Trist kväll i Nybro.


Med tanke på kvällens match i Nybro blev det revelj 8.30 på Hotell Terazza i Ljungby. 9.15 rullade nämligen bussen ned till Sunnerbohov för värmning inför matchen. Strax före tolv var killarna tillbaka på hotellet för att käka lunch och sedan blev det vila ett par timmar innan vi åkte ned till Sunnerbohov igen, lastade in utrustningen och styrde kosan mot Nybro. De 15 milen tog knappa två timmar på de ganska smala Smålandsvägarna – för övrigt fascinerande hur tydligt man fortfarande ser skadorna från stormen Gudrun för några år sedan. På vissa ställen finns det knappt ett fullstort träd längs vägen utan bara stubbar. Vi var framme i Nybro ca 16.30 och då vidtog sedvanliga rutiner som självklart att bära in allt material men även lindning av klubbor, fika och genomgång inför match – första under ledning av Roger Melin, sedan spelarna i respektive formation tillsammans. När taktiksnacket var över stack ungefär halva gänget ut och värmde upp med lite fotboll utanför Victoriahallen medan de andra körde mer individuellt. För egen del gick jag några varv runt Victoriavallen samtidigt som jag informerades per telefon av HockeyAllsvenskan om de senaste turerna nere i Malmö. 40 minuter före matchstart åkte laget ut på isen och då upptäckte Roger Melin det som tyvärr satts i system av en del klubbar i vår serie – man plockar helt enkelt bort tränarbänkarna i båsen så att coacherna inte ser ordentligt. Förutom att det strider mot alla formella regler är det direkt pinsamt att försöka tillskansa sig fördelar på detta sätt. Nu är Melin inte den som ger sig utan han flyttade helt enkelt fram hela AIK:s spelarbänk så att våra spelare närmast på NHL-manér satt så långt fram så att de närmast hängde över sargen – på detta sätt kunde Roger och Rikard stå på spelarbänken utan att slå skallen i det skyddande taket.

Matchen blev dessvärre ingen rolig historia trots att vi inledde bra. Ryno hade ett skott i ribban i matchinledningen så att det sjöng i hallen men det var Nybro som gjorde på ettan och tvåan i den första perioden. När vi väl fick hål på AIK-bekantingen Henrik Tojkander så återstod det bara dryga fyra minuter av matchen och fler mål än så blev det inte – en jäkligt sur torsk mot ett lag som vi bara skall slå. Det där lilla extra saknades idag och då utjämnas snabbt skillnaderna mellan de bättre och sämre lagen i serien. Ända glädjeämnet för dagen var väl att Växjö bara tog en poäng i derbyt hemma mot Troja.

Efter matchen var det av förklarliga skäl ganska dystra miner i AIK-lägret och det kändes tydligt att alla ville inleda resan de 45 milen hem till Stockholm så snabbt som möjligt. Redan 45 minuter efter matchslut rullade AIK-bussen iväg från Victoriahallen. Med tanke på att en bussresa på över fyra och en halv timme kräver paus för vår busschaufför gjordes två stopp – ett utanför Nybro och ett utanför Oskarshamn där killarna kunde passa på att handla på några bensinmackar. Att stoppen kom så relativt tidigt under resan beror på att efter Oskarshamn är det inget som är öppet före Norrköping och när vi kommer dit lär klockan med marginal ha passerat två vilket är väl sent för de som vill ha en fika efter matchen. Nu är klockan 01.12 och vi passerar gränsen mellan Småland och Östergötland – fy fasen vad långa hemresorna känns när man har torskat! Hur som helst räknar vi med att vara hemma på Hovet igen runt 04.00 och efter att utrustningen lastats in i omklädningsrummet blir det raka spåret hem till sängen – på måndag tränar grabbarna igen och mot Almtuna den 11 februari skall vi se till att förlänga hemmasviten. Tills dess håller vi tummarna för att Dick lyckas väl i landslaget i LG Hockey Games.

 

Mats


Kommentarer
Postat av: Pappa

Mycket bra skrivet Mats

2009-01-31 @ 12:18:27
Postat av: elmk

Kul med sådan här info!

2009-01-31 @ 21:11:51
Postat av: Henke

Uppdatera!

2009-02-03 @ 18:44:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0