Väsby – en utbildningsplattform för spelare




Det är gläder mig att det finns ett så stort intresse för Väsby att jag har tillfrågats att skriva några rader i det här forumet.

Våra träningsmatcher på Skytteholm har varit relativt välbesökta och vi har i vår tur spelat en fotboll som i långa stunder har värmt i vinterkylan.
Tränarteamet, med Tolle i spetsen, har kunnat skönja en hel del positiva tendenser.

- Den defensiva formen – våra utgångspositioner i försvarsspelet som är grunden vid återerövringen av bollen och borgar för bra omställningar.
- Prioriteringen av bollinnehav vid övergångar – vårat vårdade passningsspel då vi tar oss framåt i planen. Något som får motståndaren att springa sig trötta och ger oss möjlighet att styra pulsen och tempot i matchen.
- Förmågan att komma till avslut och göra mål – ett vårdat passningsspel är inget självändamål i sig, det gäller att det leder till målchanser. Laget har på fyra matcher gjort tolv mål och det i sig är ett styrkebesked.

Sedan finns det givetvis en massa detaljer att slipa på, men grunden är på plats.
Med sex veckor kvar till seriepremiären känns det bra.

Bland spelarna är det en hel del som har utmärkt sig på ett positivt sätt. Det är glädjande att de nya killarna, som vi värvat från samarbetsklubbarna Sollentuna United, Täby IS och Akropolis, har klarat omställningen i både träningsmängd och spel från de lägre divisionerna på det sätt som de har. Hezha Agai har varit en tillgång på det centrala mittfältet och forwarden Omar Eddahri har tagit flera steg i sin utveckling bara på de här knappa två månaderna.
Jag måste också nämna våra unga spelare. I matchen mot Syrianska Botkyrka återfanns sex stycken spelare födda -90 i startelvan. I matchen i tisdags mot IK Sleipner hade vi sju stycken 90-talister.
Vår starka kull med med 90-or har också uppmärksammats av förbundet och Väsby hade flest representanter i en fyrlagsturnering i La Manga för P19-landslag.  Förbundskaptenen Roland Larsson valde att ta med tre spelare, Magnus Eriksson, Christoffer Eriksson och Sotirios Papagiannopoulos.
 
En intervju med just Sotirios har i dagarna rört upp lite känslor i supporterleden. Efter att ha pratat med Sotte så kan jag bara säga att det rör sig om en olycklig felcitering i artikeln på sajten fotbollsverige.se. Sotte vill inget annat än att spela i AIK. Han har spelat i AIK i hela sitt liv och hans mål är att bli elitfotbollsspelare på så hög nivå som möjligt. Svaret som Sotte gav reportern var att om han inte lyckas spela sig till en chans att spela i AIK-tröjan på Råsunda så har han ändå Allsvenskan som mål.

Inget mer.
 
Och det är ju det som är tanken med Väsby, att utbilda och förbereda spelare för den absolut högsta nivån. Att vara en utbildningsplattform och en sista avsats till Allsvenskan och då helst AIK.
Då har vi i Väsby gjort vårt jobb rätt.
 
Undertecknad heter Lukas Syberyjski och har rollen som assisterande sportchef i Väsby United.
På återseende.

LS

Kommentarer
Postat av: Kalle

Tack för en bra rapport! Vore kanonkul om du kunde återkomma senare under säsongen.

2009-03-05 @ 17:04:26
Postat av: Marcus Å

Jag tycker att Väsbys träningsmatcher är precis lika intressanta som AIKs och kommer försöka följa Väsby så mycket som möjligt under säsongen.



Bättre placering än förra året tror jag absolut på. Övre halvan känns knappast omöjligt. Sen kommer nog cupen bli extra intressant.

2009-03-05 @ 17:37:43
Postat av: Eicosahedron

Tack för Väsby-feedback.



Plantskolan verkar redan blomma, och jag är extra glad åt Lukas rapport gällande de spelare som plockats upp från Sollentuna och Täby. Ett sant styrkebesked!



Fortsätt håll oss uppdaterade!

2009-03-05 @ 19:19:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0