Seger mot Almtuna - nu laddar vi för kvalserien!


Ruggigt skön seger mot Almtuna i onsdags kväll. Ska villigt erkänna att vi inte gjorde någon av säsongens bästa matcher och trots bitvis stor speldominans blev det spännande in i det sista. Det viktigaste var dock att vi än en gång lyckades ta tre poäng på Hovet - en arena som måste ha blivit rena skräckarenan för AIK:s motståndare den här säsongen. På tjugo hemmamatcher har vi arton segrar, en oavgjord och en förlust - snacka om bra hemmafacit. Med tanke på att just styrkan på hemmaplan tillsammans med kvaliteten på målvakterna brukar nämnas som nyckelfaktorer för ett lyckat kvalspel ser det riktigt spännande ut inför vad som väntar i mars och april.

Just det, nu vågar till och med jag säga det rent ut - vi är klara för kval till Elitserien och det för första gången på fem år. Att nå kvalserien till Elitserien var det uttalade målet inför säsongen men ingen får tro att vi är nöjda med detta. Är man i en kvalserie där två lag går till Elitserien finns det bara en målsättning och det är självklart att komma etta eller tvåa och därmed ta steget tillbaka till högsta serien där vi nog alla anser att AIK hör hemma. Jag kan försäkra er alla om att det kommer att bli ett ruggigt tryck på Hovet den närmaste tiden. Matchen mot Leksand på onsdag är utsåld sedan flera veckor och nu har det blivit rejäl fart på försäljningen av kvalseriekort. Vill man vara med och se AIK ta steget måste man köpa kvalseriekort - det finns en hel del som talar för att det inte kommer att bli någon större försäljning av lösbiljetter till matcherna då Hovet faktiskt kan komma att säljas ut med bara kvalseriekort. Skaffa Ditt kvalseriekort redan idag - annars köper någon annan Din plats!

Imorgon sätter jag mig på tåget ned till Malmö för att se mötet med Rödhökarna i Malmö Arena. Ska bli kul att se den nya arenan och förhoppningsvis även få se våra svartgula hjältar sätta Percys pågar på plats i direktsänd TV. Hörde att det är utsålt nere i Malmö - AIK drar uppenbarligen folk överallt! Vi lämnar huvudstaden strax efter elva och kommer fram till Skåneland fyra och en halv timme senare. Efter fighten blir det käk i Malmö innan vi tar nattåget hem till Stockholm igen - det vill till att killarna sover under tågresan, på lördag morgon väntar den prestigefyllda matchen med och mot knattarna i Hockeyskolan på Ritorp och från dessa unga hjältar lär det inte visas någon respekt mot a-lagsspelarna.

Det har avslutningsvis varit en hel del snack om Dickens skada han åkte på i landskampen mot Tjeckien i lördags. Samtidigt som det visar på det stora intresset kring AIK så blir man lite fundersam när man läser om Dicks kamp mot klockan och AIK:s mardröm. Visst blir Dick borta några matcher men han är redan igång med lättare barmarksträning och räknar med att gå på is efter helgen. Jag räknar med att Dick missar ett par tre matcher till och sedan är han tillbaka och leder vårt stolta AIK-lag igen - det finns ingen anledning till oro inför det kommande kvalspelet.


Svartgula hälsningar


Mats


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0