Det roliga fick ett trist slut!


AIK ställde upp med ett mycket desarmerat lag förra onsdagen mot Leksand. Sjukdomar har härjat i laget och ledningen gav fyra juniorer chansen att visa vilken bredd det är i AIK:s hockeyorganisation numera. Tyvärr så fick aldrig matchen några rader i media, utan det blev i stället negativ publicitet, vilket kunde ha undvikits.


En ensam kille får för sig att göra upp med Leksands bås efter det att Janne Houkko har gett ledningen till Leksand i slutminuterna. Detta var inte den utlösande faktorn, men egentligen spelar det mindre roll vad som var det, för det som hände har inget med AIK att göra. Det enda som händer är att AIK får negativa ord i media. Dessutom kan bötesbeloppet bli otroligt högt, mycket för att det är just, AIK.


Alla vi som följt AIK Hockey, vet att detta kan slå mycket hårt mot AIK. AIK blev degraderade för fem år sedan och det var en ordentlig käftsmäll för oss som älskar AIK.

Ekonomin rasade och hela föreningen fick börja om på noll. Spelarna löstes från kontrakten och nya spelare kom in. AIK lyckades ta sig tillbaka till Allsvenskan redan säsongen efter (läs AIK-Borås sid 14-15), men att bygga upp ett varumärke tar betydligt längre tid än att rasera det.


Nu undrar jag om det verkligen är så här det ska vara, att man hela tiden måste arbeta i en uppförsbacke? Nu när det äntligen går bra för laget, ska man då behöva få en massa böter för att en enda person ställer till det för klubben? Är detta verkligen rätt och varför ska detta få fortsätta?


Vi är många (betydligt många fler än de som ställer till det) som inte annat vill, än att det går bra för klubben och killarna på isen. Vi vill se vårt lag vinna, det är självklart, men vi kan även leva med förluster, men det vi inte vill se, eller ta, är att det finns ett fåtal personer som ställer till det för oss alla andra.


Vem ska betala böterna? Är det verkligen värt detta? Är det så här man stöttar sin klubb?


Ingen av oss andra som sitter på läktaren vill betala dessa böter. AIK vill definitivt inte göra det.


Nej, det är inte värt det och bara det att man tar bort fokus från det sportsliga är en smäll i ansiktet på spelarna i laget som verkligen ger allt i match efter match.


Nej, det är inte så man stöttar sin klubb.


Vi alla vill se laget ta segrar och vi alla vill besegra det som hände på läktaren under matchen mot Leksand.


Vi stöttar vår klubb genom att gå på matcherna och hejar fram vårt lag i vått och torrt!

Framåt Stolta AIK!


Kommentarer
Postat av: milto

du kan väl skriva en supportermanual, så alla i framtiden vet precis hur man ska uppföra sig för att stötta vår klubb. Det går ju inte för sig att nån bryter mönster, eller gör något som inte är norm.

Fy fabian

2009-02-24 @ 22:44:30
Postat av: Henke

Vad blev det för konsekvenser för den enstaka saten som slog på plexiglaset? Tycker det är genuint elakt och väldigt opassande om klubben får stå i all skuld för hans agerande.



En rimlig slant för bristande säkerhet kan jag gå med på, men om summan är orimligt stor just för att det är AIK det gäller borde verkligen något göras!



Någon slags regel eller riklinje som får dessa "Wannabe-fotbollshuliganer-som-inte-har-något-bättre-för-sig-än-att-förstöra-hockeymatcher-under vinteruppehållet" att stanna hemma och runka till green streets holigans eller något!!

2009-02-25 @ 04:49:31
Postat av: Marie

milto/

Tycker att sunda förnuftet borde råda. Alla vet vilka böter fotbollen har fått på grund av olika förseelser. Att någon hoppar in och "hotar" ett spelarbås är inte okej. Vi kan alla tycka att det inte var så farligt, men det grundläggande borde vara att man håller sig på läktaren under match, hur jäkla förbannad man än blir.

2009-02-25 @ 10:17:08
Postat av: H.

Håller helt med Marie. Det är inte okej att bete sig som en apa bara för att man själv inte betalar böterna ur egen ficka!



Milto-Behöver du verkligen ha såna här saker på pränt för att följa/förstå det? Är det inte uppenbart att man inte beter sig så när det skadar klubben man är del i?



Sist men inte minst, var i helsike fanns dom som skulle hålla koll på säkerheten?? Det tog minst en halvminut innan någon kom till platsen, ska det verkligen vara så?

Skärpning, ni har inte betalt för att fika!

2009-02-25 @ 11:24:15
Postat av: Alfred

Håller helt med Marie om att det hela bara är helt onödigt och dumt.

Är man supporter bör man ju stötta sin klubb och inte förstöra för den, även om man är förbannad.



Däremot håller jag med "H" starkt, såg inte en person någonstans på arenan och det tog alldeles för lång tid innan någon ens var i närheten.

Man kan tycka att de inte ska behöva stå där, men har man säkerhetspersonal ska de ju ändå behålla säkerheten för alla inblandade, lag, anställda och publik.

2009-02-25 @ 14:00:45
Postat av: H.

Jag hoppas att killen som gjorde det tycker att 30 sekunders bankande på en plexiruta verkligen är värt vad då? 30.000 kronor? Och då tar jag förmodligen i väldigt lågt...



Vet ju att jag själv i alla fall skulle lyckas göra MYCKET både roligare och mer långlivade saker för dom pengarna.

2009-02-26 @ 12:11:26
Postat av: Alexander

Jag är aningen sen att kommentera. Men allvarligt, sitt ner i båten! Grabben slog på ett plexiglas; ingen skadades, ingen dog! Media efterhandskonstruerar däremot ett traumatiskt scenario som ni alla sväljer utan några problem. Istället för att låta media styra era tankar, se den specifika situationen och agera därefter.



Att AIK åker på böter är givetvis sorgligt och beklagligt, men jag undrar om det inte är än mer sorgligt att styrelsen väljer att dra ner byxorna och ta den där bak. Våga sätta ner foten och säga ifrån. Även om det inte är okej att springa ner och slå på plexiglaset kan man inte svälja vad som helst.

2009-03-07 @ 02:05:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0