Erkänn det alla vet
Att erkänna det alla vet är ett arbetsätt som praktiseras i truppen. Att erkänna det alla vet kan handla om saker i vår trupp (våra styrkor och svagheter), om saker i motståndarlaget (deras styrkor och svagheter), om dom yttreförutsättningarna (publiken, planen, vädret, domaren) och i detta fall inte minst om det faktum att det var en premiärmatch. Det handlar om att inte göra saker mer komplicerade än vad dom är, regnar det så regnar det, är motståndarna stora så är dom stora, är det bortamatch så är det bortamatch. Det finns en massa saker som man som spelare eller ledare kan gå runt och oroa sig för eller så kan man erkänna det alla ser och vet för sig själv och truppen och istället fokusera på att vara lösningsorienterad. Tre poäng är tre poäng, absolut. Men första omgången är speciell, låt oss erkänna det. Och låt oss också nu så här efter premiären erkänna hur skönt det känns med en vinst i just premiären. Svinskönt kort och gott.

Genomförandet av matchplanen mot Halmstad BK fungerade och dom effekter som laguttagning och taktik eftersträvade komfram på ett bra sätt. Spelarnas förmåga att hitta balansen i sinnesstämningarna anspänning-avslappning och mellan konstruktivitet-destruktivitet är vi också nöjda med. Helhet och detaljer har nu analyserats och nu tittar vi framåt och förbereder oss för Kalmar-matchen.


På torsdag spelar vi en träningsmatch för att ge samtliga i truppen ett bra utgångsläge inför den tätare matchningsperioden vi nu går in i. Kl.13.30 avspark på Skytteholm C.


Första omgången i allsvenskan är spelad och ger oss några småreflektioner:
6 av 14 mål görs vid fastasituationer (vårt mål är ej inräknat som mål från fastsituation, trots att anfallet börjar från inkast).
Av 7 spelmål görs 6 i samma match, det betyder att det är AIK, GAIS och ÖIS som gjorde spelmål i första omgången.
4 av dom 6 målen från fastasituationer är straffar och alla är omdiskuterade i media, debatt om straffområdesdomare torde pånytt vara på uppsegling.
Den andra reflektionen är att media totalignorerar det faktum att AIK drar närmare 22.000 åskådare till sin premiär i en allsvenska som på förhand utnämns som en liga med publikkris, minst sagt märkligt.

Träningsverksamheten har nu helt flyttat ner till Karlberg, planen är inte i optimalt skick men den påminner mer om dom naturgräsplaner vi spelar match på än vad Skytteholms konstgräs gör.

Det engagemang som finns i den här klubben är unikt (erkänn det alla vet!), vi lovade varandra i truppen att passa på att njuta hela bussresan till premiärmatchen och låta den kärleken som visas till klubben bli inspirationsbränsle inför de uppgifter som ligger framför oss. Samtliga spelare och ledare var med i bussen förutom Kevin Walker (som då var på sjukhus och nu är utskriven!). Tack till Er som var på plats och gav oss inspirationen, nu kör vi vidare! Framåt!


BW, MS


Kommentarer
Postat av: Pärre

Angående medias rapportering av publikfesten på Råsunda så har det bara en anledning. Alla hatar oss (erkänn det alla vet)!Det är härligt och upplyftande att läsa era fina ord grabbar. Det känns väldigt harmoniskt att vara AIKare just nu. Kör på!

2009-04-07 @ 23:18:27
Postat av: Oggy

Tack själva för vinsten!

2009-04-07 @ 23:19:10
Postat av: Erik

Bajen gjorde också ett spelmål, hur fult det än må ha varit.

2009-04-07 @ 23:28:39
Postat av: Jimpa Järn

Riktigt gott med seger i premiären!

Håller med att det såg bra mycket stabilare ut än på länge... var det kanske Halmstad som hade för mycket premiärnerver kanske?Riktigt kul är det att ni skriver här, det uppskattas något enormt av många!

Så tack!Hälsa truppen att vi går ut hårt, sen ökar vi...2009-04-07 @ 23:35:49
Postat av: Hiro Protagonist

Björn, Micke.Jag är inte troende. I själva verket tycker jag illa om religioner. Och ändå ber jag en bön varje dag att ni två ska få stanna i AIK och fortsätta det ni börjat.Inte nog med att jag är helt SÄKER på att det kommer att ge AIK ett antal titlar och spel i de europeiska cuperna. Jag tror också på att ni kan bygga upp något som håller, även när Micke och kanske även Björn lämnar för större uppgifter längre söderut.Kör hårt. Ni har vårt förtroende och tålamod. Vi är med er./Hiro

2009-04-07 @ 23:42:43
Postat av: Sladdertackan

Hå hå ja ja - det här kommer bli bra.

2009-04-07 @ 23:42:44
URL: http://www.hifdif.se/blogg
Postat av: Daniel

Låter bra killar. Så gör oss nu lite nöjda för en gångs skull Per Bystedt och se till att Björn Wesström blir Sportchef och inte "tf" sportchef. Framåt!

2009-04-08 @ 00:15:34
Postat av: Jacob

Fint skrivet. Känns helrätt det här, AIK är på ett så jävla bra spår nu så det är inte sant.Vi ses i Kalmar!

2009-04-08 @ 00:57:46
Postat av: Maxxarn

Helt rätt! Mycket bra skrivet! Är övertygad om att ni kommer lyckas bra i år.

2009-04-08 @ 04:27:16
URL: http://maxxarn.wordpress.com
Postat av: Xalle

Kan alla sluta länka til lera jävla ointressant bloggar?!

Det här ingen jävla reklampelare utan ett kommentatorsfält som ska användas för att kommentera det som som skrivits!

2009-04-08 @ 08:53:09
Postat av: Fredrik

Bajens mål var väl spelmål?

2009-04-08 @ 10:11:36
Postat av: Hendricks

Ni är kungar! Inget hyckleri från er utan raka rör som uppskattas av supportrarna. Är övertygad om att AIK går en ljus framtid tillmötes med er två.

2009-04-08 @ 10:29:54
Postat av: Henk

Jag tror som fan på er! Jävligt skönt initiativ att ni kan skriva såhär direkt till fansen, befriande öppenhet.Bara ni förlänger med Özkan nu så kommer jag sova gott om nätterna

2009-04-08 @ 12:11:50
Postat av: AIK oG

Härligt att vara Gnagare. Uppskattar denna sida väldigt mycket. Men jag tycker inte om alla människor som lägger upp sina länkar till sina bloggar för att locka folk, tycker ni bör ta bort deras inlägg faktist för dom har ingenting med texterna som skrivs på sidan av er att göra! Förtroendet för AIKs ledare är stark och den bara växer och växer för varje dag som går. Känns oerhört kul med Allsvenska och att AIK FOTBOLL är på gång iår. Läängtar tills nästa match!AIK STOCKHOLM

2009-04-08 @ 14:28:24
Postat av: ensnubbe

snyft snyft...malmö!!!!

2009-04-08 @ 14:48:00
URL: http://rekkerfackjo.blogg.se/
Postat av: AIK oG

Varför ens gå in och komentera någon om man inte håller på laget? Idiotiska människor det finns asså.. :/ Men du var ju difare så det förklarade saken.. haha. Keep up the good work AIK media.

2009-04-08 @ 18:11:20
Postat av: AIK oG

Som sagt dom här mogna människorna som lägger in sina länkar till sina bloggar om när dom skriver om sitt liv eller liknande.. Börjar tröttna..

2009-04-08 @ 23:01:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0