Jag tycker att..



Hockey på Hovet mer och mer börjar likna fotboll på Celtic Park, inte bara för supportrarnas skönsång eller tuffheten i spelet utan även för att det alltid blir en 1a på oddset. Trots dessa eviga hemmasegrar så väljer bara 2642 åskådare att besöka Hovet (9 av dessa höll på Bofors) för att se AIK ta ännu en bergsäker 3 poängare i jakten på en kvalserieplats. Något som förbryllar mig då dom alternativa aktiviteterna en söndagseftermiddag oftast är ganska få. Men men..AIK-Leksand är i alla fall slutsålt.


Det är förståligt när spelarna och ledarna kläcker ur sig klyschor så som "vi tar en match i taget" och "man ska inte ta ut saker i förskott" när samtalsämnet blir en eventuell kvalserie. Varför spekulera i onödan? Det kan egentligen inte leda till något positivt. Att spekulera gör vi media och supportarar så det räcker och blir över ändå. Visst är det roligt när vissa spelare sticker ut hakan med kaxiga uttalanden men så länge AIK forstätter att vinna ishockeymatcher så är jag mer än nöjd. Sedan kan vi från sidan konstatera att det ska mycket till för att lagen under strecket ska ta in 13 poäng på AIK under de resterande 8 matcherna. Speciellt med tanke på att AIK enbart lämnat isen utan full pott 2 gånger på dom 8 senaste.


Matchen idag vittnade om det starka självförtroende som truppen besitter i nuläget. Vi ser ingen stress och inga förhastade beslut från AIK håll, utan enbart en vilja att trycka på och en förmåga att behålla kylan i dom allra flesta situationerna. Med risk för att låtsas vara hockeyexpert så måste jag ändå säga att årets AIK lag kan gå väldigt långt. Anledningarna till detta är många:

Målvaktsspelet 
Försvaret
Många individuellt skickliga spelare (Tärnström, Bång, Sandberg mfl) 
Självförtroendet
En trupp som höjer sig några nivåer när det väl gäller
Publiken (vi kan om vi vill) 

Det är onödigt att fiska nya spelare från Elitseriens frysboxar, utan jag ser hellre att vi lägger vår tillit till det lag som gjort det så sjukt bra hittills. För min magkänsla säger mig att dagens trupp inte kommer att vackla utan snarare växa sig starkare desto närmare våren vi kommer.

Nu väntar 2 tuffa bortamatcher innan Hovet återigen ska fyllas med folk då topplaget Almtuna kommer på besök.



Intervjuer efter matchen publiceras imorn på AIK media.
Vi är även i full gång med att hitta någon spelare eller ledare från AIK hockey att skriva här på bloggen. 

// Lukas Arndt

Kommentarer
Postat av: Niklas

En tung back med rutin skulle dock vara ett trevligt tillskott i truppen.

2009-01-27 @ 02:03:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0