Mats Hedenström bloggar från Sydsverige

Tjena, tänkte försöka mig på några kortare rapporter från den tredagarsövning med hockeyns a-lag som inleds idag, onsdag, och innehåller matcher mot Troja och Nybro.
 

Onsdag morgon, matchdag och ny bortaresa - denna gång till Småland. Troja står på programmet och vi lämnade Stockholm 8.15 - 22 spelare och 7 ledare. Ryman och Westerling är kvar hemma i Stockholm. Jamie Milam kommer till Sverige på torsdag och börjar köra med oss nästa vecka. De flesta sover en stund eller kollar någon rulle på en av alla datorer som numera blivit en hockeyspelares standardutrustning för bortaresa. Själv sitter jag och betar av lite mail och telefonsamtal. Det är mycket surr om Leksandsmatchen och många undrar om det går att komma åt extrabiljetter. Hovet är ju utsålt men förhoppningsvis kan de returer som alltid dyker upp hjälpa en del gnagare som inte varit på hugget och skaffat en plåt. Räknar med att vara framme i Ljungby runt två för lunch och vila. Samling i omklädningsrummet vid femtiden och matchstart 19.00 - det är läge för revansch efter torsken i Sunnerbohov i höstas. Efter matchen blir det middag på hotellet och övernattning i och med att vi stannar kvar i Småland för fredagens match mot Nybro.


Vad säger man om matchen då? Första perioden var lite avvaktande och det kändes ganska skönt med oavgjort med tanke på hur hemmastarka Troja är. I andra blir det bättre och när Tobbe Ericson gör 2-0 precis för periodvilan känns det som att revanschen är nära. Tredje perioden är hur stabil som helst och till med jag är lugn. Både 3:an och 4:an hänger i luften men vi vet alla hur idrotten är och istället reducerar Troja till 2-1 och tyvärr får de även in kvitteringen före slutsignalen. Förlängningen blir mållös och det blev sexton straffar innan kapten Tärnström kunde avgöra . Före matchen hade jag varit helnöjd med två pinnar - nu känns det som att vi tappade en i onödan med tanke på hur mycket bättre AIK var i tredje.


Jag hade på läktaren sällskap av en av våra allra mest trogna supportrar - Thom Teodorsson från Halmstad, mer känd som Halmstad-Thompa. Thompa hade tagit med sig grabben och slöt som vanligt upp när AIK spelar i Sydsverige. Grabben är fanatisk Bångsupporter och självklart blev det ett besök i omklädningsrummet för att träffa idolen efter matchen (se bild). Sen middag på hotellet och nu blir det lite sovmorgon innan det är dags för träning i Sunnerbohov vid lunchtid torsdag. Trots poängtapp - ett steg närmare kvalserien!


Mats


Kommentarer
Postat av: Palmen

Tråkigt med en pinne mindre men sånt är livet:(

Strålande inlägg ab dig mats! Du kanske har en framtid som stjärnbloggare:)

2009-01-29 @ 08:41:46
Postat av: Tommy Saari

Mats gör ett kanonjobb

2009-01-29 @ 14:48:35
URL: http://www.aikmedia.se
Postat av: de

Släpps kvalbiljetterna efter Almtuna-matchen eller får man vänta längre?

2009-01-30 @ 04:08:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0