Liveblogg från AIK- Örebro

Tjena!
Vi här på blackbeat erbjuder er samma tjänst som när AIK tog emot Syrianska. Den här gången är det allsvenska Örebro SK som står för motståndet. Matchen startar klockan 14.00, innan dess ska vi ha meddelat er startelvan. AIK har inlett sin försäsong med tre raka segrar mot Mariehamn, Västerås och senast då mot Syrianska. Örebro har inlett med en vinst, två oavgjorda och en förlust, men det ska nämnas att närkingarna har mött betydligt svårare motstånd.

Följande spelare saknas i AIK:s trupp: Ortiz, Pavey,Tjernström, Djordjic, Thorstensson, Bergh,Gustavsson, Bojent

AIK:s startelva:
Örlund

Jonsson Atta Hooiveld Johansson

Özkan Walker Bengtsson Mutumba

Burgic Obolo

(preliminär uppställning)

Spelarna är nu inne på planen medan Skytteholm står upp för att sjunga "Å vi e AIK". Jag uppskattar dagens publiksiffra till drygt 2000.

Matchen är igång. AIK:s första möjlighet kommer efter ca 3 minuter då Martin Mutumba viker in och avlossar ett bra skott, dock 1 meter utanför.

Fint anfall från AIK efter 5 minuter. Jonsson följer med upp i anfallet från sin högerkant slåt ett inlägg till Obolo som skjuter över.

Rättning: Örebro har 1 vinst, 2 oavgjorda och en förlust innan den här matchen.
Långt anfall från AIK efter 8 minuter som avslutas med ett resultatlöst skott från Gabriel Özkan.

Martin Mutumbas finter från vänsterkanten fortsätter att vara ett bra vapen för AIK. Den här gången slår han ett fint inlägg som nickas över av Obolo. 10.00 på klockan.

Jos Hooiveld spelar varken med långkalsonger eller med långarmad tröja, något han är ensam om på plan.

Efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet så nickar Burgic precis utanför. Mycket nära. AIK har såhär långt dominerat matchen. Kvarten spelad.

1-0! Efter 20 minuter så sätter Miran Burgic 1-0 på volley från nära håll. Gabriel Özkan stod för inlägget.

Väsby vann med 6-0 tidigare idag mot Syrianska/Botkyrka. Örebro har ännu inte haft någon målchans, så det är svårt att rapportera om det.

AIK tvingas till ett byte efter 25 minuter. Miran Burgic sträckte sig vid målet, Engblom ersätter målskytten.

Pontus Engblom nära att sätta 2-0 med sin första bolltouch. Hooiveld till Obolo som nickskarvade ner till Engblom. Engbloms hårda skott gick någon meter över.

Pierre Bengtsson testar skott och träffar ribban efter 27 minuter. Martin Mutumba driver in från vänster och passar Bengtsson som klipper till direkt. Alltjämt stor AIK dominans.

AIK har dominerat första 35 minuterna. Martin Mutumba har änsålänge verkligen imponerat.

Vill reservera mig för eventuella internetproblem. Så om det blir något uppehåll i uppdateringen så beror det på att internet för tillfället är nere.

Örebro skapar sin första riktiga chans och det blev ytterst farligt. En frispark från 30 meter rinner igenom försvaret och tar i stolpen. Snart 40 minuter spelade på Skytteholm.

Gult kort till Nils-eric Johansson. Nisse utdelar en riktigt ful tackling på Kristoffer Näfver i Örebro (tidigare utlånad till DIF).

Första halvlek slut. 1-0.
AIK har spelat riktigt bra och har använt sig mycket av kanterna. Det har varit ett högt tempo och faktiskt få tekniska misstag.

Kevin Walker och Pierre Bengtsson har skött sig riktigt bra inne i mitten. Kevin kämpar mycket och har mycket boll- likt en ung variant av Tjernström. Pierre står mer för det offensiva och har kommit till skott 2,3 gånger.

Andra halvleken är nu igång. Ett byte i AIK: Markus Jonsson ut och Per Karlsson in. Walid Atta flyttar ut till höger i backlinjen.

Örebro har inlett den andra halvleken med en hel del boll, och har även skapat två halvchanser.

2-0! Långboll från egen planhalva från Hooiveld som ställer Özkan helt fri. Özkan driver fram till straffområdet och rullar in bollen löst i det högra hörnet. Snart 55 minuter spelade.

AIK gör ett snyggt 3-0 mål som tyvärr är offside. Hooiveld var uppe i anfallet och spelade till Pierre som satte ett lågt skott  från nära håll, men som sagt, det var offside.

Dagens publiksiffran: 2013 (ha min uppskattning på dryga 2000 i åtanke)

Fortfarande 2-0 efter 65 minuter. Det har varit en betydligt tempofattigare andra halvlek med mindre målchanser.

Jätteläge för AIK efter 68 minuter. Obolo drar till med ett bra skott  bara några meter från målvakten, men Peter Westman räddar, returen går sedan ut till Engblom som ska göra 3-0, men han skjuter över.

Örebro är nära att reducera, Eric Bassombeng klackar bollen snyggt över Örlund, men bollen smiter precis utanför. Bassombeng får faktiskt välförtjänta applåder från AIK publiken. Kvarten kvar.

Özkan fick en smäll i en närkamp med Gerzic. Özkan haltar av. Har inget mer konkret att ge er.

Byte: Gabriel Özkan går ut och in kommer Saleh. Kantbyte mellan Saleh och Mutumba.

3-0! Pontus Engblom snodde bollen inne i straffområdet från en Örebro försvarare. Pontus passar sedan en fri Obolo som gör målet. 79 minuter spelade.

Efter 82 minuter så får Hooiveld sin andra varning för snack och får en utvisning.

Ska efter matchen ta reda på hur det är med Özkan, och jag rapporterar självklart om det senare på bloggen.

3-1! Bassombeng gör Örebros reducerings mål. Ett passivt AIK tillåter att Örebro vandrar in i straffområdet och håller sedan inte markeringen på Bassombeng. Örlund chanslös. 5 minuter kvar.

Riktigt tungt frispark från Bengtsson från 25 meter som går en halvmeter utanför.

Matchen slut! 3-1. AIK spelade riktigt bra och Mutumba, innermittfältet, Jos Hooiveld och Pontus Engblom imponerade enligt mig. Återkommer med en mer grundlig rapport senare.