Svinkalla försäsongsmatcher



Jag minns den tiden när jag jobbade för AIK, souvenirtältet skulle upp på Skytteholm, lådor packas och souvenirer inventeras - men det som slog mig allra mest var självklart kylan. Varje lördag i februari och mars var det som att Kung Bore hånlog mot Skytteholms IP, öste på med lite vind och ett par extra minusgrader bara för att retas lite och markera sin makt. Slutsats: Det är alltid svinkallt på Skytteholm när det vankas träningsmatcher, kommande lördag blir troligtvis inget undantag.

Laget är åter från Sydafrika och det ska bli riktigt kul att följa främst nyförvärven med Joos i spetsen (uttalas tydligen Yosh?). Det är ett förhållandevis ungt lag Stahre ställer på benen med Jonsson och Tjerna som tydliga "lagpappor". Intervjuer och rapporter vittnar om mer fart på träningarna, en aggressiv press på bollhållaren och tydligare roller. Träningsmatcherna i sig ger inte så mycket mer än att spelarna säkert uppskattar matcherna mot annat motstånd än sig själva. Idel segrar i träningsmatcherna kan till och med framkalla hybris på vissa håll och kanter, idel förluster och domedagen är nära. Själv sitter jag mest och oroar mig för att någon trög och otränad vänsterback i Mariehamn eller Vasalund ska sparka benen av Özkan, på den nivån är det.

Men träningsmatchernas intåg är ändå ett startskott, den väldiga abstinens som drabbar en supporter ungefär elva minuter efter slutsignalen av den allsvenska slutomgången ersätts åtminstone av kalla försäsongsmatcher.

Ishockeyn har ändå gjort ett ypperligt jobb med att ersätta denna AIK-abstinens, det märks både nere på planen och på läktaren - det är drag kring AIK Hockey!

Men först väntar alltså finländska Mariehamn, det är dags att dra på sig långkalsongerna (har AIK Shop några till salu?), fylla termosen med varm dryck (?) och dra toppluvan långt ner över öronen - vi syns på lördag!

Christopher Kviborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0