Huddinge borta - en icke-pittoresk upplevelse

Bilen rullade från fiendeland, FANTV-studion ligger dessvärre alldeles för nära Stokholms Stadion - ni vet arenan man åker till om det är en bra speedway-match eller DN-galan - men AIK Media-gänget var snälla nog att erbjuda transport till Huddinge för matchen mellan just Huddinge och AIK.
 
Senaste gången jag var i Huddinge för att kolla på ishockey var när AIK spelade i division ett, på den tiden kunde man åka pendeltåg till nästan alla bortamatcher. Vad jag minns från det mötet var den direkta livsfaran att stå längst med långsidan och ducka för puckar som letade sig över sargkanten. Gårdagens match bekräftade mitt minne av Björkängshallen - man fick ducka. Det är även slående hur atmosfären blir när man besöker "kusinen från landet", lotterier är något jag starkt förknippar med division 4-klubbar i Norrland men i Björkängshallen kunde man bland annat vinna fem stycken pizzor i form av den klassiska puckkastningen som förvandlar fullt vuxna män till små barn på nytt. På Hovet har den så kallade "hockeymusiken" tack och lov nästan försvunnit för att ge mer utrymme till klackens ramsor, det var mycket AIK:are på plats igår men dessa människor överröstades ofta av fullkomligt grotesk hockeymusik, eller vad sägs om Vengaboys, Markoolio och remixes på redan trötta Magnus Uggla-låtar?
 
Spelmässigt kontrollerade AIK händelserna väl och när man väl satte in en extra växel så hängde Huddinge helt enkelt inte med. Dick Tärnström - som verkligen är löjligt överlägsen alla andra spelare på isen - gav AIK ledningen efter ett knallhårt slagskott. Noterbart i matchen var även att AIK klarade sig undan utvisningar ända fram till den 50:e matchminuten, ett tag var Huddinge-tränaren så arg att han var på väg in på isen för att tala rättsskipare Johansson till rätta.
 
Efter en medioker mellanperiod ökade sedan AIK takten rejält i den avslutande perioden och kunde göra ytterligare tre mål på en annars rätt duktig Huddinge-målvakt. Segern skrevs till 4-0 och AIK raderade väl ut Huddinge-spöket i och med triumfen?
 
Andra reflektioner:
 
- Fredrik Holmgren motade 31 skott och höll nollan, AIK har verkligen två utmärkta målvakter, det lovar gott inför kvalserien.
- Roger Melin är hungrig, efter matchen träffade vi en glad Melin i caféterian som stod och väntade på två burgare.
- Jonas dök upp i den sista perioden och höll hov som vanligt, smått otroligt hur hans röst håller!
 
Med nio matcher kvar har AIK tretton poäng ner till Mora och ytterligare elva poäng ner till Troja som ligger åtta. På söndag väntar Bofors hemma och en seger då försätter verkligen AIK i en gyllene sits. AIK Hockey behöver och förtjänar all publik man kan få, äntligen har föreningen hittat rätt och det är verkligen "AIK" man får se spela nu. Ledare och tränare som står upp för klubben, ett kollektiv som ger allt - på söndag har du chansen att se AIK mot Bofors - jag hoppas vi ses!
 
/ Christopher Kviborg

Kommentarer
Postat av: Buddha

Haha, underbar "reseskildring"

2009-01-22 @ 13:56:49
Postat av: Johan Forsberg

Hej! Bra och roligt skrivet. Dessvärre så kastas det puckar i pausen på hovet också. Ofta under tumultartade former och ibland med fel vinnare p g a speakerns misstag. Amatörunderhållning som inte passar för ett lag med Elitserie ambitioner och stolta anor. Snälla! Alla personer med någon form av möjligheter att påverka. Få bort detta och gärna speakern också. Hon har dessvärre passerat bäst före datum. Säkert världens bästa, snällaste och dessutom AIK are men tyvärr....



Johan F.

2009-01-22 @ 15:58:51
Postat av: Jens

Instämmer fullständigt med Johan F.



Lotterier och kasta puck kan landsortslagen få hålla på med. AIK Hockey måste för att behålla den nya publiken tvätta bort amatörstämpeln på matcharrangemanget.



Även speakern måste bytas ut mot någon som har vett nog i skallen att inte börja skrika om vinnare på gul lott när AIK spelar powerplay vid 2-2 resultat i sista perioden.



!!!!

2009-01-23 @ 12:53:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0