål var hans första mål för AIK.
- Ytterbacken Mikael Wentzel (född 85), gjorde ett fartfyllt inhopp den sista kvarten. Wentzel, som höll till på vänsterkanten, hann med att sätta en perfekt glidtackling, en tunnel och göra en 50 meterslöpning under sin tid på planen.

AIK- ESK 3-0
Målskyttar:
Yussuf Saleh
Magnus Eriksson
Daniel GustafssonIntervjuer med Wesström, Koskela och Atta finns uppe på AIK media.

Må väl!

Läs även Stefan Mellerborgs matchreferat på http://www.aikfotboll.se/Nyheter/Sidor/090304_aik_esk.aspx

RSS 2.0