2009-01-21 Stellenbosch kl.18.00

Andra riktiga träningsdagen är tillända. Rutiner i form av samlings-, tränings-, mat- och mötestider har satt sig. Spelarnas fysik är märkbart påverkad av belastning och varm väderlek. Alla spelare utom Djordjic och Tjernström kör fullt.


Träning 4

Ett fotbollspass som innehöll en isolerad löpuppvärmning, en teknikdel i pinnbana och en passningsövning där brytpassning och innermittfältarnas offensiva samarbete övades. Efter det delades gruppen i två lag 9v9+1 fri spelare. Två olika spelformer praktiserades, en i "keep ball-format" och den andra spelformen var tvåmålsspel. En kort sammanfattning av spelformerna är att vi är i fas med det som prioriterats i inledningen av försäsongen, försvarsspelet är aggressivt och kravställningen på bollhållande lag blir därför hög om dom skall bibehålla bollen. Vi har en bit kvar i tekniskkvalité i anfallsspelet innan vi är redo att gå vidare in i djupare taktiskutveckling.


Träning 5

Ett rent fyspass som genomfördes av Lindholm och Oyarzo. Inriktningen var skadeförutbyggandestyrka med kroppen som belastning.


Ett av dom övergripande syftena med lägret är att genomföra försäsongsträning i gynnsam väderlek, att det just är försäsong är dock lätt att glömma bort med dessa yttreförutsättningar. Det är lätt att värdera tekniska- och taktiskapresationer i förhållanden till de yttreförutsättningar som gäller här nere och som man normalt åker till för ett matchläger där formtoppning inför seriepremiär skall genomföras.  Ledarna och spelarna är ambitiösa och vill att alla prestationer skall vara dom bästa, dock finns det en risk att glömma bort att vi bara varit igång i 14 dagar och att alla tekniska- och taktiskamoment samt fysikakvalitéer inte är fullt utvecklade efter en så kort träningsperiod.  Vi är samtliga nu medvetna om problematiken och kan därför anpassa analysen och upplägget utifrån det.


Den mest kontroversiella regel som införts under lägret är Bultens lottsystem för vilka sex som ansvarar för material och vatten till träningen, stor oro i ögonen på spelarna vid samlingen inför varje träning när lottdragningen sker. Oavsett vad man tycker om systemet så är fakta att inte en enda boll försvunnit så här långt, vilket gör åsikter överflödiga. Walker och Lundberg har dragits som två av sex vid varje träning och hävdar givetvis korruption och systematiskt lottdragningsfusk.


Idag anslöt Bojent och Swärd till truppen vilket innebär att vi från nu är fulltaliga.


Två AIK:are som ej tillhör truppen har visat sig vid träning vilket ger spelare och ledare en ökad insikt i vilken passion det finns i den klubb vi representerar, att våra supportrar är fysisktnärvarande på plats är unikt, inte oväntat men unikt!


BW


Kommentarer
Postat av: Danne

Bra rapport Björn! Tack för det.



Vad är det för fel på Tjernström?

2009-01-21 @ 17:09:10
URL: http://www.aikbloggen.se
Postat av: mE T

Vill fortfarande läsa mer om spelarna, händelser, iaktagelser, spådomar och inte bara om hur träningen är upplagd.

2009-01-21 @ 18:05:21
Postat av: Marcus

mE T >> Undrar om Björn har tid med sånt.

2009-01-21 @ 18:54:41
Postat av: jim forsberg

Bra initiativ till denna info från AIK. Björns rapportering är saklig och fri från trams - vilket uppskattas. Lycka till fortsättningsvis med träningen - ser framemot första träningsmatchen.

2009-01-21 @ 20:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0