Visste du att......

-          Mikael ”Öset” Österberg är den meste utvisade spelaren i AIK med en 20-plats i utvisningsligan. Det är ju inte  direkt något man blir rädd av och av 70 minuter som han dragit på sig är 30 minuter från en match i Mariestad december. Efter lite gruff vid AIK:s mål, skriker en av linjemännen att Öset ska åka därifrån, efter lite mummel så lämnar han i alla fall platsen och åker till det egna båset. Den överodnade domaren får då frispel och åker efter Öset och skickar honom till utvisningsbåset för ”missconduct”. Öset såg ut som en fågelholk och frågar, ”varför får jag den här?” Svaret lät inte vänta på sig. 10 minuter till vilket automatiskt tydligen ger 20.

 

 

-          AIK är överlägset bäst i serien när det gäller spel i boxplay. 90% av alla boxplay har Gnaget klarat av utan att släppa in ett enda ynka mål. Det är stort.

 

-          Gnaget har släppt in minst mål i hela serien. Endast 66 mål är insläppta så här långt, vilket innebär att AIK alltså endast har släppt in 1.81 mål per match.

 

-          AIK ligger på femte plats i powerplayligan, vilket borde kunna förbättras innan serien är slut med tanke på motståndet.

 

-          Bång leder ”Game Winning Goal Leaders” med sex gjorda mål.

 

-          Sandberg är utan konkurrens seriens bäste tekare i serien.

 

-          Sandberg även ligger nia i den totala poängligan.

 

-          Dick Tärnström (seriens bäste back) återfinns på en andraplats bland poänggörande backar.

 

-          Patrik Bergström ligger sexa i den totala assistligan.

 

-          AIK har seriens absolut bästa målvakter. Även om man får leta lite i tabellen bland målvakter så har Fredrik Holmgren en räddningsprocent på 93.84 och har spelat 12 matcher. Heino leder än så länge hela ligan fast han har något sämre procent, 93.40. Tabellen är alltså inte riktigt som den ska, men målvakterna måste stå ett antal matcher för att hamna i den övre tabellen och Holmgren är snart på väg uppåt i densamma.

 

-          Gnaget återfinns på en fjärdeplats i publikligan. Laget borde vara topp tre men har i dagsläget Löven före sig i den tabellen. Vi är AIK och vi borde finnas högre upp i tabellen. Idag har vi ett snitt på 3074 och det ska vi höja nu i det fyra återstående matcherna i serien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0