AIK- Syrianska FC

Tjenare alla AIK-vänner!
Klockan 19.00 så fortsätter resan mot den allsvenska premiären, kvällens motstånd blir superettans nykomlingar Syrianska FC. AIK:s försäsong har för övrigt inletts med två AIK segrar (det vet ni nog redan). Ville bara meddela att om ni inte har möjligheten att se matchen på plats, så ska jag försöka liveblogga, (vet aldrig med internet uppkopplingen på Skyttan). 

Ha det! 


AIK:s laguppställning:

Maanoja

Pavey Karlsson Backman Bojent

Özkan Walker Tjernström Saleh

Burgic Jagne


Spelarna är nu inne på gräset, avspark vilken sekund som helst. Värt att notera är att det är upp emot 70-80 st tillresta Syrianska supportrar.

Efter 4 minuter får Syrianska sin andra hörna i matchen som blir halvfarlig men resultatlös. AIK har inte riktigt kommit in i matchen än sålänge.

AIK:s första chans i matchen uppstår efter 10 minuter. Jagne vinner en närkamp efter en långboll och slår sedan in ett inlägg framför mål som Saleh desvärre missar.

1-0! Miran Burgic trycker in bollen efter en misslyckad rensning av Syrianska försvaret. Miran Buric är på rätt plats vid rätt tillfälle. AIK har efter en kvart spelad kommit in i matchen ordentligt och har mycket boll.

Efter 23 minuter spelade så kommer Mensah i ett bra läge för Syrianska efter att AIK slarvat i försvaret. Däremot så klantade Mensah till avslutet. Alltjämt 1-0. 25 Minuter på klockan.

2-0! Jagne dras ner i straffområdet och AIK får straffspark, Saleh dunkar vackert in bollen i höger hörnet. 26 minuter spelade.

Daniel Tjernström har svårt på innermittfältet mot Syrianskas nr 23. Ni förstår varför när en supporter skrek "hoppa upp och skalla honom i knävecket".

Matchen har stannat av lite och efter 35 minuter så står det fortfarande 2-0 till AIK.

Riktigt farligt läge för Syrianska efter 37 minuter. AIK slarvar igen i försvarslinjen och det öppnar upp för ett bra skottläge för bortalaget, Maanoja dock bra med i målet.

2-1! Straffspark för Syrianska efter att Saleh dragit ner en Syrianska spelar efter en fast situation. Ganska tveksamt, Saleh blir även varnad.
Första halvlek slut! 2-1 till AIK efter en ganska slarvig första halvlek. Bästa spelare i AIK såhär långt är Kevin Walker. AIK ser sådär måttligt spelsugna ut medan Syrianskas entusiasm är desto större.



Andra halvlek är nu igång. Kevin Walker och Tjernström utbytta tillfördel för Lundberg och Bengtsson. Med andra ord: nytt innermittfält.

Anmärkningsvärt är att det står 0-9 i hörnor. Syrianska har inlett andra halvleken på ett piggt sett och har skapat lite halvchanser. 

Första hörnan i matchen för AIK efter ett ett tungt skott av Lundberg.

Fantastisk räddning av Maanoja efter ett avslut från blott 2 meter, 57 minuter spelade.

Lundbergs skott fortsätter att ställa till problem för Syrianskas målvakt. Avslutet som kom från 30 meter tvingade målvakten till en bra räddning. På efterföljande hörna så är Burgic nära att sätta 3-1.

AIK är nära att näta efter 68 minuter. Vackert anfall där Pavey först slår en riktigt bra krossboll och avslutas med att Saleh skjuter över efter en fin passning av CH.

Byte för AIK efter 70 minuter. Özkan och Burgic ut, Engblom och Gustavsson in.

Saleh utvisad efter 74 minuter, efter två gula kort.

Fel på internet uppkopplingen har gjort att det inte har uppdaterats på slutet. Det är den 89 minuten nu. 3-1 till AIK efter att Pontus Engblom tryckte dit bollen efter en hörna. För övrigt så är det 1193 åskådare på Skytteholm för att se matchen.
Matchen är slut.
3-1 till AIK i en match där AIK tydligt var det bättre laget. Martin Mutmba kom in och ersatte utvisade Saleh och gjorde det bra. Lundberg imponerade också med sitt inhopp.

Målskyttar:
Burgic
Saleh (straff)
Engblom

Hej igen! Hade väldigt gärna publicerat 3,4 intervjuer efter matchen ikväll. Tyvärr så åkte laget direkt till Karlberg efter matchen utan att byta om, så jag fick ingen möjlighet till mina intervjuer. Som ni säkert redan vet så är mina arbetsmöjligheter lite begränsade och det ber jag om ursäkt för. Ni får nöja er med att vända blickarna åt Fan-tv (som tog sig till Karlberg efteråt). 

PS. Pratade lite kort med Jos Hooiveld efter matchen, och han förklarade att ryggproblem hade satt stopp för hans medverkan, bara så ni vet. Björn Wesströms uppskattade bloggande kommer även återupptas under veckan, troligtvis kring torsdag. 


Kommentarer
Postat av: SFC

hur är stämningen mellan aik o syrianska supportrarna, håller dem igång fast att det är så kallt

2009-02-17 @ 20:21:12
URL: http://tihe.blogg.se/
Postat av: Sanny

Kul sett att följa matchen, bra gjort!

2009-02-17 @ 20:36:24
Postat av: tt

AIK får väl sätta in en ny kille för hans som blev utvisad?

2009-02-17 @ 20:40:36
Postat av: Lukas

blogg.se är extremt segt just nu, kan säga att Engblom tryckte dit 3-1 efter en hörna i den 87 min. Sitt första mål i AIK. Mutumba ersatte utvisade Saleh. Stämningen är ganska lugn mellan supportrarna. Några små retliga ramsor hörs lite då och då.

2009-02-17 @ 20:46:58
Postat av: m

Tack för rapporteringen. Det uppskattas och är ett oerhört bra sätt att öka intresset för AIK.

2009-02-17 @ 21:12:53
Postat av: Henke

Underbart med detta engagemang! Det kanske dock är lite svårt med stavning och eventuella särskrivningar i stundens hetta, men jag tycker inte att språket riktigt håller Aik-standard. Så det kanske du ska tänka på till nästa gång (;



Blogg.se är nog inte heller den rätta plattformen för live-uppdateringar. Forska lite i vad tex. Expekt och aftonbladet använder för teknik för att få det att fungera bättre.



Ha det!

2009-02-17 @ 23:35:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0