Hockey rapport från Huddinge 0-4 (Slut).

Första perioden dominerades av AIK, Huddinge hade en riktig farlig målchans i form av ett friläge annars har AIK dominerat matchen från min 1-20. AIK ser ruskigt starka ut i powerplay med full kontroll och de skapar massa farliga chanser. 1-0 (6.36) kom genom ett skott från blålinjen av Dick Tärnström i just powerplay.

Skotten: 8-12

I ladan finns uppskattningsvis 700 pers.

Mest AIK: are kanske drygt 500 st så tack Marie och fansen!

Återkommer i den andra peridpausen!

--------------------------------------------------------------------------

Andra perioden:

Det är en period som hemmalaget Huddinge vinner på poäng, de spelar riktigt bra i offensvi zon, AIK försvaret uppträder virrigt. Huddinge skapar målchanser från alla möjliga lägen i offensiv zon, AIK målvakten (Holmgren) gör en fin räddning på ett friläge, men i minut 13 får AIK en kontring som leder till ett friläge, Huddinge målvakten tar några skär ut, AIK spelaren avlossar ett skott som målvakten tappar och pucken ses glida mot mål, men precis när den ska passera mål-linjen lägger sig målvakten över pucken, dock så tacklar en Huddingeback in en AIK-spelare (okänd) över målvakten som i sin tur glider in i mål. 300 supportrar i "kurvan" skriker: måååååål.

Efter överläggning av domartrion så bestäms nedsläpp i Huddinge zon, alltså inget mål!

Efter detta jätteläge tar AIK över spelet igen och skapar chans på chans. AIK fortsätter att övertyga i spel 5 mot 4.

Men perioden mållös!

Skott: 13-7

----------------------------------------------------------------

I den 3:e perioden kom Huddinge ut som ett nytt lag, men AIK  neutraliserade hemmalagets försök till anfallsspel . AIK gör en väl genomförd match och kontrollerar händelserna ganska väl matchen igenom!

Att ta till vara på de chanser som skapas är den stora skillnaden, AIK visar att de är ett topplag.